![]() |
#21 |
![]() % 10'luk Seçim Barajı, demokrasiye ve Temsilde Adalet ilkesine aykırıdır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
![]() Kesinlikle HAYIR diyorum.
Şu anki uygulama ne kadar adaletlidir orası belki tartışılır lakin, henüz 4 parti varken dahi yapılan tartışmalar, her kafadan ses çıkmalar mevcut iken daha fazlasını bu meclis kaldırmaz.. Kaldı ki ne kadar demokrasi yerleşse de yerleşsin, mutlaka farklı partilere mensup vekillerin bir araya geldiği bir ortamda, devamlı surette tartışmaların çıkması kuvvetle muhtemeldir. Yani bu durumun tam demokrasiye geçmekle çok da ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Farklı görüşlerin olduğu bir ortamda, meclis gibi bir ortamda kavga gürültüden başka birşey getirmez. 550 kişinin olduğu bir platformda, hele ki farklı zihniyetlerin yer aldığı bir ortamdan çok da fazla bir şey beklememek lazım bu bağlamda.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
![]() Partinin çıkarına ters düşen bir durum söz konusu değil diğer partileri ne kadar olumlu etkileyecekse Ak partiyi de o kadar olumlu etkiyecek...
Fakat 4 parti olmasına rağmen Mecliste karışıklıklar dinmek bilmiyorsa daha fazla parti daha fazla ses daha fazla gürültü daha fazla soruna sebep olur... Tam demokratik olduğumuz söylenemez ne zaman ki tam demokrasiye geçeriz işte o zaman olur.. Çünkü yapılan girişimler bazı kişilerin ekmeğini elinden aldığından kanla kaosla beslenenleri olumsuz etkilediğinden onların şakşakçılarının da meclise girmesi ile kaosun boyutu büyüyecek... Buda yapılacak olan yenilik ve gelişmeleri engelleyecektir...Yani indirilmesi açık söylemek gerekirse vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürmek olur ve ülke daha kötü bir duruma gelir... Ülkenin iyiliği için şimdilik HAYIR! diyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
![]() Koalisyon hükümetinde yer alıp buna hangi partiler imza attıysa kendileri tek başlarına kaldırsınlar. Şimdi de işlerine gelmiyor. Zamanında Cumhurbaşkanlığı makamınıda inanılmaz güçlerle donattılar hep laik kesimde kalır sandılar. Ne zamanki Sayın gül seçildi kopardılar fırtınayı çok fazla yetkileri var diye. Onlar varken sorun yok onlar yokken sorun var. Hükümeti veya herhangi bir kurumun gücünü korumaya yönelik ne yaptılarsa diğer hükümetler yada partiler aynı kalması taraftarıyım..
|
|
![]() |
![]() |
#26 | |
![]() Alıntı:
Hayır bunca zaman neden uygulanmaya konmadı diye haklı bir soru soruyoruz lakin sanmıyorum ki mantıklı bir cevap verebilecekler.. Onlar baraj terennümlerini sayıklayadursunlar, bizler bundan sonraki seçimlerde, %40 ın üzerine çıkma düşüncelerimizin inşaAllah vuku bulacağı zamanı bekleyelim: ) |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
![]() Biz, farklı renklerle güzelleşebilmeyi henüz öğrenemedik. Mecliste parti ne kadar fazla olursa o denli işler sarpa sarıyor. Barajın aşağı çekilmesi taraftarı değilim.
Fakat 2 aşamalı bir seçim sisteminin getirilmesini istiyorum. İlk seçimde partilere bir kota konacak, ve bu kotayı geçebilen partiler ikinci seçime girmeye hak kazanacaklar. İkinci seçime girebilecek parti sayısı azalacağı için böylelikle beni mecliste kimse temsil etmiyor gibi bir bahane de ortadan kalkmış olacak. Konu AKDemir tarafından (07-17-2010 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
![]() İlk iki sıradaki parti değil de konulacak kotayı aşan partiler 2. tura katılmaya hak kazanacak. Sizin belirttiğiniz sisteme henüz pek hazır sayılmayız. Tek parti rejimi, diktalar vs. bu sistemi ağzına alanın yakasına yapıştırıverirler, zor bir ülkede yaşıyoruz. : )
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
![]() baraj kesinlikle aşağı çekilmemeli,aşağı çekilirse istikrar sağlanamaz....bu öneriyi sunanlar art niyetli onlarda istemiyor aslında... zaten düşürülmeyeceğini biliyorlar .. topluma şirin gözükmek için bu saçmalıkları ortaya atıyorlar
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|