Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 03-18-2009, 20:01   #1
Kullanıcı Adı
Gönülden
Standart 'Baykal'ın işi Başbakan'a hakaret etmek'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale'de halka hitap etti. Çanakkale'ye yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, muhalefete de yüklendi. Erdoğan, Bahçeli ve Baykal'ı "ruh ikizleri" olarak nitelendirdi.

"Çanakkale şehitlerinin torununa küçük düşünmek yakışmaz" diyerek sözlerine başlayan Erdoğan'ın konuşması şöyle:

"Biz Ferhat'ız. Şirin nerede, işte tam karşımda. Bu millete ulaşmak için Ferhatlara ihtiyaç var. Denizin altından tüp geçit yaptı, Sayın Baykal'a diyoruz ki gel seni misafir edelim, o tüp geçitten bi geç, gittiğin yerlerde bunu yaptım demiyorsun, Başbakan'a hakaret ediyorsun. Koalisyonlarda bulundun, şunu yaptım da. İşi gücü Başbakan'a hakaret eötmek. İnsaf, bak gel bir gör Abdülhamit'in hayaliydi bu. Dünyanın en derin tüpü. 82 metre derinlikte, bunu biz yaptık. İnşallah 2013'ün başından bu Marmaray'dan hızlı tren geçecek. Londra'yı Pekin'e bağlıyor."

"Kira öder gibi taksit ödeniyor, bugüne kadar hangi iktidar bunu yaptı. Türkiye'ye bu yakışır. Bu devlet laik, ama laik olduğu kadar da demokratik ve sosyal bir devlet. Bakıyorum bir öğretmen, geliyor yanıma. Allah senden razı olsun diyor, eşimle beraber biz hayatta bir daire sahibi oluruz diye düşünemiyorduk. 540 lira ödüyoruz. Karı kocayız rahatlıkla bunu ödüyoruz. Size ne kadar dua etsek az dedi."

"Şimdi size bir müjde vereceğim. İmkanı olmayanlara 45 metrekarelik daireler yapacağız. İlk etapta 50 bin adet. 100 lira taksitle ve 20 yıl vade. Faiz yok. Sabit fiyat. 100 lira taksitle peşinatsız daire yapacağız ama 45 metrekare. Her şeyiyle böyle bir daire. Gİdip gecekondularda kalacağına hiç olmazsa modern yerlerde sosyal donatıları olan yerlerde kalsınlar. Bunu istiyoruz."

"Çanakkale'de değişim şart, daha modern ve daha çağdaş bir Çanakkale istiyoruz. İdieolojik siyaset değil hizmet siyasetine Çanakkale hasret. İdeolojiye prim vermeye devam ederse daha çok çeker. Hizmet siyasetine oy verirse daha modern bir kent olursun. Bu ülkeyi güçlendiren kim, hem üreten hem tüketen halk. Sayın Baykal'la sayın Bahçeli ruh ikizi. Birbirlerinden farkı yok aynı şeyi söyleler. Ben asla hakareti sevmem. Hakareti onlar yaptı. Sen de iktidardaydın, niye kaçtın. İş bilenin kılıç kuşananın. Öyle devlet yönetmek kolay değil. 10 tane koyun keçi ver bunlar kaybeder. Bunların durumu bu."

"Bunlar o kadar ileri gittiler ki egemenlik kayıtsız şartsız milletindire bile kısıtlama getiriyorlardı az kalsın. Gerçekleri bilmemiz lazım. Ben rakam veriyorum. Bunlar hayal değil. Resmi rakamlar. Sağda solda söylüyor, Türkiye'nin 500 milyar dolar borcu var diyor. Şu anda 100 liranın geldiği yer yüzde 25. Devraldığımızda bu oran 64'tü. Miktar olarak vereyim, Dolar bazında. Devletin borcu şu anda 140 milyar dolar civarında. Buna özel sektör borcunu da eklemek istiyorsa 340 milyar dolar ediyor. Milleti yıllar yılı aldattınız elinize ne geçti?"

"İşsizlik, işsizlik diye dillerine doladılar. İşsizliğin olmadığı bir ülke var mı, geldik işsizliği bitireceğiz diyorlar. Cumhuriyetten eskiyiz diyorsunuz niye bitiremediniz işsizliği. Belediye başkan adayları kurusıkı atıyor. Biraz küçük atın da kargalar yesin. Zaten belediyeleri böyle batırdınız. Hala belediyelerimiz bu borçları ödüyor. Başbakanlıkta bile Başbakanlığa gelmeyerek maaş alanlar var. Temizleyene kadar neleri çektik. CHP, sol, MHP bu demektir bunu biliriz. Bunları hep yaşadık. Ondan dolayı rahatsız oldular, hortumları kesildi. Milletim tokadı attı barajın altında bıraktı ama gidemediler."

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde Çanakkale'ye yapılan yatırımları anlattı.

HABERVAKTİM.COM

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-18-2009, 20:08   #2
Kullanıcı Adı
ishakyilmaz
ishakyilmaz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)