![]() |
#1 |
![]() ![]() Türköne: Marmaray'ın adı Şah İsmail olsun Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türkine'den ilginç Marmaray çıkışı. Abant'da iki gündür devam eden ve Alevilerin sorunlarının masaya yatırıldığı Abant Platformu toplantısında, Alevilerin yapımı süren ve adı Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından "Yavuz Sultan Selim" olarak açıklanan üçüncü köprünün adına yönelik eleştirilere, Yazar ve Fatih Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mümtazer Türköne, ilginç bir teklifle karşılık verdi. 'MARMARAY'IN ADI ŞAH İSMAİL OLSUN' Hürriyet'in haberine göre Türköne, üçüncü köprünün adının değiştirilmesi yerine, Başbakan Erdoğan'ın "Asrın Projesi" olarak hayata geçirdiği Marmaray'ın adını "Şah İsmail" konulmasını önerdi. Türköne, Alevi sorunun çözümünün önündeki engel olarak siyasileri gösterdi. 'YAVUZ ADI TRAVMA ETKİSİ YARATIYOR' Türköne, katılımcılardan aralarında Anadolu Alevi Bektaşi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Gülnaz Güneş Aykaş'nda dile getirdiği Alevi katılımcıların "Yavuz" adının kendilerinde "Trafik kazası gibi bir travma yaşattığı" yöndeki yakınmalarına, ilginç bir teklifle yanıt verdi. "Türkiye değişiyor" diyerek, kentleşmenin Alevi sorunun kendiliğinden rahatladığını savunan Türköne, "TOKİ'nin yaptığı binalar yüzünden, insanlar bir araya gelmek için köy dernekleri oluşturduklarını" diyerek, suyun akışıyla toplumun sorunu çözdüğünü ancak siyasetin bunu engellediğini ifade etti. Türköne, "Sorunun kendi doğası halinde engelleyenlerden biri biziz. Sorun üretiyoruz" diyerek, kendisinin ne Yavuz'dan ne Şah İsmail'den vazgeçebileceğini söyledi. 'ŞAH DA BENİM YAVUZ DA' 1514'de Çaldıran'da Şah İsmail ve Yavuz'un ordularının karşı karşıya geldiğini, 500 yıl sonra hala bunun davasının güdülmesini eleştiren Türköne şunları söyledi: "1514'de Çaldıran'da Yavuz'un Bektaşi ordusuyla Şah İsmail'in Alevi ordusu karşı karşıya geliyor. 500 yıl sonra bunun davasını güdüyoruz. Köprüye Yavuz Sultan Selim ismine karşı kampanya yerine, şu Marmaray'ın adını da Şah İsmail tüneli yapalım. Yavuz benim Padişahım, Şah İsmail benim şairim. Şah da benim, Yavuz da. Ayırdığınızda ben ben olmaktan çıkıyorum. Birini içimden çıkarırsanız, geriye bir şey kalmaz." ensonhaber
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() yaa ermeniler bizim dedelerimizi katletmişler şimdi soykırım diye ağlıyorlar...
şiilerde o dönemde katliyamlar yapmışlar ve cok büyük tehlike oluşturmaya başlamışlar Yavuz'umuzda haddi bildirmiş... haneye tecavüz yapılıyor sen dur bakalım arkadaş deyince suçlu sen oluyorsun... bu dünyanın ayarı bozuk yavuz hırsız olan bağırıp duruyor... Yavuz sultan selim'in kimsede travma falan yarattığı yok bi yerlerinizden uydurma yapmaya gerek yok... Yavuz'un müslümanlığa ve türklüğe hizmeti belli Yavuz koyarız şah ismailin türklüğe faydası ne müslümanlığa faydası ne ![]() aleviler yada şiiler rahatsız olacaklarsa sıra yavuza gelene kadar sabiha gökçenden vs'den rahatsız olsunlar...[/center] |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Alevi diye bir kavramın olduğuna inanmıyorum,ö zümreden olduklarını söyleyen insanlar tanıyorum biliyorum fakat alevilik kavramının asıl isminin başka olduğunu düşünüyorum. Yavuz isminden rahatsız olanın dinen eksik olduğunu düşünürüm çünkü Osmanlı padişahları sadece devlet adamı değil, velidir alimdir evliyadır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Tamam kabul ama bir şartla.
Ortada bir ermeniyle olan muhabbetlerinde "biz alevilerin kökü ermenilerden, ermenilerin soyu biz aleviler gelir" deyip tarihi gaf işlemiş bu ve bunun gibi marjinal olmuş aleviler kendilerini lavetsinler KABUL. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Bir İslam halifesi olan ve kısacık padişahlık süresini muazzam zaferlerle dolduran Yavuz Sultan Selim'le, Anadolu'yu şiileştirme faaliyetlerinde bulunmuş ve bunun üzerine Yavuz'un tokatını yiyip karısını savaş meydanında bırakıp kaçan Şah İsmail'i bir tutmak biraz saçma olmuyor mu?
Konu Özgür Suriye tarafından (12-15-2013 Saat 04:20 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Alevi vatandaşlarımız, CHP Zihniyeti tarafından kandırılıyor. CHP Zihniyeti; Yavuz Sultan Selim, Alevi katliamı yapmıştır diyerek Alevileri kandırıyor. Yavuz Sultan Selim, Alevi katliamı yapmamıştır; tarihî kayıtlar bunu göstermektedir. Bunun yanı sıra CHP Zihniyeti, Alevileri bir de Mustafa Kemal Ataürk'ün Cumhurbaşkanlığı zamanında Dersim Katliamı'yla büyük bir Alevi katliamı yapıldığı gerçeğini ört bas etmeye çalışarak kandırıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde 1937-1938 yıllarında resmî rakamlara göre 13.000 civarında, gayriresmî rakamlara göre ise 70.000'lere varan oranda Alevi, CHP tarafından katledilmiştir.
Alevi vatandaşlarımızın, CHP Zihniyeti tarafından içine düşürüldükleri trajikomik durum gerçekten acınasıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde binlerce, on binlerce Alevi katletildiği halde Mustafa Kemal Atatürk'ü seven, döneminde Alevi katliamı yapmadığı halde Yavuz Sultan Selim'e düşmanlık yapan Aleviler, gerçekten akıl dışı bir trajikomik hâl içindedirler. Tarihî gerçekleri bilen Aleviler ise CHP Zihniyeti'nin, Alevi vatandaşlarımızı içine düşürmüş olduğu bu trajikomik acınası halden kurtulmuşlardır. Dilerim ki diğer Alevi vatandaşlarımız da gerçekleri öğrenirler ve CHP Zihniyeti'nin yalan ve kara propagandalarından kurtulurlar inşaallah. Konu Cihannur tarafından (12-15-2013 Saat 03:48 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|