|  09-28-2009, 13:37 | #1 | 
|  Cennete Girecek Son Kişi.. Peygamber Efendimiz (s.a.v) anlatıyor: Hz. Musa (aleyhisselam), Cenab-ı Hak’la aracısız olarak konuşabilen bir peygamberdi. Aklına takılan soruları Yüce Rabb’ine sorar, aldığı cevapları ümmetiyle paylaşırdı. Bir gün aklına şöyle bir soru gelmişti: - Cennetlik insanlar içinde derecesi en düşük olan kimsenin gireceği Cennet nasıl olacak? Hz. Musa, cevabını çok merak ettiği bu soruyu Rabb’ine yöneltti. Cenab-ı Hak, sevgili peygamberinin bu sorusunu şöyle cevaplandırdı: - Cennet’i hak eden kullarım teker teker Cennet’teki yerlerine yerleşecek. Geriye en son bir kulum kalacak. Ona da, “Cennete gir” denecek. O kulum Cennet’e girmek için adımını atacak; ancak ona cennetin dolu olduğu görüntüsü verilecek. Ondan sonra kulum ile kendi aramda şöyle bir konuşma geçecek: - Allah’ım! Herkes Cennet’teki yerini almış. Ancak maalesef bana yer kalmamış. - Ey kulum! Sen, dünyadaki hükümdarlar gibi lüks ve rahat bir hayat yaşamak ister misin? - Buna layık bir kulluk yapmadım; ama Sen’in lütfun ve keremin boldur. İsterim Ey Rabb’im! - Sana o kadar mülkle beraber onun dört katını daha veriyorum. - Şükürler olsun ey Rabb’im! Ne diyeceğimi bilemiyorum. - Ayrıca sana bu mülkün de on katını veriyorum. Hz. Musa sorduğu sorunun cevabını almıştı. Bu soru onu çok memnun etmişti. Ardından şöyle bir soru daha sordu: - Ey Rabb’im! Cennet’in en alt tabakasındaki kişinin durumu bu ise peki Cennet’in en üst tabakasındakinin durumu nasıl olacak? - Onlara vereceğim şeyleri ne göz görmüş ne kulak işitmiş ne de kimsenin aklına gelmiştir. Hz. Musa, Rabb’inin vereceği bu lütufları duyunca şükürle iki büklüm oldu ve binlerce hamd ü senada bulundu. (Müslim, İman 312). 
   | |
|   |   | 
|  | 
| Sayfayı E-Mail olarak gönder | 
|  09-28-2009, 13:37 | #2 | 
|   sona kalmak istemem ortasıralar yeter bana   | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:39 | #3 | 
|   gerçekten çok manidar bir paylaşım sağolasın rabbim bizleri rızasından ayırmasın | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:41 | #4 | 
|   Bence en baş sıralarda olmayı arzu edin. Zira Allah kalplerimize de bakıyor amellerimizin yanında. Niyetiniz hayr olsun, inşAllah sonunuzda hayr olur..: ) Konu Feride tarafından (09-28-2009 Saat 13:46 ) değiştirilmiştir.. | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:43 | #5 | 
|   az kanaat etmeyen çoğu bulamaz derler | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:45 | #6 | 
|   | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:52 | #7 | 
|   : )) Doğru haklısınız da, hani kendi yerimizi alt kademelerde düşünüp, amellerimizi mümkün mertebe elimizden geldiğince üst seviyelerde tutmak en güzel olsa gerek.. Bana orta sıralar yeter demek değil de, şöyle desek; Ben kimim ki aciz bir kulum. Üst seviyelerde olmaya benim amellerim yeter mi bilmem. Lakin gönül arzular Rabbim nasip buyurursa: ) desek diyorum..Hani daha mı uygun olur: ) | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:53 | #8 | 
|   Ay Işığı ve Adem abi ben de teşekkür ederim.. | |
|   |   | 
|  09-28-2009, 13:55 | #9 | |
|   Alıntı: 
  | ||
|   |   | 
|  09-28-2009, 14:37 | #10 | 
|   Teşekkürler + | |
|   |   | 
|  |