![]() |
#1 |
![]() Westerwelle, M. Kardeşler'den memnun ayrıldı Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle, Müslüman Kardeşlerle yaptığı görüşmeyi 'cesaret verici' olarak değerlendirdi, Müslüman Kardeşlere bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Başkanı Mursi, ülkede çoğulculuğa izin vereceklerine söz verdi. Mucahid Yıldız – Dünya Bülteni / Almanya Alman Dışişleri Bakanı iki günlük bir gezi için gittiği Mısır'da dün Müslüman Kardeşlerle yaptığı görüşmeden memnun kaldığını bildirdi. Müslüman Kardeşlere bağlı Özgürlük ve Adalet Partisi Genel Başkanı Muhammed Mursi ile görüşen Westerwelle, Müslüman Kardeşler grubuna önyargısız yaklaşmak gerektiğini vurguladı. Mursi ile yaptığı görüşmeyi 'cesaret verici' olarak nitelendiren Westerwelle, Mursi'den gayet açık bir şekilde Mısır'da çoğulculuğu tanıyacakları ve İsrail'le barıştan yana oldukları sözü aldığını söyledi. Ancak Westerwelle, Müslüman Kardeşlerin icraatlarını takip ederek bu sözlerinde durup durmayacaklarını göreceklerini belirtti. Özgürlük ve Adalet Partisi yapılan seçimlerde oyların yüzde 47'sini almayı başarmıştı. Müslüman Kardeşlerin partisi diğer İslamcı gruplarla birlikte Mısır Parlamentosunun yüzde 75'ini oluşturuyor. Westerwelle, Mısır gezisinin ikinci gününde ayrıca askeri konsey başkanı Muhammed Hüseyin Tantavi ile de görüştü. Tantavi, Westerwelle'ye demokrasiye geçiş sürecinin noksansız bir şekilde devam edeceğine dair sözlü teminat verdi. Mübarek'in devrilmesinden sonra 18 general, yönetime el koyarak iktidarı ele geçirmişti. http://www.dunyabulteni.net/?aType=h...ticleID=195359
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Gecen ay yazmistim.
Alman basini daha düne kadar ihvana radikal derdi. ne hikmetse son zamanlarda islami olusum veya misirli muhafazakar tanimi yapilmaya baslandi.... Fakat diger taraftan, ihvan birseyler yapmak istiyorsa digisimi göze almali. Bu degisim evrim olmayan bir degisim oldugu müddetce kabul edilebilir. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Yinede hüküm vermek için çok erken ! Askerin kontrolü sayesinde İhvanın çekilmek istendiği alandır ! Lakin İhvan bu siyasetle askeri hizaya getirirse ! Terörist cümleleri medyayı kaplamaya başlayabilir !!! İhvan'ın yaşam ekmeği hakikatte İsraile tavrı olacağı için Cia ajanı bile soksalar İsraille arasını iyileştiremezler ! Çünkü yaşamaz !
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() kurucu lideri şehit edilmiş,üstadları seyyid kutub idam edilmiş,üyesi olan hapislere atılmış katledilmiş,her türlü zorluğu,baskıyı,işkenceyi,asimilsayonu görmüş ama yinede değişmemiş ihvan bundan sonrada değişmez inşAllah...
siyasallaşmış bir kadro sahibi olmuşlardır ve bu kadro siyaset gereği görüşmelerde bulunabilir ben ihvanın gençlerinin,mısırın gençlerinin siyasi kadro yanlış yaptığında onlarında karşısına lailaheillallah deyip dikileceğini biliyorum... |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Ihvan mensuplari olusum kuruldugundan bugüne kadar cok acilar cektiler. Islam cografyasinda siyasi ve fikri hareketlerin icinde en cok bedel ödeyenlerden biridir bu olusum.
Tarihte ellerine gecen bu firsati cok iyi degerlendireceklerine inaniyorum ve umuyorum. Fakat sunu görmezden gelmek basitlik olur. Ihvan eline gecen bu firsati degerlendirmek icin Ak parti tarzi bir degisime gidebilir. Bu sebepten yukaridada dedim bu degisim temel prensiplerden vazgecilmedikce yani evrim olmadikca yinede kabul edilebilir...Tabana bunu iyi anlatmasi , bölünmeye mahal verilmemesi acisindan cok önemli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() ihvan ak parti kadar değişime gitsin o tahrir yine dolar...
|
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|