Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Genel Sporlar Genel Spor dalları ile ilgili paylaşımlar.

Stil
Seçenekler

Alt 08-20-2008, 19:35   #1
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Standart Madalya kazanan ilk başörtülü sporcu
Çin'in başkenti Pekin'de yapılan olimpiyat oyunlarında dün 200 metre bayanlar yarışını Bahreynli atlet Rukiye El Ghasra (26) kazandı.

Olimpiyatlara katılan 12 tesettürlü kadın sporcudan biri olan El Ghasra yarışı önde göğüsledikten sonra önce secdeye kapandı, ardından ellerini yukarı doğru açarak Allah'a dua etti. İşte Olimpiyatlarda ilk madalyasını alan tesettürlü atlet.

habervaktim

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 08-20-2008, 20:12   #2
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Ben bunu hiç mi hiç tasvip etmedim..Başörtüsünün hakkını vermeli insan.. Giyindiği kıyafet vücut hatlarını çok belli ediyor..Ve birde bununla övünüyorlar..Çok garip ya..Şahsen çok yadırgadım..Ve yakıştıramadım..
Alt 08-20-2008, 20:16   #3
Kullanıcı Adı
Hüdaverdi
Valla ablacım haklısın söylediklerinde ama garip olan şey bu atlet gibi giyinenlerin sokakta türemesi.Bir bu atlete bakıyorum birde sokaktakilere valla bu atlet onların yanında daha kapalı desem yalan olmaz.Bu yüzden çoğu insan normal karşılıyordur eminim.
Alt 08-20-2008, 20:18   #4
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
tesettürün spor yapmaya engel teşkil etmediğine güzel bir örnek. yadırganacak bir durum yok.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2008, 21:12   #5
Kullanıcı Adı
Efkâr-ı Mütemadi
eğer o suçluluk duymuyorsa bizim yapabilcegimiz bişey yok yadırgamıyorum içten içe kızmıyor da değilim hani.O da bu kadarını yapabiliyor demek.( Parmaklarında oje olması da dikkatimi çekti )
Efkâr-ı Mütemadi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2008, 22:06   #6
Kullanıcı Adı
Beylerbeyi
Alıntı:
eva Nickli Üyeden Alıntı
eğer o suçluluk duymuyorsa bizim yapabilcegimiz bişey yok yadırgamıyorum içten içe kızmıyor da değilim hani.O da bu kadarını yapabiliyor demek.( Parmaklarında oje olması da dikkatimi çekti )
anlamadım, niçin suçluluk duysun ki?

bu sporcu isteseydi diğer sporcular gibi vücudunun %90 ını açıkta bırakan giysiyi giyebilirdi. inşallah bu görüntüler 5-10 yıl sonra anormal olarak karşılanmayacak.
Beylerbeyi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2008, 22:13   #7
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Yazıklar olsun..Demek önümüzdeki seneler içinde bunun normal karşılanmasını umud ediyorsunuz..Örtü Allah'ın emridir..Allah kendini sakınman adına örtünmeni emrediyor..Sadece hanımlara değil erkeklerede örtünün diyor..(vücud kısmı) Bu kadın başını örtmüş ama diğer yerleri alanen meydanda..Bariz şekilde vücud hatları ortada..Bunun neresi normal..? Başı açık kadınların zaten başı açık olduğu için vücutlarınıda açmakta beis görmüyorlar..Oysa bu hanım örtülü..Örtlü olduğu halde nasıl dapdar kıyafetleri giyerek yarışabilir ki..? Bu en başta örtünmemizi emreden Allah'a karşı bir saygısızlıktır..Tamam bizde içinde bulunduğumuz durumlar içersinde örtülü olmayabilirz..Ama bu demek değildir ki vücudumuzu teşhir edelim..Örtünmemek küfür değildir elbette.Sadece günahtır..Biz kadınlar ve erkekler günde kaç kere günah işliyoruzdur acaba..?Ama bir hanım örtünecekse bunun hakkını vermeli..Ya tam layıkıyla örtünecek yada örtünmeyecek.. Açık olan hanımları neden kimse yadırgamıyor..? Çünkü onların adı üstünde zaten AÇIK..Ama örtülü bir hanımın vücud hatlarını oraya çıkaran bu giyisiyi ben tasvip etmiyorum..Başarılı olmak güzeldir ama başarılı olmak içinde her yol mübah değildir..!! Hanımlar başka yerlerde başka konumlardada başarı gösterebilirler pekala..Yani kısacası ben bu hanımı örtülü hanımların GURURU olarak görmüyorum..Bilakis bana göre YÜZKARASIDIR..!! Benim dinim örtün diyor ama başını ört,vücudunu meydana çıkar demiyor..!!
Alt 08-20-2008, 22:19   #8
Kullanıcı Adı
politikaci
Bu kadın başını örtmüş iyi ama yarış koşullaır nedeniyle böyle giyinmiş.Dua edelim başının örtülmesine vize var
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-20-2008, 22:24   #9
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Alıntı:
politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Bu kadın başını örtmüş iyi ama yarış koşullaır nedeniyle böyle giyinmiş.Dua edelim başının örtülmesine vize var

O yarış onun ahiretine fayda sağlıyacak mı peki..? Ya açıkça görüyorsunuz Allah rızası için yapmayın vücudu ortada değil mi..? Ee başındaki örtünün manası nerede kaldı..?
Alt 08-20-2008, 22:25   #10
Kullanıcı Adı
politikaci
Evet ama şimdi başka bi taraftan bakılırsa dünyada milyonlarca sporcudan ülkenin en iyisi olup pekine gitmiş.yarışmak istemesi doğal..her sporcunun hayali
politikaci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)