![]() |
#11 |
![]() Kaynak nurnet.org şehitlerin efendisi Hz. Hamza
*Vahsi müslüman oluşunu anlatırken”Mekke’nin fethinden sonra Mekkede Rasûl-i Ekrem(sav)’i gördüm.Sen Vahşi misin?” Hamza’yı sen mi öldürdün bana yüzünü göstermemen mümkün mü dedi.çıkıp gittim. Rasûlullah(sav)’ın vefatıyla yalancı peygamber Müseyleme ortaya çıktı. bu herifi öldürüp günahımı öderim, diyerek Yemâmede Mûseyleme’yi öldürdüm. *Allah Rasûlü(sav)’nün Hazreti Hamza(ra)’ya çok derin bir sevgisi vardı, elinde olmadan “Vahşi”ye olumsuz bir tutum sergiledi onu görmek istemedi Hamza(ra) şehîdken oruçtu Peygamberimiz(sav) kendisi için “Seyyid-üş-şühedâ” şehîdlerin efendisi buyurdu. Ve cesedini meleklerin yıkadıklarını haber verdi. *Uhut savaşı bitmişti.efendimiz(sav) Hamza(ra)’nın mübârek cesedinin kesildiğini görünce dayanamadı.Mübârek gözlerinden yaşlar akarak şöyle buyurdu Ben şehîdlerin, Allahü teâlâ’nın yolunda can feda ettiklerine, kıyâmet günü şahidlik edeceğim. Onları kanlarıyla gömün Vallahi, kıyâmet günü mahşere yaraları kanayarak gelecekler. Kanlarının rengi, kan rengi, kokuları da misk kokusu olacaktır.” buyurdu. *Peygamber efendimiz(sav) Cebrâil Aleyhisselâm Hamza için gökte Allah’ın ve Resûlünün arslanıdır diye yazıldığını haber verdi.” buyurdu.Hazreti Hamza(ra)’nın ve şehîdlerin cenâze namazı kılındı. Peygamber(sav) öldürülen her şehid ile beraber Hamza(ra)’nın namazını tekrarlamış o gün yetmiş iki defa onun cenaze namazını kıldırmıştır. *Hazreti Peygamber(sav)’den dört yaş büyük olan Hamza(ra), öldürüldüğünde elli yedi yaşında idi. Peygamber(sav)’in ilk cenaze namazı şehit Hazreti Hamza(ra) dır Peygamberimiz(sav) hz hamzanın kabrini ziyâret edip Selâm verirdi. Mezardan “Ve Aleykümselâm Yâ Resûlallah” diye cevap gelirdi. *Hazreti Hamza(ra), bir gün Efendimiz’e gelerek Cebraîl (as)’i görmek istedi Peygamberimiz(sav), Hamza(ra)’ya “O’nu görmeye dayanabilir misin?” diye sordu. Hazreti Hamza(ra) “Evet, dedi Efendimiz(sav) “otur öyleyse” buyurdu Cebrail (a.s.) Kâbe’ye indi. Peygamberimiz(sav) Hazreti Hamza(ra)’ya “Kaldır gözünü dedi, Hazreti Hamza(ra) Cebrail’in zeberced yeşil cevher aracılığıyla qayaklarını görünce bayıldı. Arkası üzerine düştü. *Hazreti Hamza(ra) Peygamber(sav)’den şu hadisi rivâyet etmistir “Şu duayı hiç bırakmayın, “Allahümme inni es’eluke bismike’l-a’zam ve ridvânike’lekber“Büyük zatlar evliyalar hay ve diridirler. Onlar sadece günah ve ceset olarak ölürler. evliyalar ölüncede manevi hayatlarına devam ederler.*Şehitlerin efendisi Hazret-i Hamza(ra) sadece ceset ve beden olarak ölmüştür tüm şehitlerimizin maneviyatı ve ruhen yaşantıları devam etmektedir şehitlerimiz manevi olarak kendine sığınanlara yardım eder onlara şefaat eder doğruya sevkederler Allah hz hamzadan Uhud ve Bedir’de şehid olan sahabe efendilerimizden ve tüm şehitlerden razı olsun. Onların şefaatlerini efendimizin Ümmetine nasib etsin. Amin. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|