![]() |
#51 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
![]() eger doktor gelecekse bizim buraladan gelsin harbiden isin ehliler.. ama burada bir doktor ortalama 3000-3500 euro aliyor ki bunun ekstralarida var yani karsilanmasi zor görünüyor..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#55 |
![]() aslinda pahalli degil yani maaslara göre normal.. adamlar akilli maaslari tam yasayacagin sekilde standart hale getirmisler ki eger bir evde tek kisi calisiyorsa para attirmak imkansiz buda hanimlarini calistirmayan türk erkekleri icin zorlayici bir durum oluyor..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
![]() hacım azçok bilgi sahibiyim...
memleketim güzel memleketim... |
|
![]() |
![]() |
#57 | |
![]() Alıntı:
Dışarıya bir öğretmen gibi temelli doktor gönderemiyor. Bu yüzden getirmesi de saçmalık olur. Somali'de bir tıp fakültesi açılması planlanıyor fakat öğretim üyesi olacak adam yok. Yani dışarıdada doktorlar dizilmiş değil.Hizmetin elinde doktor olsa emin ol en son Getirecekleri yer Türkiye olur... |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
![]() Alıntı:
türkiyeli bir doktor dışarda çalışabiliyorsa ülkemizde de yabancı doktorlar çalışabilmeli. doktor ithalatının sağlıkta kaliteyi arttıracağını düşünüyorum. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
![]() Türk doktor çağırılıyor ... nasıl çağırılıyor ? adam Türkiye'de üniversite başarı sağlıyor, spesifik bir konuda bilirkişi sıfatına kadar çıkıyor ondan sonra yurtdışında çalışıyor. Öyle her Türk doktor istediği gibi çalışamaz.
Türkiye'ye gelecek doktorlar kimdir nesin nesidir bellimi acaba ? Amerika Yale'dan uzmanmı gelecek, Harvard Tıp Fakülesinden hocamı gelecek zannediyorsunuz. İran, Filistin, Irak ... yahu bunlar amerika karşıtı ülkeler dimi ? Bakın bakalım amerika bu ülkelerden sayısız doktor çalışıyordur ve ortak özellikleride başarılı olmalarıdır. Arkadaşlarım var doktor, bir tanesi Doçent ve bebek hastalıklarının bir tanesinde dünyada 2 kişiden birisi, bu arkadaşıma Japonya'dan teklif geldi, Tokyo'da bebeklere özel muhteşem bir hastanede o bölümle ilgili kısımın tüm sorumluluğu. Bana dediki aslında gitmek istemiyorum, çoluğu çocuğu bırakmak zor ama gidersem bu hastalığın tedavisini bulabilirim. Ufak bir araştırma sonucunda öğrendimki 4000 e yakın doktorumuz yurtdışına gitmiş 90 ı geri dönmüş sadece. Neden bunları kaybetmek yerine kazanma yoluna gidilmiyorda dahada kaybetme yoluna gidiliyor. Dışarıdan doktor getirmek yerine Türk milletini onun bunun kobayı, eğitim kadavrası yapmak yerine önce tıp fakültelerine araştırma/geliştirmenin, laboratuvar çalışmalarının, bilimsel çalışmaların desteklenmesi, yeni buluşların ve tedavilerin bulunması için destek verilmeli, ödenekleri arttırılmalı. Yurtdışında Türk doktorların başarılarını, buluşlarını gururla izliyoruz ama adamlar bunu yurtdışında yapıyorlar, neden ülkemde yapmıyorlar, neden yapamıyorlar ? Valla hükümet istediği zaman çok güzel çözümler üretebiliyor, mücevhere uygulanan verginin düşürülmesi, açılım adı altında dağdan üniformalarıyla inenler için çadır kurup Türk devletinin savcısını bunların ayağına gönderebiliyor .... Bunu polemik yaratmak için yazmadım, hükümet istediği zaman çözüm üretebiliyor, bu durum içinde çözüm üretebilir. O milletvekilleri o odalarda, sekreterlerle, bir elleri yağda bir elleri balda boşunamı oturuyorlar, çözüm bulmak için oturuyorlar. Ama tabii kendi uzmanlık konularında bile örneğin Hakan Şükür efendi futbol konusunda yaşanan sıkıntılı dönem konusunda yorum istendiğinde bile "büyüklerimiz bu konuyu yorumlar" diyorsa evet gerşekten o milletvekilleri orada boşu boşuna oturuyorlar. Bence yurtdışından doktor yerine milletvekili getirsinler. Tabii bu durumların birde bir doktor tarafından yorumlanması gerekir ama aranızda bir doktor olduğunu zannetmiyorum. Yabancı doktor istemiyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |