Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Siyaset Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 03-17-2009, 19:16   #1
Kullanıcı Adı
NS
Standart YABANCI DİL SINAVLARINDA DEĞİŞİKLİK

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yabancı dil sınavlarını, TOEFL sınavı gibi bilgisayarla ve çok boyutlu yapacaklarını bildirdi.
Prof. Dr. Yarımağan, ÖSYM il sınav yöneticileriyle toplantı yapmak için geldiği Çanakkale'de yaptığı açıklamada, merkez olarak 4-5 türde yabancı dil sınava yaptıklarını söyledi.
Yabancı dil sınavlarının halen sadece okuma ve anlama düzeyinde yapıldığınI bildiren Prof. Dr. Yarımağan, ''Yabancı dil sınavları üzerinde çalıştığımız yeni bir projemiz var. Yabancı dil sınavlarını, 2010 yılından sonra TOEFL sınavları gibi bilgisayarla ve çok boyutlu yapacağız'' dedi.
Prof. Dr. Yarımağan, yabancı dil sınavlarında bugüne kadar okuduğunu anlama soruları sorulduğunu, ancak dinlediğini anlama konusunda hiç soru soramadıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
''Bu sınavlarda konuşma ve yazma soruları hiç soramıyoruz. Oysa yabancı dil bilgisinin 4 boyutu var. O boyutlarda da değerlendirme yapılacak. Yeni sistemde, aday bilgisayarın başına oturacak, orada ona bazı sorular kulaklıktan sesli olarak gelecek. Farklı soru türleri olabilecek. Adaylar, bazı soruların cevaplarını konuşarak verecek. Hatta bir paragraflık metin yazması istenecek, onu yazacaklar.''
Yeni sistem sayesinde, adayların uluslararası düzeyde dil bilgisinin ölçülebileceğine işaret eden Prof. Dr. Yarımağan, Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavını ise sadece okuma ve anlama düzeyinde yapmayı sürdüreceklerini bildirdi.

NS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
yabancı dil öss

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)