Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 09-25-2011, 17:06   #31
Kullanıcı Adı
BlueMoon
şehit sayısı 6 ya çıktı deniyor doğrumudur sizce ?
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2011, 17:09   #32
Kullanıcı Adı
Yıldırım
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şehit sayısı 6 ya çıktı deniyor doğrumudur sizce ?
Biraz önce alt yazı geçti doğru sanırım...
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2011, 18:23   #33
Kullanıcı Adı
depare
Terör bitmeyecek bu acı gerçek..

Söyleyecek söz kalmadı artık halkın sabrı taşıyor ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı kolu,kanadı kırılmalı etkisi iyice azaltılmalı uzun yıllar kendilerini toparlayamayacak bir operasyon yapılmalı..!
depare isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2011, 22:43   #34
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
depare Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Terör bitmeyecek bu acı gerçek..

Söyleyecek söz kalmadı artık halkın sabrı taşıyor ne yapılacaksa bir an önce yapılmalı kolu,kanadı kırılmalı etkisi iyice azaltılmalı uzun yıllar kendilerini toparlayamayacak bir operasyon yapılmalı..!
Bilmem kaç yüz nokta bombalanmış hiç bir şeye yaramaz bu , teröristler yerin bilmem kaç metre aldında demleniyordur da , sınırdan kalbi noktaya ulaşana kadar temizlik yapılırsa sonuç getirirmi bunuda bilmiyorum. Bıçak kemiğe dayandı artık bir şeyler yapılmalı derken ne yapılmalı ki şehirlerde kolay manevra alanı bulabiliyorlarsa sınır ötesi müdahale ne kadar fayda sağlar. Acaba terörist başı bebek katilini kullanmayımı başaramadık.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2011, 23:22   #35
Kullanıcı Adı
Gönülden
Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin..
Bu sorunun bitmesi nasıl olacak bilemiyorum ne uzlaşı ne şiddet...

Gönülden isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2011, 23:24   #36
Kullanıcı Adı
BlueMoon
terörün bitirilmesi için binlerce formül düşünülebilir.

sadece silahlı mücadele ile bitmez. dağdaki teröristin dışında şehirde köyde kırsalda destek çıkan, parasal yönden teçhizat yönünden lojistik sağlayan büyük güç odakları var. mesela pkk nın kck adında şehir yapılanması var. 2009 yılında 61 ilde yapılan operasyonlar "açılım" gerekçesiyle 59 ilde durdurulmuştu. şimdi tekrar başlamış. 2 sene operasyon yapılmaması nedeniyle daha da güçlenmiş olacağı tahmin edilmektedir.

bazı şeyleri aklım almıyor. neden açılım bahane edilerek devlet operasyon yapmıyor ? hem kürt ve pkk ayrıdır diyorlar ama pkk ya yapılan şehir operasyonlarına açılım nedeniyle ara veriliyor. bunu anlamak güç. terör örgütünün destekçileri olduğu gibi bir de sempati duyan binlerce kişi var. bunun da yolu eğitimden ve o kişilerin topluma kazandırılmasından geçiyor. terörün en büyük sebebi cehalet ve yoksulluktur. insanların iyi bir ekonomik durumu olsa eğitim seviyesi de en azından orta seviyede olsa teröre bulaşması mümkün olmaz.

bir de terörün finansörü avrupada yaşayan beyaz yakalılar var. onların uzantıları da temizlenirse pkk nın çok ağır bir darbe alacağını tahmin ediyorum. yıllık 300 milyon dolar kadar parayı kontrol eden ve 5000 den fazla dağda militanı olan bir örgütten bahsediyoruz. tam anlamıyla temizlenemese bile saldırı yapamayacak hale gelene kadar minimize edilmesi taraftarıyım. çünkü terör örgütünün sistematik yapısı gereği belli bir merkezi veya bir karargahı yok. süreklü vur kaç taktiği ile yer değiştiren bir örgüt. bu yüzden mücadelesi uzun ve zor. %100 olarak bitirilmesi mümkün değil. ama etkisiz hale gelinceye kadar üzerine gidilip saldırı yapacak gücü kalmayana kadar mücadele etmek mümkün.

benim naçizane görüşlerim bunlar.

Konu BlueMoon tarafından (09-25-2011 Saat 23:26 ) değiştirilmiştir..
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09-25-2011, 23:25   #37
Kullanıcı Adı
Ukbâ
Alıntı:
Gönülden Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin..
Bu sorunun bitmesi nasıl olacak bilemiyorum ne uzlaşı ne şiddet...

Amin ..

Gündemi takip ediyorum , olayları süzüyorum ama bu işin nasıl sonuçlanması konusunda fikir yürütemiyorum tıkanıyroum. Mevlam yardımcımız olsun.
Ukbâ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)