Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 04-01-2009, 11:26   #1
Kullanıcı Adı
Ak_Kelebek
Standart Şahin: Seçimin sürprizi Antalya'dır
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Görevimiz başındayız, bu bir yerel seçimdi. Halkımızın bize olan güveninin devam ettiğini gördük." dedi. Şahin Antalya'daki sonucu sürpriz olarak değerlendirdi.

Şahin, "Menderes Türel, Antalya da çok rahat kazanabilecek bir isimdi. Antalya'yı rahat kazanırız diye düşünmüştüm. Ama seçimler bu tür sonuçlarda doğurabilir. Bana göre bu seçimin sürprizi Antalya'dır. Seçilen arkadaşımıza da başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

Haber 7

Ak_Kelebek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 04-01-2009, 17:21   #2
Kullanıcı Adı
LeyaL
Antalya'da hain çıktı...
LeyaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2009, 17:24   #3
Kullanıcı Adı
ultrAstribun
Antalyalı neye dayanarak Menders Türel'i seçmedi anlamış değilim.
Üzüldüğüm nokta Chp'nin alması değil, rektörün kazanmasıdır.
Şimdi her türlü pislik yapılır Antalya'da...
ultrAstribun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04-01-2009, 18:01   #4
Kullanıcı Adı
Eşref
Antalya yıllardır Chp'nin kalesi. Adamların buraya tek bir çivi çakmışlığı bile yok. Yağmur yağar her taraf sel olurdu. Belediye başkanı gelir, 5 sene boyunca şehirde bir tek icraat olmazdı. Sadece seçimlerden 3-5 ay önce, göz boyamak için yolları asfaltlarlardı. O kadar.

Fakat Antalya halkını en çok canından bezdiren şey su faturalarıydı. Ben kendimden örnek vereceğim. 2004'ten önce bize gelen aylık su faturası 80 TL'nin altına düşmezdi. Yaz aylarında 100-120 arası fatura ödüyorduk. Üstelik içilmeyen suya.

Ak Partimizin yani Menderes Türel'in seçim vaadlerinin başında su faturasını düşürmek vardı. Halk cebini düşünüp hemşehrisi Baykal yerine Ak Partiye oy yağdırdı ve seçimi kazandık. Ama Antalya halkının büyük çoğunlğu canından bezdiği için bu oyları bize verdi. Bu çok önemli bir detay.

5 yıllık sürede Antalya'ya yapılan yatırımın boyutları aklın alamayacağı kadar büyük. Neler neler yapıldı. Saymakla bitmez. Başbakanımız defalarca bu şehre geldi. Halkın yıllardır isyan ettiği o su faturaları ise öylesine düşürüldü ki 5 sene önce bize 80-120 arası gelen su faturası, şimdi 15-25 TL arasında geliyor. Üstelik çeşmelerimizden artık içilebilir bir su akıyor.

Chp bu durumu görmüş olacak, bu son seçimlerde bizi taklit yoluna gitti. 5 sene önce biz "Su faturası azalacak" dedik, oylar bize aktı şimdi de onlar "Elektriğe para ödemeyeceksiniz"* diyerek seçime girdi. (Yalan olurda bu kadarı da olmaz.) Balık hafızalı olan Antalya halkı, 5 sene önce suya ödedikleri kıyamet gibi parayı unutmuş olacak, oylarını chp'ye verdi.

Antalya'da yaşayan biri olarak yine de bu halka kızmıyorum. Nasıl olsa sorunlar Ak Parti ile son buldu. Antalya, Ak Parti sayesinde bir dünya şehri oldu. Hafif metromuz da geldi. Su faturası sorunu bitti. Yollar genişledi. Alt yapı düzeltildi. Belediye otobüslerimiz yenilendi, hem de klimasından, televizyonuna kadar her türlü konfor sağlandı. Ee sorunlar bittiğine göre Antalyalı o çok sevdikleri hemşehrileri Baykal'a dönüş yapabilirlerdi. Öyle de yaptılar.

Ama 5 sene sonra "yandım Allah" deyip yine Ak Partiye oy vermek isterlerse, oy verecekleri bir Ak Parti bulamayabilirler.

* http://www.mustafaakaydin.com/loader...Image07001.swf

(Bugün yarın bu vaaatleri siteden kaldırırlarsa hiç şaşmam.)

Konu Eşref tarafından (04-01-2009 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir..
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)