Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-20-2010, 13:22   #31
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
novek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
islam dinide çarşaf diye bişey olmadıgını biliyorum. okadarda degil.
çarşaf dinin yozlaşmış halidir.
boyle bir emir yoktur.
kadınlarımıza eziyettir bu.
kuranda olmayan şeyleri sonradan icat etmişlerdir hadis adı altında.
Höst ağır ol maymunluk yapma bir yere kadar dayanırım sana herşeye dil uzat ama Dine asla

Eğer dine inanıyorsan neden o zaman din ile ilgisi olmayan onca sapık düşüncelerini bize zorla anlatıyorsun başkasının ne yaptığından sanane millet çarşaf giyer giymez sana batıyormu? millet cırıl çıplak gezince medeni çağdaş ilerici oluyor değilmi .RABBİM sizi islah etsin
Ahmet Yasin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 13:22   #32
Kullanıcı Adı
novek
Alıntı:
barışcan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kimin din anlayışı sizin istediğiniz din anlayışımı yan gelip yatıp armut pişsin ağzıma düşsün sekliylemi sitiyorsun.

Sen hiçbirşey bilmiyorsun bilseydin veya bilmek isteseydin bu tür ne dediğini bilmezlik yapmazdın.

Din sadece işçileri değil herkesi ve her kesimi kapsıyor

Sizin gibi kafası midesine çalışan insanlardan ne beklenir ki
hayır tam tersine yan gelip yatanlar kazanmasın diyorum.
işçinin sırtından kazanan yan gelip yatan zenginler olmasın diyorum.
novek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 13:25   #33
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Milletin parası sana batıyormu? züğürt

sizin gibileri karnını doyuracan sonrada sırtından semeri eksik etmeyeceksin vuracaksın ha vuracaksın.
Alt 07-20-2010, 13:31   #34
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Batıyor ki konuşuyor işte...
Barışcan kardeş...
Elalemin parasında ancak böyle komun kafalıların gözü olur...
İşçi hakkını yiyormuş...

Evet işci hakkını yiyorda...
Komunizmde olsa her hakkı yenecekti...

Unutmadık Kızıl Çinde Rusyada Kübada yapılanları...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 13:34   #35
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
Noktaların Efendisi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Batıyor ki konuşuyor işte...
Barışcan kardeş...
Elalemin parasında ancak böyle komun kafalıların gözü olur...
İşçi hakkını yiyormuş...
Evet işci hakkını yiyorda...
Komunizmde olsa her hakkı yenecekti...
Unutmadık Kızıl Çinde Rusyada Kübada yapılanları...
Saçmalıklara bir yere kadar dayanır insan

çinliler ruslar yapıyor komunizm yapmıyor der sonra ne b... olduklarını bilmesek tamam

Madem batıyor eşşek gibi çalış kazan yok illa yan gelip yatıp kazanacam diyor dingil yaa....
Alt 07-20-2010, 13:35   #36
Kullanıcı Adı
Ahmet Yasin
Alıntı:
sen şimdi bunları soyluyorsun ve kendine dindarmı diyorsun. allahtan senin gibi birisi bana dinsiz diyor.
yoksa kendimden şuphe ederdim.
Sen bu kafayla devam edersen söyleyeceklerim söyledikleirmden çok daha fazla olacak

Karnın aç ondan böyle konuşuyorsun gel karnını doyurayım
Alt 07-20-2010, 14:38   #37
Kullanıcı Adı
hipermuhafazakar
Alıntı:
boyle bir emir yoktur.
Kuranda Nur suresinde 30.,31. ayetlerde geçer kadınların örtünmeleri.. Hem peygamberimizin eşleri annelerimizde örtünmüşlerdir. Dinin en başta getirdiği istediği şeylerden birisidir güzel ahlak sahibi olmak, azgın olmamak, canı malı ırzı korumak. İşte buradanda görebilirsin;

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=24&Ayet_No=30&I3.x=6&I3.y=13

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=24&Ayet_No=31&I3.x=19&I3.y=19

Evet örtünme ayeti nazil olmuştur (iyikide olmuştur) zaten olması gerekende budur. NASIL NEYLE ÖRTÜNECEK PEKİ Ya başörtüsü ile, ya çarşaf ile ya dar olmayan vücudunu ortaya çıkarmayan bol elbiselerle..Yada sen söyle nasıl örtünsün ?? çarşaf insanların koyduğu isim, türbanda insanların koyduğu isim..Bu isimler tabi geçmez Kuranda Belki sonradan başka bir giysi adı daha koyacaklar vücudu örten mesela adı peştal olacak..Sizin kalkıp peştal Kuranda geçmiyor yok öyle birşeymi diyeceksiniz ? Mesele örtünmek, oda ne ile yapılırsa yapılsın, yapılmalıdır.

Sen dini allahsızlığı yayma kürsüsünden dinlersen eğer böyle şeyleri ayırt edemeyebilirsin
hipermuhafazakar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 14:52   #38
Kullanıcı Adı
HaArP
Üzücü bir tartışma... Öncelikle İmam Rabbani hazretleri der ki Kişinin Zehrini temizlemedikçe İslami öğreti vermek daha çok zehirlemek olur... ! Düsturuna binaen Novek arkadaş zihnindeki ''İrtica'' dönemlerinden kalma haşa ''Çarşaf emri'' yoktur gibi bir kavramla karşımıza çıkıyor... Ayrıca ''Tusiad''ı boy boy ekranlarda gördüğü için Patron-işçi gibi ayrımlarda Ak Partinin Patronlara çalıştığı hissi uyanıyor birazda deccali basın tabi !!! Haklı olarak Kardeşlerimizde tepkisini dile getiriyor... Lakin Novek'in anlaması kolay değil...

Novek Ak Parti Statüko'dan Kurtulmaya, Ergenekondan kurtulmaya çalışıyor... ! Bunların ne demek olduğunu anlarsan meseleyi anlarsın ! İşin garip tarafı acizane sen neden Ak Partiyi desteklemediğinizi bilmiyorsun ! Söylediklerin bahanelerden ibaret olur bu açıda ki Solcuların bahanesi aslı ile şudur ! Statüko ve Ergenekon gidermiş yerine müslümanlar geçermiş ! ideolojik bakış açısı ! Ön yargıları bırakıp acizane bu alanı dinlemen gerek !

''Sistem'' sorunluydu Türkiye'de Çünkü Sistem Birilerinin elinde Maşaydı ! Sadece Acımasızca Belli Amaçlar için kullanılıyordu ! Şimdi ne oluyor ! Sadece Eşitlenmeye çalışıyor Ak Parti ! Galibiyet değil Eşitlik ! Buna bile itiraz oluşuyor ! Bu ülke 2,5 Trilyon Dolar Madeni çıkarabilirse ! Petrol ve Doğalgazı hatta Altınını çıkarabilirse ! Novek İnş... Sende İdeolojik Kirlerden kurtulacaksın Allah'ın izni ile ! Lütfen Doğru Okumaya çalışın !!!
HaArP isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 15:17   #39
Kullanıcı Adı
EpiVaTeS
Novekte anlayacak bir beyin yok ki...
Tek derdi Cebi...

Maddiyata bu kadar önem vermesi yüzünden maneviyatı çökmüş ama haberi yok...
EpiVaTeS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-20-2010, 18:29   #40
Kullanıcı Adı
ak sevda
Alıntı:
boyle bir emir yoktur.
peki örtü şeklinin en mantıklısını bize açıklarmısın?
çarşaf eziyet değil bilekis en güzel özgürlüktür.
çarşaf giymiyorum ama giyenlere o kadar özeniyorum ki,

aklıma geldi sizinle şunu paylaşayım normal elbiseli ve başörtü takan bir arkadaşımla bir atkinliğe gidiyorduk bayanların olduğu tarafa gitmemiz için erkekler arasında gitmemiz gerekti ilk bakışta benden daha özgür giyinildiği ki bazıları tarafından anlaşılan o arkadaşım arkama saklanmaya çalışarak şöyle dedi ki hiç unutamıyorum,

Keşke pardesü veya çarşaf giyebilsedim de sanki göz hapsindeymişim gibi dolaşmasaydım.
ak sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)