Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Bilimsel - Teknoloji - İnternet Haberleri Teknoloji, Bilimsel araştırmalar ve projeler buraya.

Stil
Seçenekler

Alt 05-11-2008, 22:32   #1
Kullanıcı Adı
Sukut-u Hayal
Standart MP3 dinleyenler dikkat!
Kulaklıkla uzun süreli ve yüksek sesle müzik dinlemek bakın nelere yol açıyor?

Teknolojinin gelişmesiyle hayatımıza giren mp3 çalan cep telefonları ve walkmanlar, birçok sağlık problemini de beraberinde getirdi. Kulağın içine takılan kulaklıkla uzun süre ve yüksek sesle müzik dinlemek, işitme kaybına neden oluyor.

TANSİYON DA ÇIKIYOR

İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Papila, "Cep telefonu ve walkman gibi araçların sesini sonuna kadar açtığınızda, yüksek sesi kulak kanalından içeri vermiş olursunuz. Bu durum iç kulağa hasar veriyor" dedi. Gürültüye bağlı işitme kayıplarına 'akustik travma' denildiğini ifade eden Prof. Papila, bu alışkanlığın kulak çınlaması, uyku bozuklukları, huzursuzluk ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları da beraberinde getirdiğini söyledi.

GÜRÜLTÜDEN UZAK DURUN

İnsanların gündelik hayatta sürekli gürültüye maruz kaldığını kaydeden Papila, 80 desibelden daha fazla sese maruz kalmanın kulağa zarar verebileceğini ifade etti. Papila, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Fısıltı 30, normal konuşma 60, yol ve trafik 80, walkman ve cep telefonlarının ses çıkışları 60-120 desibel olduğu biliniyor. Bununla birlikte şimşek 120, tüfek 140 desibeldir. Bu oranlara baktığımızda insan kulağının sürekli gürültüye maruz kaldığını söyleyebiliriz. Bu yüzden kulaklarımızı gürültüden uzak tutmamız gerekir."

KULAKLARI DİNLENDİRİN

Kulakların, gürültüden korunması gerektiğini kaydeden Papila, sesi dışarı veren ve kulağın içine girmeyen kulaklıkların kullanılmasını tavsiye etti. Papila, "Duyabileceğinizin çok üstünde yüksek sesle müzik dinlemenin kulağa zarar verdiğini unutmayın. Ansızın gürültüyle karşılaştıysanız, kulaklarınızı ellerinizle korumaya çalışın. Uzun süre cep telefonu ve kulaklık kullanmaktan kaçının" tavsiyesinde bulundu.

Sukut-u Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 05-11-2008, 22:33   #2
Kullanıcı Adı
dildade
Bu faydalı bilgiler için teşekkürler +1
dildade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2008, 22:33   #3
Kullanıcı Adı
merve
Bende kulaklıkla dinliyorum ama derste çok açamıyorum sesini zaten bu yüzden sorun yok..
merve isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2008, 22:35   #4
Kullanıcı Adı
Sukut-u Hayal
Alıntı:
dildade Nickli Üyeden Alıntı
Bu faydalı bilgiler için teşekkürler +1
100uncu artimida siz vermis oldunuz
saol
Sukut-u Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2008, 22:36   #5
Kullanıcı Adı
tayyipleyiz
Teşekkürler, paylaşım beğeni hakeder ehemmiyete haiz ...+1 :-*
tayyipleyiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-11-2008, 22:37   #6
Kullanıcı Adı
Nazende
Sanırım tehlikedeyim.. :-\Ama o sesi kulaklık olmadan açsam beni apartmandan göndeririler :D
Paylaşım için teşekkür ederiz+1
Nazende isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-03-2008, 12:30   #7
Kullanıcı Adı
RDönmezs
Vala ben son ses hemen hemen her gün dinlerim bu İstanbulda yollarda iyi gidiyor yoksa insan kafayı yer :D ama geçen gün annem 3. kattan attı tutamadım yere çarptı ekranı gitti garantiye verdim 5 gündür dinliyemiyom canım sıkılıyor :D
Alt 06-03-2008, 12:33   #8
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Ben de tehlike altındayım ..Son ses açıp dinliyorum ... :-\
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-04-2008, 03:58   #9
Kullanıcı Adı
YavuzSultanSelim
Valla kendilerine zarar verirler mi bilmem ama yüksek sesli dinleyenlere dalasım geliyo madem sesini o kadar açacaksın niye kulaklıkla dinliyosun hertürlü herkes şarkıyı dinleme mecburiyetinde kalıyor nasılsa
YavuzSultanSelim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-04-2008, 10:13   #10
Kullanıcı Adı
Mcht_Ln
Sol kulağımda sorun var.Ne zamandır doktora gidecem hep erteliyom..
Mcht_Ln isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)