Hz.Ali Hz.Muhammedin damadi olup iyi bir müslümandir ancak iyiligi ve insanlara olan sevgisi onun ölumune neden olmuştur. Tamam acilari bizimde acimizdir. Sorun şurda başliyo yani Benim anlamadigim nokta alevilerin Hz.Aliyemi yoksa Hz.Alinin islamiyete olan yorumunami inaniyolar ? Geçmişte olan şavaşlar gelecegi ve şu ani etkilememeli. Çünkü her iki tarafta birbirini vurmuştur Yavuz Sultan Selim 40 civarinda aleviyi öldurdu ama Şah İsmail tebrizden bagdattan müslümanligin izlerini sildi her iki tarafta geçmişte şuçlu ama biz gelecege ve şimdiye bakicaz Örnegin;Akpnin dedelere maaş vermeyi gündeme getirmesi bazi aleviler bunu bile istemiyolar işte bu noktada ben bi ard niyet ararim hadi onu gectim aleviler cemevlerinin ibadethane olmasini istiyolar orda namaz kilsinlar dua etsinler yardimlar yapsin ancak orasi ibadethane olamaz niye? Çünkü eger aleviler Hz.Alinin islamiyete yorumuna inaniyolarsa o zaman olmaz cunku İslamiyetin ibadethanesi camidir ama bu başka yerde ibadet edemezsin demek degildir islamiyetin bölunmesini önlemek için yapilmiştir.

Bazilarida biz Hz.Aliye inaniyoruz diyolar oruç tutmuyolar cumaya gitmiyolar bunun neresi Hz.Aliye inanmaktir Hz.Ali cuma namazina gitmiyomuydu Hz.Ali oruç tutmuyomuydu diye sorarim arkadaş (yorumlariniza sunarim yanlişim varsa duzeltin)