Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-24-2015, 17:46   #1
Kullanıcı Adı
eyyubii
Standart Türkiyeden Filistine One Mınute!
Türkiyeden Filistine One Mınute!

İsraillilerin elini kolunu sallayarak girip çıktığı ülkemiz, mescid-i aksayı canı pahasına koruyan, şehitliği gülerek karşılayan filistinli kardeşlerimize vize vermemek için bin dereden su getiriliyor...

Türkiye, İsrail vatandaşlarına vize uygulamazken, Filistin’den Türkiye’ye gelmek isteyen Filistinlilerden vize istiyor. Son zamanlarda, vize şartlarını ağırlaştıran Türkiye, her Filistinliden Türkiye’den bir irtibat ve referans mektubu getirmesini talep ediyor. Davos’ta Şimon Peres’e “one Minute” çekip, İsraillilere vize kapısını sonuna kadar açan Türkiye’nin, Filistinlilere vizeyi sıkılaştırması, “One minute Filistinlilere mi çekildi?” sorusunu akla getiriyor.

İsrailliye buyur, Filistinliye dur!

Türk makamları, Filistinlilere daha önceden de vize uygularken, özellikle son zamanlarda Türkiye’ye gelmek isteyen Filistinlilere vizeyi hayli zorlaştırdı. İşin trajik yönü ise, Türkiye İsrailliden vize istemeyip, kapıları sonuna kadar açarken İsrail her Türkiye vatandaşından vize istiyor. Hatta Mavi Marmara’da olduğu gibi skandal bir şekilde çırıl çıplak soyup arama yapıyor.

Kahreden tavır

İsrail’in Mavi Marmara’da Türk vatandaşlarını Türkiye’nin gözü önünde katletmesi, geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında ve bayramda oruçlu iken Gazzelilerin evlerini başına yıkması ve en son olarak da bütün Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı basmasına karşın, Türkiye’den gördükleri bu vize özgürlüğü Filistinlilerin adeta kahrediyor.

Nauru, Tuvalu, Palau, Fizi Ve Filistin

Türkiye hangi ülkelerin vatandaşlarına vize uyguluyor? Türkiye, 26 ülkenin vatandaşlarını Türk diplomatik temsilciliklerinden seyahat öncesi vize zorunluluğuna tabi tutuyor. İşte onlardan bazıları: Kamboçya, Küba, Doğu Timor, Fizi, Guyana, Kiribati, Laos, Marshall Adaları, Mikronezya Federal Devletleri, Kuzey Kore, Palau, Papua Yeni Gine, Filipinler, Samoa, Soloman Adaları, Güney Sudan, Sri Lanka, Myanmar, Surinam, Tonga, Nauru, Nepal, Tuvalu, Vanuatu, Butan. Adı sanı duyulmamış bu ülkelerin arasında maalesef Filistin de yer alıyor.

Türkiye, İsrail vatandaşlarına vize uygulamazken, Filistin’den Türkiye’ye gelmek isteyen Filistinlilere vize istiyor. Son zamanlarda, vize şartlarını ağırlaştıran Türkiye, her Filistinliden Türkiye’den bir irtibat ve referans mektubu getirmesini istiyor.

Türk makamları, Filistinlilere daha önceden de vize uygularken, özellikle son zamanlarda Türkiye’ye gelmek isteyen Filistinlilere vizeyi hayli zorlaştırdı. İşin trajik yönü ise, Türkiye İsrailliden vize istemeyip, kapıları sonuna kadar açarken İsrail her Türkiye vatandaşından vize istiyor. Hatta üst düzey Türk yetkilileri havaalanında bekletip, Mavi Marmara’da olduğu gibi skandal bir şekilde çırıl çıplak soyarak arama yapıyor. İsrail’in Mavi Marmara’da Türk vatandaşlarını Türkiye’nin gözü önünde katletmesi, geçtiğimiz mübarek Ramazan ayında ve bayramda oruçlu iken Gazzelilerin evlerini başına yıkması ve en son olarak da bütün Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’yı basmasına karşın, Türkiye’den gördükleri bu vize özgürlüğü Filistinliler adeta kahrediyor. Davos’ta Şimon Peres’e One Minute çekip, İsraillilere vize kapısını sonuna kadar açan Türkiye’nin, Filistinlilere vizeyi sıkılaştırması, “One minute Filistinlilere mi çekildi?” sorusunu akla getiriyor.

Türkiye’den Küba, Kamboçya, K.Kore ve Filistin’e vize!

Peki Türkiye hangi ülkelerin vatandaşlarına vize uyguluyor? Türkiye, 26 ülkenin vatandaşlarını Türk diplomatik temsilciliklerinden seyahat öncesi vize zorunluluğuna tabi tutuyor. İşte onlardan bazıları: Kamboçya, Küba, Doğu Timor, Fizi, Guyana, Kiribati, Laos, Marshall Adaları, Mikronezya Federal Devletleri, Kuzey Kore, Palau, Papua Yeni Gine, Filipinler, Samoa, Soloman Adaları, Güney Sudan, Sri Lanka, Myanmar, Surinam, Tonga, Nauru, Nepal, Tuvalu, Vanuatu, Butan. Adı sanı duyulmamış bu ülkelerin arasında maalesef Filistin’de yer alıyor.

Filistililer topraklarını terk etmiyor

Türkiye’nin “Filistin’den aşırı göç endişesi” ise yersiz. Çünkü Filistinliler, Suriye veya başka sıkıntılı bölgeler gibi Türkiye’ye akın akın göçmeyi düşünmüyor. Şehit olacağını bile bile Filistin’i terk etmiyorlar. Gazze ve Filistin Bölgesini terk ettikleri anda, oraların dünyanın dört bir etrafından zorla veya gönüllü olarak “Kutsal Topraklar”ı işgal etmiş Yahudilerin toprağı sayılacağını çok iyi biliyorlar. Büyük sıkıntı, ızdırap, yokluk, savaş, tank, top mermileri altında hayatı sabırla, şehadeti ise büyük bir arzu ile karşılıyorlar. Bütün dünyanın itirazlarına rağmen zoraki açılan yeni işgal yerleri ve terör devleti İsrail’in yarım asrı aşkın tarihi de bunu ispatlıyor.

Kaynak..

eyyubii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-24-2015, 18:11   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Sırf muhalefet yapmak için algı yönetimi maksatlı bir haber. Böyle bir maksatlı haberi yapanlar kendilerini komik duruma düşürüyorlar, olan sadece bu. AK Parti hükümetleri Cumhuriyet Tarihi'nin en Filistin yanlısı hükümetleridir. Bu, dün böyle olduğu gibi bugün de böyledir, yarın da böyle olur inşaallah.

Konu Cihannur tarafından (01-24-2015 Saat 18:39 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-24-2015, 18:27   #3
Kullanıcı Adı
eyyubii
böyle olmadığına dair bir haber mi var yoksa trollükmü yapıyorsun. böyle bir haber varsa paylaşırmısın.

Al, devletin resmi kurumu filistine vize olduğunu söylüyor. israil 90 gün için gerek yok.

http://www.mfa.gov.tr/yabancilarin-t...-rejimi.tr.mfa

FİLİSTİN : Diplomatik pasaport hamilleri bir aya kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

İSRAİL : Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

insanları yanlış yönlendirip algı yönetimini siz çok iyi kullanıyorsunuz. Yalan söylemeyede utanmıyorsunuz.
Peşinden gittiklerinizi bu kadar yüceltip kutsallarında üzerine çıkarınca ne elinize geçer amacınız nedir anlamak mümkün değil..!
Alt 01-24-2015, 18:39   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
eyyubii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
böyle olmadığına dair bir haber mi var yoksa trollükmü yapıyorsun. böyle bir haber varsa paylaşırmısın.

Al, devletin resmi kurumu filistine vize olduğunu söylüyor. israil 90 gün için gerek yok.

http://www.mfa.gov.tr/yabancilarin-t...-rejimi.tr.mfa

FİLİSTİN : Diplomatik pasaport hamilleri bir aya kadar ikamet süreli turistik veya resmi amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vizeden muaftır. Diğer resmi pasaport hamilleri vizeye tabidir. Umuma mahsus pasaport hamilleri ise vizeye tabidir.

İSRAİL : Resmi ve umuma mahsus pasaport hamilleri 90 gün süreyle vizeden muaftır.

insanları yanlış yönlendirip algı yönetimini siz çok iyi kullanıyorsunuz. Yalan söylemeyede utanmıyorsunuz.
Peşinden gittiklerinizi bu kadar yüceltip kutsallarında üzerine çıkarınca ne elinize geçer amacınız nedir anlamak mümkün değil..!
Biz ciddi insanlarız, trollükle falan işimiz olmaz. İnsanları yanlış yönlendirerek algı yönetimi yaptığı sözünüz iftiradır. Yalan söylediğimi hem de bunu utanmadan yaptığımı sözlemeniz de iftiradır. Sizi iddianızı ispata çağırıyorum. Ne yalan söylemişim gösterin. Peşinden gittiklerimizi kutsalların da üzerine çıkardığımız sözünüz de yalan ve iftiradır. Yok böyle bir şey. Yalan ve iftiralardan medet ummayınız. Fikir mücadelesine giremiyorsanız geri çekilin. Yalan ve iftiralarla doğru fikirleri yok edemez, gerçekleri gizleyemezsiniz.

Allah'tan korkmak lazım ya! Gidin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la konuşun, gidin Hamas Lideri Halid Meşal'le konuşun ve AK Parti iktidarında Türkiye'nin; Filistin'e, Filistinlilere ve Filistin davasına yapmış olduğu; katkıları, iyilikleri, hizmetleri onlardan dinleyin.

Bakın bir kez daha tekrarlıyorum ki iyice anlaşılsın:
AK Parti hükümetleri Cumhuriyet Tarihi'nin en Filistin yanlısı hükümetleridir.
Alt 01-25-2015, 11:44   #5
Kullanıcı Adı
eyyubii
Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Biz ciddi insanlarız, trollükle falan işimiz olmaz. İnsanları yanlış yönlendirerek algı yönetimi yaptığı sözünüz iftiradır. Yalan söylediğimi hem de bunu utanmadan yaptığımı sözlemeniz de iftiradır. Sizi iddianızı ispata çağırıyorum. Ne yalan söylemişim gösterin. Peşinden gittiklerimizi kutsalların da üzerine çıkardığımız sözünüz de yalan ve iftiradır. Yok böyle bir şey. Yalan ve iftiralardan medet ummayınız. Fikir mücadelesine giremiyorsanız geri çekilin. Yalan ve iftiralarla doğru fikirleri yok edemez, gerçekleri gizleyemezsiniz..
Kardeşim ben sana devletin resmi yazısı ile cevap veriyorum sen de bana akepeyi karalamak için haber yaptığımı söylüyorsun ispat et diyorsun. al işte devletin resmi sayfasından alıntıdır.

Alıntı:
Cihannur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Allah'tan korkmak lazım ya! Gidin Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la konuşun, gidin Hamas Lideri Halid Meşal'le konuşun ve AK Parti iktidarında Türkiye'nin; Filistin'e, Filistinlilere ve Filistin davasına yapmış olduğu; katkıları, iyilikleri, hizmetleri onlardan dinleyin.

Bakın bir kez daha tekrarlıyorum ki iyice anlaşılsın:AK Parti hükümetleri Cumhuriyet Tarihi'nin en Filistin yanlısı hükümetleridir.
İstediğiniz internet sayfasını açın istediğiniz araştırmayı yapın. Cumhuriyet tarihinde, bırakın cumhuriyeti Türk tarihinde israille hiç bu zamanki kadar yakınlık kurulmamıştır ve ticaret yapılmamıştır. Bunlar bizim canımızı yakıyor. Filistin dostluğuda lafta kalıyor. Seçim zamanı hatırlanıyor. Böyle olmamalı.

Şunuda belirteyim: Siyaset peşinde koşan insanın din demesi, dini söylemler yapması hiçte inandırıcı olmuyor. Bana bir tane siyasetle arası iyi olmuş, devlet erkanı tarafından sevilmiş, devlete yakın olmuş İslam alimi gösterebilirmisin. Alimlerin hepsi çile çekmiştir. Devletin başında bulunanlar bulundukları devirde alimlere hep zulum yapmıştır. Her devirde bu böyledir.

Hep çıkarlar ön planda olduğu için, dinde biyerde bunu engelliyor ve çıkar yollar aranıyor. yalan yanlış fetva verenler, mutaya caiz diyen hoca kılıklılar devreye giriyor. “Kitap yüklü merkep” der, kur’an böyle insanlara.! Dinin içi boşaltılıyor.

Bediüzzaman'ın sözünü hatırlamak gerekiyor. :Allah ım siyasetten ve şeytandan Sana sığınırım.
Siyaset yalan söyleme sanatıdır. En iyi yalanı kim söylerse en iyi siyasetçi odur.
Alt 02-11-2015, 00:25   #6
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
Kardeşim ben sana devletin resmi yazısı ile cevap veriyorum sen de bana akepeyi karalamak için haber yaptığımı söylüyorsun ispat et diyorsun. al işte devletin resmi sayfasından alıntıdır.

İstediğiniz internet sayfasını açın istediğiniz araştırmayı yapın. Cumhuriyet tarihinde, bırakın cumhuriyeti Türk tarihinde israille hiç bu zamanki kadar yakınlık kurulmamıştır ve ticaret yapılmamıştır. Bunlar bizim canımızı yakıyor. Filistin dostluğuda lafta kalıyor. Seçim zamanı hatırlanıyor. Böyle olmamalı.

Şunuda belirteyim: Siyaset peşinde koşan insanın din demesi, dini söylemler yapması hiçte inandırıcı olmuyor. Bana bir tane siyasetle arası iyi olmuş, devlet erkanı tarafından sevilmiş, devlete yakın olmuş İslam alimi gösterebilirmisin. Alimlerin hepsi çile çekmiştir. Devletin başında bulunanlar bulundukları devirde alimlere hep zulum yapmıştır. Her devirde bu böyledir.

Hep çıkarlar ön planda olduğu için, dinde biyerde bunu engelliyor ve çıkar yollar aranıyor. yalan yanlış fetva verenler, mutaya caiz diyen hoca kılıklılar devreye giriyor. “Kitap yüklü merkep” der, kur’an böyle insanlara.! Dinin içi boşaltılıyor.

Bediüzzaman'ın sözünü hatırlamak gerekiyor. :Allah ım siyasetten ve şeytandan Sana sığınırım.
Siyaset yalan söyleme sanatıdır. En iyi yalanı kim söylerse en iyi siyasetçi odur.

Arkadaşım; AK Parti iktidarında Türkiye'nin Filistin'e one minute der gibi bir pozisyonda olduğunu söylemek bir yana, Türkiye'nin Filistin'e duyarsız kaldığını iddia etmek dahi abesle iştigaldir.

Açın interneti, Gazze, İsrail tarafından bombalanırken şimdiki AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun, Dışişleri bakanıyken Gazze'de kızı İsrail bombalamasında öldürülmüş babaya sarılarak ağladığı fotoğrafları bulun. O fotoğraflar yeterli gelmediyse açın yine interneti, Filistin'e Birleşmiş Milletler'de gözlemci devlet statüsü verilmesi sırasında Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın yanında yine dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu görün.

El insaf! Türkiye, AK Parti iktidarında Filistin'e duyarsız kaldı demek, Türkiye, AK Parti iktidarında hiç bölünmüş yol yapmadı demek gibi bir şey. Oysa AK Parti iktidarına kadar Türk Siyasi Tarihi'nden 1908 yılından 2002 yılına kadar 94 yılda sadece 6.000 kilometre civarında bölünmüş yol yapılabilmişken, AK Parti iktidarında 12 yıl kadar sürede 17.000 kilometre civarında bölünmüşi yol yapılmıştır Allah'a şükürler olsun.

Konu Cihannur tarafından (02-11-2015 Saat 14:37 ) değiştirilmiştir..
Alt 01-24-2015, 22:54   #7
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye
Türk Hükümeti, siyonist İsrail in ve onların finoluğunu yapan alçak haşhaşiLerin bu tuzağına düşmeyecek kadar zekidir..

Malum göçlerin en büyük sebebi genelde ekonomik koşullardır..

Filistin in ekonomik durumu Türkiyeninkinden kötüyken, İsrail in ekonomik durumu ise Türkiye'ninkinden iyidir..

Eğer vize olmazsa çok Sayıda Filistinli Türkiye ye gelecektir bu da Filistin topraklarının boşalıp israillilere kalması demektir..

İşte siyonist İsrail ve İsrail taşeronu , vatan haini gülencilerin istediği tam da budur!
Özgür Suriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-11-2015, 11:49   #8
Kullanıcı Adı
eyyubii
sen bildiğin gibi okuyacaksın anlaşılan. konu başka sen kalkmışsın bana duble yoldan bahsediyorsun.

sana diyorumki devletin resmi rakamlarıdır. ak parti devletinin resmi rakamlarıdır.

israille, tarihimizde en fazla yakınlık, ticaret kurulan zamandır diyorum. ama meydanlarda kahrolsun deniyor. ticarete dostluğa gelince kanka olunuyor. bunu diyorum. kandırılıyoruz diyorum. bu hak değil diyorum. bana duble yoldan bahsetme.

filistin lideri ile fotoğraf çektirmek israille olan dostluğa engel değildir. herkes herkesle fotoğraf çektiriyor.
onunla foto çektirmek öteki ile olan dostluğuna zarar verir mi..?
Alt 02-11-2015, 14:50   #9
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
sen bildiğin gibi okuyacaksın anlaşılan. konu başka sen kalkmışsın bana duble yoldan bahsediyorsun.

sana diyorumki devletin resmi rakamlarıdır. ak parti devletinin resmi rakamlarıdır.

israille, tarihimizde en fazla yakınlık, ticaret kurulan zamandır diyorum. ama meydanlarda kahrolsun deniyor. ticarete dostluğa gelince kanka olunuyor. bunu diyorum. kandırılıyoruz diyorum. bu hak değil diyorum. bana duble yoldan bahsetme.

filistin lideri ile fotoğraf çektirmek israille olan dostluğa engel değildir. herkes herkesle fotoğraf çektiriyor.
onunla foto çektirmek öteki ile olan dostluğuna zarar verir mi..?
İsrail'le ticaretimizin arttığını söylüyorsun. İsrail'le o ticareti kim yapıyor, AK Parti mi yapıyor özel sektör mi yapıyor? Elbetteki özel sektör yapıyor. İsrail'le yapmış olduğumuz ortak askerî tatbikatları bitirdiğimizi de hatırlatırım.

Filistin Lideri Mahmud Abbas'la birlikte verilen o fotoğraf sıradan bir fotoğraf değildir. Filistin; ABD ve İsrail karşı çıkarken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin de desteğiyle Birleşmiş Milletler tarafından gözlemci devlet olarak kabul edilmiştir. İşte bu yüzden o fotoğraf tarihî bir fotoğraftır ve AK Parti iktidarında Türkiye'nin Filistin'e dostluğunu ve desteğini gösteren fotoğraflardan biridir.

Gidin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la konuşun, gidin, Hamas Lideri Halid Meşal'le konuşun ve onlara Filistin'e dünyada en çok destek veren, en çok sahip çıkan 3 ülkeyi sorun. Size verilen cevaplarda o 3 ülke içinde Türkiye ismini ilk 3 ülke ismi arasında ve belki de her iki siyasetçiden de de en çok destek vermekte ve en çok sahip çıkmakta 1. sırada yer alan ülke ismi olarak da duyacaksınızdır diye değerlendiriyorum.

AK Parti iktidarında Türkiye'nin Filistin'e desteği ve dostluğu çok açıktır. Bölünmüş yol misalini bu yüzden verdim. Bunu reddedemezsiniz ki ya! Türkiye, Filistin'e destek vermiyor, one minute çekiyor demek, AK Parti iktidarında Türkiye'de binlerce kilometre bölünmüş yol yapılmamıştır demek gibi bir şeydir, yani abesle iştigal etmektir, güneşi balçıkla sıvamaya çalışmaktır.

Konu Cihannur tarafından (02-11-2015 Saat 14:54 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)