Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Türkiye ve Dünyadan Spor Türk ve dünya spor'u ile alakalı haber ve bilgiler bu başlıkta.

Stil
Seçenekler

Alt 02-09-2012, 14:20   #1
Kullanıcı Adı
OTTOMAN
Arrow En Zengin 20 Futbol Kulübü

Real Madrid ve Barça fark attı
Avrupa'yı sarsan krize rağmen en zengin 20 kulübün geliri 4.4 milyar Euro’yu aştı. İlk üç sırada Real Madrid, Barcelona ve Manchester yer aldı. Real ve Barça rakipleriyle arayı açtı.
Futbol kulüplerinin mali boyutunu ortaya koyan Deloitte’un Futbol Para Ligi raporu yayınlandı.
Rapora göre, temsil ettikleri ülkelerin ekonomilerinin sergilediği büyümenin iki katını elde eden, kulüpler, ortalama olarak 2010 yılında yüzde 1.7 ve 2011'de yüzde 1.3 büyüdü.
İlk 20 kulüp, 2010-2011 sezonu boyunca toplamda 4.4 milyar Euro'luk gelir elde etti ve Avrupa futbol pazarının toplam gelirinin 1/4’ünden fazlasını temsil eder hale geldi. Bu ilk 20 kulübün dokuzu ise, yıl içinde iki haneli büyüme kaydetti.
Listenin ilk sırasında 479.5 milyon Euro'luk gelirle yine Real Madrid yer aldı. Barcelona 450.7 milyon Euro'luk gelirle Real'i izledi. Üçüncü sırada ise 367 milyon Euro'yla Manchester United yer aldı. İkinci Barça'yla Manchester arasında 83 milyon Euro'yu aşan fark oluştu. Listede Türk takımı yer almıyor.

2010-2011 sezonunda özellikle zorlu ekonomik koşullara rağmen, ilk 20 kulüpte devam eden büyümenin önemli futbol kulüplerinin gücünü ortaya koyduğunun altını çizen Deloite Türkiye Spor Endüstri Lideri ve Ortak Burç Seven; “Her ne kadar gelir artışı 2009-2010 sezonundaki yüzde 8’lik orandan 2010-2011 sezonunda yüzde 3’e düşmüş olsa da büyük ve sadık taraftar kitlesi, izleyici çekebilme becerileri ekonomik gerilemeye karşı kulüpleri nispeten daha dirençli kıldı" dedi.

// haber7

OTTOMAN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-09-2012, 22:16   #2
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Dortmund nasil zengin anlamadim.
Daha gecenlerde adamlar Münichten borc aldirlar...
BeldeiTAYYIBe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2012, 22:22   #3
Kullanıcı Adı
BlueMoon
yanlış liste 1 ay önce man. utd nin en zengin olduğu açıklanmıştı. zira city de 2. sıradaydı.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2012, 22:39   #4
Kullanıcı Adı
Mavera
arkadaslar liste gelirlere göre ayarlanmisdir.. evet manchester city nin su anda maddi durumu iyi ama geliri yok gibi cünkü onunki kendi geliri degil, seyhin parasi..
dortmunda gelince evet maddi olarak zor durumda ama gelirleri oldukca yüksek bana bir takim söyleyin ki küme düsmeye bile oynarken 70 bin kisiye oynasin!..
ayrica dortmunt altyapisi cok saglamdir ve taraftari takimina sahip cikiyor ve ürünleri tüketiliyor..
tabiki bu alanda barca ve real aldi basini gidiyor onlari biraz manchester takip ediyor..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-09-2012, 22:46   #5
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Alıntı:
Mavera Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ayrica dortmunt altyapisi cok saglamdir ve taraftari takimina sahip cikiyor ve ürünleri tüketiliyor..
hehe...o dortmundun alt yapisinida üst yapisinida yesinler.
En son aldigim dortmund atkisi arabamin eksozunun yanina bayaa yakismisti....
Alt 02-09-2012, 22:54   #6
Kullanıcı Adı
Mavera
Alıntı:
BeldeiTAYYIBe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hehe...o dortmundun alt yapisinida üst yapisinida yesinler.
En son aldigim dortmund atkisi arabamin eksozunun yanina bayaa yakismisti....

kalitesini bilemem ama dortmunda bir sempatim vardir.. zaten adamlar daha iki sene önce küme düsmeye oynarken, kurduklari takimla gecen sene sampiyon oldular bu senede olacaklar bana göre..
Alt 02-09-2012, 23:05   #7
Kullanıcı Adı
BeldeiTAYYIBe
Dortmund iyi oyunculari olan bir takim.
Fakat bu yil ona sampiyonlugu kaptirmazlar.
Buraya yaziyorum...Schalke 23. hafta München derbisini alirsa büyük ihtiham sampiyonluga gidecek...yanlis mecralara sempati beslemissin üstadim.
Alt 02-09-2012, 23:08   #8
Kullanıcı Adı
Mavera
bu sene banko dortmund sampiyondu.. schalke bal yapmayan aridir o acidan önümüzdeki haftalarda düsecegini saniyorum..
ayrica dortmunla alakali bilmedigimiz bir durum mu var, benim cocuklugum dortmundun basarili dönemlerine rastladi o yüzden onlara karsi bir sempatim var..
Alt 02-09-2012, 23:51   #9
Kullanıcı Adı
BlueMoon
ben manchester united üzerine takım tanımam arkadaş efsane tam bir efsane

eric cantona giggs scholes.. old trafford cehennemi o atmosfer taraftar coşkusu özel maçta bile 80.000 kişilik stad 77.000 çekiyor. derbilerde tek koltuk dahi boş değil. gol olduğunda bütün taraftarlar çivi gibi aynı anda ayağa kalkıyor. oraya gelen rakip neye uğradığını şaşırıyor. çünkü rakip taraftarın stada giriş yerinde dev şeytan heykelinin iki bacağının arasından geçiyor :D acaip bişey o havayı görmek lazım. kolay değil son 5 yılda 3 final 2 yarıfinal oynamak şampiyonlar liginde.. adamlar kendi liginde bile her sene ya 1. ya da 2.
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)