Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
AK Parti Haberler - AK Parti Duyurular AK Parti Haberleri, AK Parti Duyuruları, AK faaliyetler ile ilgili tüm haberleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 08-31-2007, 16:28   #21
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Standart Kültür'e SOLCU BAKAN
Mavera herşeyi detaylı anlatmaya çalışıyon ama ! Arkadaşım Sol oyların Akpartiye etkisi %1-2 dir ..Akparti Merkez Sağ Partisidir.Ve Oylarının Başta Saadet(Muhafazakar) olmak üzere Dyp,Anap,Mhp tabanlı kişilerden almıştır..Fazla detaya girmene gerek yok gerçek ortada..
Onlybullet34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 16:50   #22
Kullanıcı Adı
mavera,
Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Mavera herşeyi detaylı anlatmaya çalışıyon ama ! Arkadaşım Sol oyların Akpartiye etkisi %1-2 dir ..Akparti Merkez Sağ Partisidir.Ve Oylarının Başta Saadet(Muhafazakar) olmak üzere Dyp,Anap,Mhp tabanlı kişilerden almıştır..Fazla detaya girmene gerek yok gerçek ortada..
bana bunu kanitlayabilir misin kardes?? buyur benim yaptigim hesap yukarida senden de hesap bekliyorum gecen secime göre partilerin aldigi oylari, simdiki secimde alinan oylar ve oy kaymalarinin nerelerden oldugu..
bunu ben demiyorum bütün bilim adamlari diyor, bunu secimi tam olarak tutturan tarhan erdem diyor..
ama sende de gelisim var hic degilse simdi yüzde 1-2 soldan oy almistir diyorsun ;)..
bir kez daha saglamayi yapiyorum yanlis olanlari söylerin lütfen..

2002 secim sonuclari
AK Parti 34,26

DYP 9,55
MHP 8,34
GP 7,25
ANAP 5,12
SP 2,49
BBP 1,02
simdi ak parti disinda sag partilerin oy toplami 33.77
2007 secim sonuclari
AK PARTI 46,66
MHP 14,29
DP 5,41
GP 3,03
SP 2,34
Bagimsizlar(muhsin yazicioglu,mesut yilmaz) 1

AK PARTI disinda diger sag partilerin son secimdeki toplami 26,07 gecen secimden 7,7 eksik AK parti ise bir önceki secime göre oyunu 12,4 arttirmis peki aradaki yüzde 5 lik oy farki neden kaynaklanmaktadir bunun bilimsel yoldan aciklarsan sevinirim..
bak ben yukarida yapilan hesabi yanlis buluyorum cünkü partiler arasi cok oy farkliliklari olmustur gecen secimde chp oy verip bu secimde mhp ye oy verenler mevcuttur, terside mevcuttur ancak sen ak partinin sol kökenden oy almadigini idda ediyordun bunuda sag partilerin oylarina göre hesapliyordun bende dogru bulmasamda senin mantiginla hareket ettim ve oy dagilimlarini hesapladim ama yine arada yüzde 5 fark var..bunu bilimsel olarak aciklayip, bizi aydinlatirsan sevinirim güzel kardesim ;)
Selametle..
Alt 08-31-2007, 16:58   #23
Kullanıcı Adı
kobbal
bence ertuğrul günay kültür ve turizim bakanlığının daha iyisini hakediyor
çalışkan adam solcu bakan demekle kasıt ne
Alt 08-31-2007, 17:30   #24
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Alıntı:
mavera, Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
bana bunu kanitlayabilir misin kardes?? buyur benim yaptigim hesap yukarida senden de hesap bekliyorum gecen secime göre partilerin aldigi oylari, simdiki secimde alinan oylar ve oy kaymalarinin nerelerden oldugu..
bunu ben demiyorum bütün bilim adamlari diyor, bunu secimi tam olarak tutturan tarhan erdem diyor..
ama sende de gelisim var hic degilse simdi yüzde 1-2 soldan oy almistir diyorsun ;)..
bir kez daha saglamayi yapiyorum yanlis olanlari söylerin lütfen..

2002 secim sonuclari
AK Parti 34,26

DYP 9,55
MHP 8,34
GP 7,25
ANAP 5,12
SP 2,49
BBP 1,02
simdi ak parti disinda sag partilerin oy toplami 33.77
2007 secim sonuclari
AK PARTI 46,66
MHP 14,29
DP 5,41
GP 3,03
SP 2,34
Bagimsizlar(muhsin yazicioglu,mesut yilmaz) 1

AK PARTI disinda diger sag partilerin son secimdeki toplami 26,07 gecen secimden 7,7 eksik AK parti ise bir önceki secime göre oyunu 12,4 arttirmis peki aradaki yüzde 5 lik oy farki neden kaynaklanmaktadir bunun bilimsel yoldan aciklarsan sevinirim..
bak ben yukarida yapilan hesabi yanlis buluyorum cünkü partiler arasi cok oy farkliliklari olmustur gecen secimde chp oy verip bu secimde mhp ye oy verenler mevcuttur, terside mevcuttur ancak sen ak partinin sol kökenden oy almadigini idda ediyordun bunuda sag partilerin oylarina göre hesapliyordun bende dogru bulmasamda senin mantiginla hareket ettim ve oy dagilimlarini hesapladim ama yine arada yüzde 5 fark var..bunu bilimsel olarak aciklayip, bizi aydinlatirsan sevinirim güzel kardesim ;)
Selametle..
Senle bu konuda anlaşamayacağız bu belli oldu.. Bilimsellik göreceli değildir sebepde belli sonuçta belli %5 lik oy açığı diyorsun bu ne demek ? Soldan geldiğinimi kastediyon..Bu biraz saçma..Tarhan Erdemin tahminleri doğru tuttuysa her yaptığı anketinde doğru tutacağı anlamına gelmez..Düşüncelerimin arkasındayım ...
Alt 08-31-2007, 17:36   #25
Kullanıcı Adı
kobbal
ŞİMDİDE MERKEZ SAĞ MI OLDUK O ZAMAN SOLCULARIN İŞİ NE
Alt 08-31-2007, 17:42   #26
Kullanıcı Adı
mavera,
kardes evet bazi konularda görecilidir bu konuda öyle bir konudur..sonucta secmenin bir önceki secimde hangi partiye bu secimde hangi partiye oy verdigini tam anlamiyla bilmek imkansiz bu durumda ancak veriler, analizler ve anketlerden yola cikarak arastirmalar yapariz..
ben sol kesimden daha dogrusu sol görüslü kisilerden ak partiye oy kaymasinin senin bahsettigin gibi yüzde 1-2 olmadigini daha fazla oldugunu düsünüyorum...
AK PARTI aleyhine yapilan cumhuriyet mitinglerine katilanlarin arasindan hatri sayilir bir kesimde AK PARTI ye oy vermistir bu partimizin her kesimi kucakladiginin göstergesidir..
ben yukarida yaptigim hesabi benimsemiyorum ve dogru bulmuyorum ama senin söylemlerin üzerine böyle bir hesap yaptim cünkü sen sag kesimin oyu su kadar, sol kesimin su kadar deyince bende buyur sag kesimin oyu ve ak partinin aldigi oy dedim yukaridaki tamamen bilimselikten uzak senin söylemin üzerine yapilmis ve icinde ironu barindiran bir hesaptir güzel kardesim..
buyur secim öncesi yapilan bir arastirmada partiler arasi oy kaymasi ne kadar buradan bakalim secimden daha derin bir sonuc ciktigini ve chp nin bekledigi oyu alamadigini düsünürsek bu oralardan ufak degisikler olacaktir..
buyurun ;)..
http://image.haber7.com/haber/62582.jpg
Alt 08-31-2007, 17:54   #27
Kullanıcı Adı
Onlybullet34
Arkadaşım Partimizin Tüm Halkı ve Tüm Görüşden İnsanları Kucakladığı Bir Gerçek . Bunu Demen bunu kastetmen bir gerçeği tekrarlamaktan başka birşey değildir...Anketler Bir realite değildir.Benim görüşlerim İçinde ironi barındıran bir düşünce tarzı değildir.Bunu kabul etmiyorum..Ben savunduğumun arkasındayım..
Alt 08-31-2007, 20:03   #28
Kullanıcı Adı
akzeinebu
ertuğrul günay bencede daha fazlasını hakediyor ben adamı takdir ediyorum süperr 10 numara sağcı solcu adam iii :
akzeinebu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 20:07   #29
Kullanıcı Adı
taya
o bu değilde Atilla KOÇ'a yakinen tanıyan biri olarak soylemeliyim ki Atilla KOÇ bi yetenek israfı oldu. Basında uykucu bakan diye lanse edildi ama kimse onun 18 saat çalıştığını ülkemizin 81 ilin 81 inide gezdiğini kimse yazıp çizmedi. Ama inşallah kultur truzim ayrılınca en azından birine bakan olarak getirilir......
taya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-31-2007, 20:54   #30
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Arkadaşlar -izmlerin son kullanma tarihleri geçti artık..sağcılık solculuk birbirine girdi.o yüzden şu partiye oy veren sağcıdır veya şu parti sağcıdır demek çok yanlış..

ve ben iddia ediyorum burda bir anket yapılsın en az yüzde kırk oranında sol görüşü benimseyen ak partili çıkar.solcu olan demiyorum.solculuk anlayışını benimseyen diyorum...
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)