![]() |
#1 |
![]() Tamer Korkmaz, TRT 1'deki yaptığı programda "İsmet İnönü millet düşmanıdır" dediği için CHP milletvekillerinin büyük tepkisini çekti. Korkmaz bu sözünü belgelendirdi.
Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, TRT-1'de Salı Akşamları yaptığı Erberbozan Programında "İsmet İnönü millet düşmanıdır" dediği için CHP milletvekillerinin büyük tepkisini çekti. Korkmaz bu sözünü belgelendirdi. İşte o belge Yeni Şafak yazarı Tamer Korkmaz, TRT-1'de Salı Akşamları yaptığı Erberbozan Programında "İsmet İnönü millet düşmanıdır" dediği için CHP milletvekillerinin büyük tepkisini çekti, CHP'liler Meclis Genel Kurulu'nda kavga çıkardı. Korkmaz, bu sözlerinin ne anlama geldiğini bugün açıkladı. "İşte konuşmamın belgesi" dedi. İşte bu yazıdan satırlar... "Telekom belgesi, Turkcell belgesi derken… İşte bu da “İsmet Paşa” Belgesi! “Bu millet düşmanınızdır” diyen ben değilim, İsmet İnönü! Kameralarımız, “İnönü Stadı”nda sayın seyirciler… İsmet Paşa'nın hatıratında neler yazdığını birlikte okuyoruz… İnönü, CHP'nin eski yayın organı Ulus gazetesinde yayınlanan anılarının 17 Mayıs 1968 tarihli kısmında, kendi ağzından aynen şunları söylüyor: “Kafileyi durdurdum. Subayları bir kenara topladım. İçinde bulunduğumuz vaziyeti bilesiniz. Padişah düşmanınızdır. Yedi düvel düşmanınızdır. Bana bakın, dedim. Kimse işitmesin millet düşmanınızdır…” İsmet Paşa, milletimiz aleyhindeki bu konuşmayı İkinci İnönü Savaşı esnasında Bursa'dan göçen, içinde subayların ve ailelerinin bulunduğu bir kafileye hitaben yapmıştı… Kaynak kimmiş? İsmet Paşa'nın kendisi! (Hatırattan İdris Küçükömer'in “Düzenin Yabancılaşması” adlı çok kıymetli eserinin 86 ve 87. sayfalarında da bahsedilir.)" cafesiyaset
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ aaa şaşkınlık içerisindeyim :-\ :-\ :-\
yani böyle belgeli bi şekilde açıklanması pff pff... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() evet merve dahası da var lozan da,karar :din yıkılacaktır ve lozana imza Söylenecek ve şaşkınlıklar içerisinde seyredeceğimiz o kadar vahim taplolar var ki tarih te neyse konuşmak bile içimi ürpertiyor.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Kazım Karabekir, (...) ilginç cevapla karşılaşacaktır.. İnönü, “müslüman olduklarından dolayı bugüne kadar istiklalin kendilerine verilmediğini ve müslüman kaldıkları sürece müstemlekeci devletlerin bilhassa İngilizlerin daima aleyhlerinde olacaklarını, hatta kazanılan istiklalin de daima tehlikede kalacağını” söyler.. :-\
Muharrem Coşkun... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() chp tabiki itiraz edecektir inönü'nün vatan hainliğine. onlarda aynı kafadalar. ülkede çakılı çivileri yok.
onyıllardır ülkemizin yönetiminde koalisyonda da olsa yer bulan önemli bakanlıkları alan CHP'nin ülkemizde çakılı bir çivisinin olmaması vatan hainliği değil de nedir? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() şu ülkemizin durumu ismet inönü yüzünden şuanki kemalizmde ismetizm aslında
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Milli Şef İnönü'nün Ankara valisi ve de belediye başkanı Nevzat Tandoğan, "bu memlekete komünizm lazımsa onu da biz getiririz, size ne oluyor" lafıyla ünlüydü...
O laf 1944 yılında Nihal Atsız ve Alparslan Türkeş'le birlikte tutuklanan Osman Yüksel Serdengeçti'ye söylenmiştir ve de tamamı şudur: "Ulan öküz Anadolulu! Sizin milliyetçilikle, komünizmle ne işiniz var? Milliyetçilik lazımsa onu biz yaparız. Komünizm gerekirse onu da biz getiririz. Sizin iki vazifeniz var: Birincisi, çiftçilik yapıp mahsul yetiştirmek. İkincisi, askere çağırdığımızda askere gelmek." İşte İnönü mantığı buydu... |
|
![]() |
![]() |
#8 |
![]() ahh chp ahh ismet bıktık sizden düşüncelerinizden, konuşmalarınızdan..
|
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() biz dine saygılıyız demezlermi bide
adamı resmen çileden çıkarır din düşmanları |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |