Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-07-2009, 10:41   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Thumbs up 'Taş'a, kampüslü cevap!
Başbakan Erdoğan'ın geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdiği Hakkari gezisinde terör örgütü yandaşlarının olay çıkardığı merkezdeki Sümbül ve Medrese mahalleleri kent-kampüse dönüştürülecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdiği Hakkari gezisinde terör örgütü yandaşlarının olay çıkardığı merkezdeki Sümbül ve Medrese mahalleleri kent-kampüse dönüştürülecek. Kasım ayı başında gerçekleştirdiği Hakkari ziyaretinde Başbakan Erdoğan'a karşı terör örgütü yandaşları olaylar çıkarmıştı. Medrese ve Sümbül mahalleleri başta olmak üzere birçok noktada biraraya gelen terör örgütü yandaşları ateşler yakarak, protesto gösterisi düzenlemiş, konvoyunu taşladıkları Başbakan Erdoğan aleyhine “Katil Erdoğan Hakkari'den defol” gibi ağır sloganlar atmışlardı.

PROJENİN MİMARI HABERVAKTİM'E AÇIKLADI
Projenin mimarı Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli. Rektör Belenli, il merkezine kent-kampüs kurulmasını öngören projesini YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a sunduğunu Habervaktim'e açıkladı. Rektör Belenli'nin hazırladığı projeyle Hakkari'de Sümbül ve Medrese mahallelerinde çarpık yapıların yıkılması ve yerine kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde vatandaşlar için ucuz konutlar yapılması, bu konutların arasına da fakülte binalarının serpiştirilmesi öngörülüyor. YÖK Başkanı Özcan projeyi çok beğendiğini dile getirirken, projeyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağını ve destek isteyeceğini söyledi.

TOKİ İNŞA EDECEK
Proje Başbakan Erdoğan'ın da desteğini alması durumunda hayata geçecek. Proje çerçevesinde Hakkari'nin merkez mahalleleri Sümbül ve Medrese tamamen yıkılacak ve bu mahalleler TOKİ tarafından yeniden inşa edilecek. İki mahallede halen ikamet eden vatandaşlar taksitle ev sahibi olma imkanına kavuşacak. Şehirden ve vatandaşlardan uzak bir kampüs istemediklerini belirten Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Belenli, “Görüyorum gidip gelirken, çocuklar dizlerine kadar çamurun içindeler. Onların daha medeni şartlarda yaşamasını istiyorum. Hem o yeni konutların aralarına fakültelerimiz serpiştirilecek. Vatandaşla komşu olacağız, içiçe yaşayacağız. Böylece, öğrenci ve öğretim üyeleri ile üniversite Hakkari'nin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

2 YILDA BİTER
Projeye göre, Eğitim Fakültesi öğrencilerinin ilk 2 yıl Çukurova Üniversitesi'nde, Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin de ilk 2 yıl İTÜ'de okuduktan sonra Hakkari'de eğitimlerini sürdüreceklerini belirten Rektör Belenli, 2 yıllık sürede Sümbül-Medrese kent kampüsünün en modern şekilde hazırlanacağını söyledi.

habervaktim

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)