![]() |
#71 |
![]() Abim sizin yazdıklarınıza tam bir kanı koyamadım fakat ben şunu söyleyeyim.
Cihadda öz hiç bir asırda değişmez.Maksatta manada değişmez.Fakat yollar değişir. Çağa özgü cihad içtihadı çıkar. Yani bir nevi futbol takımının farklı maçlarda farklı taktikte oynaması gibi. Bir maçta 4-4-2 oynar.Diğer Maçta 4-3-3 oynanır. Maksat her zaman maçı kazanmaktır ama taktik değişir. Benim cihad içtihadından kastım budur.Yani diğer kardeşlerinde budur. Sizinde tahminimce bu abim. Bu arada konudan çok alakasız yorumlara girdik. Bu forumda niye hep böyle oluyor anlamadım. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
![]() O dönemle bu dönem çok farklı o yıllar Cumhuriyetin ilk yılları halkın hazmetmeyip ayaklanması çok normal bunu da Şeyhlerin,hocaların yönetmesi anormal değil..
Aynı dönemler olduğu hakkında bir şey söylemedim güzel kardeşim. Sadece islam önderlerinin o gün farklı düşünmeleri var gerçek olarak karşımızda şöyle Şeyh said isyan edilmesi ve silah ile mücadele edilmesi taraftarı diğer yani Said Nursi de silah yerine ilim ve fen ile yani müspet mücadelenin doğru olduğunu söylemesi. Sonuçta ikisinin farklı düşünmesi ortada. Şeyh Said olayı çok dalavereli bir olay oyuna getirilmiş olabilir bu da onu haksız kılmaz.. Haksız olduğu söylenmez sadece bize ve diğer büyüklerimize göre o kararın uyguszluğu ortada. 28 Şubat süreci Müslümanlara zulmedildi bu nokta da eğer halk ayaklansaydı kimse neden ayaklandın diyemezdi.. İşte asıl konumuza ışık tutan kısmı burası. 28 şubat dair ondan öncede muhafazakar kesimlere zülm edildi . Zinde güçler o gün elindeki silahı siyasi iradeye doğrultarak post modern bir darbe yapmıştır. O gün islami kesimin hasssasiyetleri ile siyaset güden bir partinin yıkılmasına sebep olmuştur. Tam da bu noktada bu müdahalenin ardından halkın ayaklanması gerekirmiydi veya islami otoriter cevre ayaklanma için emir verseydi doğrumu olurdu kesinlikle hayır daha büyük zararları olur diye düşünüyorum. Aslında o gün sinilmemiş gelecek adına çok daha itinalı hareket etmemize yarayan ders almışızdır. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#74 |
![]() Şaşırmaman için elimden geleni yaptım. Yavuzum.
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
![]() oturulacak zamanmıydı...
|
|
![]() |
![]() |
#76 |
![]() Kim oturdu , siyasetin ve demokrasinin size verdiği imkanlar ile kurumlara hükmedilmedimi. Ak partinin siyasi kimliği varlığı bu yönde sistemi evirmedimi bunların imkanı nasıl olmuştur o gün sinildiği ürküldüğü düşündüğümüz halkımızın Ak partiyi defelarca iktidar da tutarak azgın sistemin etkisini kırmadımı kırmadaya devam etmiyormu. Bu müspet hareketti , ee bunların yerine ne olması gerekirdi o gün kendi askerleriiz ile catışarak ülke kan gölü halinemi dönmesi gerekirdi.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
![]() erbakan dik durabilseydi demiş zevat..bu ülkede omurgasız bir siyasetçi görmek istiyorsanız mesut yılmaza bakın...
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
![]() arkadas bu forum gibi bir forum daha bilmiyorum...
adam hapsirdi diye konu aciyoruz... muhabbet adamin soyuna sopuna kadar gidiyor(: |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|