![]() |
#1 |
![]() ![]() Dün yapılan anayasa referandumunda, anayasa değişikliklerinin kabul edilmesi siyonistleri fena korkuttu. Siyonist rejim medyasına yapılan açıklamalar ve yayınlanan yazılar, siyonistlerin referandum sonuçlarıyla nasıl yakından ilgilendiklerini bir kez daha ortaya koydu. Yedioth gazetesi internet sitesi, Türkiyeli yahudilerin kaygılarını sayfasına taşıyarak "Türkiye Yahudileri: Anayasal Reformlar İslam'ı güçlendirecek" başlığı altında, yahudilerin hem korkularını, hem de İslam'a karşı düşmanlıklarını yansıttı. Haaretz gazeatesi internet sitesinde yayınlanan bir analizde de, Referandum'da "evet" sonucunun çıkmasının Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyib Erdoğan'ı Türkiye'de yeni bir "tek adam" olmaya taşıdığını ileri sürdü. Yedioth Ahronot'ta Aviel Magnezi imzasıyla "TÜRKİYE YAHUDİLERİ: ANAYASAL REFORMLAR İSLAM’I GÜÇLENDİRECEK" başlığı altında yayınlanan haber analizi sunuyoruz: Uluslararası toplum, Türkiye’de Pazar günü yapılan referandum sonucunda anayasal reformların kabul edilmesini övmesine rağmen bazı Türk vatandaşları, bu değişimlerin laikliğin koruyucusu orduyu zayıflatacağı şeklindeki gerçek bir endişeyi dillendiriyorlar. Referanduma hayır oyu veren Antalyalı Tal Pazar gecesi Yedioth Ahronot muhabirine “Bu gelişme Yahudileri endişelendiriyor. Bütün arkadaşlarım oylarını kahvaltıdan önce attılar. Hepsi de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi İran’a döndürmesinden korkuyorlar. Türkiye İslamlaşmasını daha da sürdürürse bu endişe verici bir şey olur. Önceden etrafta rahatça gezebilirdik ve birden burası da İran gibi olmaya başladı. Umarım Erdoğan hükümetten uzaklaştırılır” ifadelerini kullandı. Daha öce hükümeti kamuoyu tartışmalarını boğmakla eleştiren AB’nin yürütme organı Avrupa Komisyonu sonuçları olumlu karşıladı. Birliğin genişlemesinden sorumlu komisyon üyesi Stefan Fuele yayınladığı bildiride “Geçen aylarda da sürekli olarak bildirdiğimiz gibi bu reformlar, Türkiye’nin AB’nin kabul kriterlerini yerine getirme amaçlı uzun erimli önceliklerine hitap ettiği için doğru yönde atılmış adımlardır” dedi. İstanbul’da ikamet eden bir Yahudi olan Jacky Angel de reformlara hayır oyu vermiş. Angel, “Erdoğan hükümeti bununla yetinmeyecek ve mümkün olan her yolla İslam’ı güçlendirmeye çalışacak. Orduyu yenilgiye uğratmak Erdoğan’ı istediği her şeyi yapmasına imkân verecek anahtar hükmünde, bunlar arasında bazı tartışmalı İslami yasaları geçirmek de var” diyor. Türkiye’nin eski Washington büyükelçisi Faruk Loloğlu referandum sonuçlarının ülkedeki gerilimi arttıracağı fikrinde. Referanduma sunulan reform paketinin geçmesine çalışan aktivist Nigar Hayzedri ise “Reformlar birliğe yol açacak. Bu değişikliklerden tüm kadınlar ve erkekler, artı mahkemeler de yararlanacak” yorumunu yapıyor. İstanbul’da yaşayan Sumnur Verder (43) ise değişikliklerde Kürtlerin ve azınlıklıkların taleplerinden, insan haklarından ve ibadet özgürlüğünden söz edilmediği için reformları eleştiriyor ve “Bu değişikliklerin demokratik olduğuna inanmıyorum” diyor. Yedioth Ahronot'ta Yayınlanan Bu Analiz Kemal Saral Tarafından Velfecr İçin Tercüme Edildi. VELFECR
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|