Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 10-17-2010, 15:56   #11
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
.:Ay_Yıldız:. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Onlar durumu ezanı zor duyan İzmir'den değerlendirirken iyi. Biz yine bi kaç kişi üzerinden değerlendiriyoruz.
Bunu tüm İzmir'deki tüm Aleviler üzerinden değerlendirmeniz
doğru değildir...
Velev ki hepsi Ezan sesinden şikayetçi olsun.
Sizde misilleme mi yapmalısınız?
Asi_isyankar isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2010, 15:56   #12
Kullanıcı Adı
Mavera
hocam kiliseyle, cemevini bir tutamazsin söyle bir durum var her ne kadar asimille olsada, degismis olsada hristiyanlik hak bir dindir ve milyonlarca inanani vardir ancak cemevi bir ibadethaneden cok kültür merkezidir..
devlet kültür merkezi olarak desteklesin anlarim ama ibadethane olarak desteklerse bu tür taleplerin önünü alamaz iyi o zaman biz 10 kisi bir araya gelelim, ak forum cemaati kuralim ve forumunda yasal ibadethanemiz oldugunu talep ediip devletten yardim talep edelim..
bakiniz kültür merkezi olmasini anlarim bu acidan devlet vergi konusunda, elektirik, su, yol konusunda yardim yapabilir ama ibadethane yaparsaniz yarin oraya parali dedeler atayacaksiniz ki ben emekli imamin oglu olarak imamlik makaminin bile tartisilmasi gerektigini düsünen biriyim!
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2010, 15:57   #13
Kullanıcı Adı
Mavera
hocam kiliseyle, cemevini bir tutamazsin söyle bir durum var her ne kadar asimille olsada, degismis olsada hristiyanlik hak bir dindir ve milyonlarca inanani vardir ancak cemevi bir ibadethaneden cok kültür merkezidir..
devlet kültür merkezi olarak desteklesin anlarim ama ibadethane olarak desteklerse bu tür taleplerin önünü alamaz iyi o zaman biz 10 kisi bir araya gelelim, ak forum cemaati kuralim ve forumunda yasal ibadethanemiz oldugunu talep ediip devletten yardim talep edelim..
bakiniz kültür merkezi olmasini anlarim bu acidan devlet vergi konusunda, elektirik, su, yol konusunda yardim yapabilir ama ibadethane yaparsaniz yarin oraya parali dedeler atayacaksiniz ki ben emekli imamin oglu olarak imamlik makaminin bile tartisilmasi gerektigini düsünen biriyim!
Alt 10-17-2010, 15:58   #14
Kullanıcı Adı
EZEL
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Karşı çıktığınız talepleri ben ise aksi şekilde haklı buluyor ve destekliyorum.
Cemevleri Devlet tarafından ibadethane görülmeli ve desteklenmelidir.
Çünkü mesela Aleviler de vergi ödüyor, o yüzden bu en doğal haklarıdır.
Verdikleri vergi Camilere gidiyorsa Cemevlerine de gitmelidir.
Aksi durumda bu haksızlık olur.
Bu bana göre İslam ahlakına sığmaz.
Merak etmeyin toplumsal ayrışmaya kimse gitmez
zira birçok Kilise ve Cemevi Türkiye'de zaten mevcuttur.
Kaldı ki Başbakan "kişi inancına güveniyorsa sorun yoktur demekki" demiştir.

Aleviler için Zorunlu din dersleri de kaldırılmalıdır.
Dinimizi farklı inançlara dayatmak da İslama aykırıdır.
Alevilerde din dersi alsın kendi inancına göre
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2010, 16:02   #15
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Milyonlarca Alevi de var...
Milyonlarca Alevi Cemevlerini ibadethane olarak görüyorsa
ve Devletin de bunu tanımasını istiyorsa bu
Devlet tarafından reddedilmemeli.
Devlet herkese eşit olmak zorundadır.

Dedelere de maaş bağlanmalı tabiki.
Yada İmamların maaşı keslimeli ki eşit duruma gelsinler.
Sonuçta bu maaşlar vergiler üzerinden veriliyor.
Neden İmamlara veriliyor da Dedelere verilmesin?
Sizin inancınız Dedelere maaş vermeyi uygun ve doğru görmeyebilir
ancak Devlet bana göre Dedelere de maaş bağlamak zorundadır.
Alt 10-17-2010, 16:03   #16
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
EZEL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Alevilerde din dersi alsın kendi inancına göre
Neden olmasın.
Aleviler istiyorlarsa buda olabilir...
Alt 10-17-2010, 16:11   #17
Kullanıcı Adı
Terennüm
Karşı çıktığınız talepleri ben ise aksi şekilde haklı buluyor ve destekliyorum.
Cemevleri Devlet tarafından ibadethane görülmeli ve desteklenmelidir.

alevilik bir dinmidir? hrıstiyanlığımn ibadet yeri kilise yahudilerin havra..budistlerin tapınaklarını anlarım alevilik bir din değilse ibadethanelerinin açılması ne anlama geliyor?islamın içinde bir görüşse camileriden niye rahatsız olunur?

Çünkü mesela Aleviler de vergi ödüyor, o yüzden bu en doğal haklarıdır.

valla bende devlete yıllardır vergi veriyorum ama devletin her imkanından faydalanmıyorum ..hala daha 2.sınıf insan hükmündeyim..ben bir imam hatip mezunuyum ama sırf katsayı zulmü yüzünden okuyamadım bende o yüzden ticaret yapıyorum.sırf bu yüzden siyasete hakkımı aramak için girdim diyebilirim.. yemin törenine ailem gelemedi niye kılık kıyafetleri yüzünden benim hakkım ne olacak?kazanmı kaldırmalıyım?...hala polis olamıyorum hala askeri okullara gidemiyorum...

Verdikleri vergi Camilere gidiyorsa Cemevlerine de gitmelidir.
bu konuda eksik biliyorsun diyanetin amacı cami yaptırmak değildir.camileri müslümanlar kendi paralarıyla yaptırır..
Aksi durumda bu haksızlık olur.
Bu bana göre İslam ahlakına sığmaz.

ortak paydamız islam ise alevilerin islami ile bizim islamımız arasında niye bu kadar fark var?

Merak etmeyin toplumsal ayrışmaya kimse gitmez
zira birçok Kilise ve Cemevi Türkiye'de zaten mevcuttur.

benim bu konuda ki görüşlerim bellidir..herkesim kendi ibadet şekli ile ibadethanesinde özgürce ibadet etmelidir...ben ne cemevine karşıyım nede kiliseye hatta oraların ibadete açılıp bizlerde dularda bulunmalarını çok isterim..bundan kim gocunurki..

Kaldı ki Başbakan "kişi inancına güveniyorsa sorun yoktur demekki" demiştir.

aynı fikirdeyiz başbakanla..

Aleviler için Zorunlu din dersleri de kaldırılmalıdır.
Dinimizi farklı inançlara dayatmak da İslama aykırıdır.
(bu konuda sana katılıyorum)
Terennüm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-17-2010, 16:13   #18
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
Asi_isyankar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Milyonlarca Alevi de var...
Milyonlarca Alevi Cemevlerini ibadethane olarak görüyorsa
ve Devletin de bunu tanımasını istiyorsa bu
Devlet tarafından reddedilmemeli.
Devlet herkese eşit olmak zorundadır.

Dedelere de maaş bağlanmalı tabiki.
Yada İmamların maaşı keslimeli ki eşit duruma gelsinler.
Sonuçta bu maaşlar vergiler üzerinden veriliyor.
Neden İmamlara veriliyor da Dedelere verilmesin?
Sizin inancınız Dedelere maaş vermeyi uygun ve doğru görmeyebilir
ancak Devlet bana göre Dedelere de maaş bağlamak zorundadır.

su milyonlarca alevi, milyonlarca ermeni, milyonarca kürt var söylemlerine hic itibar etmiyorum ben bir hakki kisilerin cogunluguna göre degil gereksinime göre savunurum yani milyonlarca degil bir tane bile alevi olsa onun gereksinimin karsilanmasina inanirim..
hadi yine senin dedigin olsun milyonarca alevi var ama söyle bir durum var daha kendileride neyin, ne oldugunu bilmiyorlarki..
kimisi islam icinde tasuvvufi bir yorumuz diyorlar..
kimisi bütün dinlerin karisimindan ortaya cikan bir fikir akimiyiz diyor..
kimisi islamdan tamamen ayrilmis ayri bir diniz diyor..
kimisi biz Müslümaniz o yüzden ayricaliga gerek yok diyor..
kaldiki bunu derken bilmem kac yüz tane onlari temsil eden dernek var ve hepsi ayri telden caliyor sadece bulustuklari ortak nokta chp nin arka bahcesi olma noktasidir!..
ona bakarsan satanistte vergi veriyor, ateistte vergi veriyor onlarda inanclarina göre bir düzeneme isterse ne olacak biz demiyoruz ki cemevlerini gözardi edelim biz diyoruz ki camiiye, rakip bir ibadethane gibi degi bir kültür merkezi olarak sunalim..
bakiniz bizer dersim isyanindaki zulmüde reva görmüyoruz, sivas madimaktaki pravakasyonuda!
Alt 10-17-2010, 16:25   #19
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
alevilik bir dinmidir? hrıstiyanlığımn ibadet yeri kilise yahudilerin havra..budistlerin tapınaklarını anlarım alevilik bir din değilse ibadethanelerinin açılması ne anlama geliyor?islamın içinde bir görüşse camileriden niye rahatsız olunur?

Alevilik benim inancıma göre de bir Din olmayabilir
fakat saygı göstermek gerekiyor. Kim nasıl inanıyorsa öyle inansın
sonuçta herkes mahşerde hesabını verecektir.
Ayrıca biz durumu dikkat ederseniz Din üzerinden değerlendirmiyoruz
Devlet üzerinden değerlendirmeye çalışıyoruz.

valla bende devlete yıllardır vergi veriyorum ama devletin her imkanından faydalanmıyorum ..hala daha 2.sınıf insan hükmündeyim..ben bir imam hatip mezunuyum ama sırf katsayı zulmü yüzünden okuyamadım bende o yüzden ticaret yapıyorum.sırf bu yüzden siyasete hakkımı aramak için girdim diyebilirim.. yemin törenine ailem gelemedi niye kılık kıyafetleri yüzünden benim hakkım ne olacak?kazanmı kaldırmalıyım?...hala polis olamıyorum hala askeri okullara gidemiyorum...

İşte sorun budur.
İşte biz birbirimizin hakkını savunmadığımız için
bu sorunlar varolmaktadır.
Ben diyorum ki aleviler sizin hakkınızı
sizde Alevilerin hakkını destekleyin ki bu haksızlıkları yaşamayasınız.
Sizin yaşadığınız bu haksızlıklara şahsen bende karşıyım.
aynı şekilde Alevilere yapılan haksızlıklara da karşıyım.

bu konuda eksik biliyorsun diyanetin amacı cami yaptırmak değildir.camileri müslümanlar kendi paralarıyla yaptırır..

"Devlet Cemevi" inşa etsin demiyorum ki.
Camilere Devlet nasıl destek oluyorsa (imamların maaşı, caminin elektiriği, suyu gibi)
Cemevlerine de destek olsun.

ortak paydamız islam ise alevilerin islami ile bizim islamımız arasında niye bu kadar fark var?

Herkes kendi inanından sorumludurr
Hesabını da Allah görür...
Alt 10-17-2010, 16:31   #20
Kullanıcı Adı
Asi_isyankar
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

su milyonlarca alevi, milyonlarca ermeni, milyonarca kürt var söylemlerine hic itibar etmiyorum ben bir hakki kisilerin cogunluguna göre degil gereksinime göre savunurum yani milyonlarca degil bir tane bile alevi olsa onun gereksinimin karsilanmasina inanirim..
hadi yine senin dedigin olsun milyonarca alevi var ama söyle bir durum var daha kendileride neyin, ne oldugunu bilmiyorlarki..
kimisi islam icinde tasuvvufi bir yorumuz diyorlar..
kimisi bütün dinlerin karisimindan ortaya cikan bir fikir akimiyiz diyor..
kimisi islamdan tamamen ayrilmis ayri bir diniz diyor..
kimisi biz Müslümaniz o yüzden ayricaliga gerek yok diyor..
kaldiki bunu derken bilmem kac yüz tane onlari temsil eden dernek var ve hepsi ayri telden caliyor sadece bulustuklari ortak nokta chp nin arka bahcesi olma noktasidir!..
ona bakarsan satanistte vergi veriyor, ateistte vergi veriyor onlarda inanclarina göre bir düzeneme isterse ne olacak biz demiyoruz ki cemevlerini gözardi edelim biz diyoruz ki camiiye, rakip bir ibadethane gibi degi bir kültür merkezi olarak sunalim..
bakiniz bizer dersim isyanindaki zulmüde reva görmüyoruz, sivas madimaktaki pravakasyonuda!
Satanistleri ve Ateistleri Aleviler'le aynı keyefe koymanızı
talihsizlik olarak görüyorum...

Sayılara bende itibar etmiyorum merak etmeyin
ancak şu sayıların mevzusunu "milyonlarca hiristiyan var" diyerek
önce siz açtınız.

Son olarak.
Alevilerin inancının "parça parça" olduğunu yazmışsınız.
Bunda siz fikrinizi yazabilirsiniz tabii
ancak buna karışma hakkınız olamaz.
Kimse sizi o hakkı vermemiştir.
Eğer siz karışısranız onlarda sizin inancınıza karışırlar.
O hakka ancak Allah karışır...

Selametle...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)