![]() |
#11 |
![]() Kaynak negüzelsözler.com
Hz. Fatma Sözleri Allah, Orucu Ihlasın Sağlamlaşması Için Farz Kıldı. Ey Allah’ın Kulları! O’nun Emir Ve Nehiylerinin Muhatabı Sizsiniz.Din Ve Vahyi Taşıyanlar Allah’ın Eminleri Ve Onu Milletlere Ulaştıracak Elçileri Sizsiniz. Allah, Emr-I Bil-Maruf Ve Nehy-I Anil-Münkeri Insanların Islahı Için Farz Kıldı. Ey Allahım! Baba Ve Anamı Ve Boynumda Hakkı Olan Herkesi En Iyi Mukafatınla Benden Taraf Mükafatlandır. Ey Allah’ım Durumumu Yaratılış Gayem Uğrunda Uğraşmak Için Musait Kıl, Senin Rızıkın Için Çalışmakla Meşgul Eyle Senden Mağfiret Diliyorum, Azaba Uğratma; Sana Yalvarıyorum, Beni Mahrum Bırakma. Allah, Şarap Içmeği, Pislik Ve Kötülükleri Önlemek Için Haram Kılmıştır. Şehadet Ederim Ki” Allah’tan Başka Ilah Yoktur; Tektir Ortağı Yoktur. Tevhid ABütün Kalblere Yerleştirilmiş Ve Fikir, Ilahi Ayetlerin Azametli Nuruyla Aydınlanmıştır, Öyle Bir Allah Ki Gözler O’nu Göremez, Diller O’nu Vasfedemez Ve Akıllar Ölçemez. Allah, Namazı Kibirden Uzaklaşmanız Için Farz Kıldı. Allah, Kullarını Kendi Gazabına Duçar Olmaktan Korumak Ve Cennet Için Kendisine Itaat Edene Mükafat Vermeyi, Isyan Edeni Ise Cezalandırmayı Takdir Etti. Allah, Adaleti Kalplerin Kaynaşması Için Farz Kıldı. Allah, Bize Itaatı, Halkın Düzeni Için Farz Kıldı, İmametimizi Tefrikadan Korumak Için Koydu. Allah, Sılayı Rahimi Ömrün Uzamasına Vesile Kıldı. Allahım! Nefsimi Bana Küçük Göster Ve Kendi Makamını Benim Nazarımda Büyült, Itaatını, Senin Rızana Uygun Amel Etmeyi Ve Senin Gazabına Sebep Işten Uzak Durmayı Bana Ilham Eyle, Allah, imanı şirkten Temizlenme Vesilesi Kıldı. Allah, Zekatı Nefsin Temizlenmesi Ve Rızkın Artması Için Farz Kıldı. Allah, Haccı Dinin Ayakta Durması Için Farz Kıldı. Allah, Sabrı, Ilahi Mükafata Erişme Vesilesi Kılmıştır. Allah, Anne Babaya Iyilik Yapmayı Ilahi Gazabtan Korunma Vesilesi Kıldı. Allah, Neziri Adağı Yerine Getirmeyi Mağfirete Erişme Vesilesi Kıldı. Resulullah(Sav), Kadın Için En Hayırlı Şey Nedir?, Diye Sorduğunda, Hz.Fatıma(As); Yabancı Bir Erkeği Görmeyişi Ve Yabancı Bir Erkeğin Onu Görmemiş Olması Kadın Için En Hayırlı Şeydir, Diye Cevap Verdi. Allahım! Beni Verdiğin Rızıkla Kani Eyle, Yaşattığın Sürece Ayıplarımı Ört Ve Bana Afiyet Nasib Eyle, Ölümümde Bağışla Beni Ve Rahmeyle, Mukadder Etmediğin Şeyi Elde Etmek Için Boşuna Yorma, Mukadder Kıldığını Kolaylaştır. Hz.Resulullah(Sav)’In VefatındaHz.Fatıma Nın şiiri Ey Resul Öyle Debdebe Ve Karışıklık Zuhur Etti Ki Sen Olsaydın Keder Çoğalmazdı.Toprağın Yağmuru Kaybetmesi Gibi Seni Kaybettik. Kavmin Bozguna Uğradı Onları Kontrol Et Kaybolma Allah, Cihadı İslam’ın Izzetini Sağlamak, Küfür Ve Nifak Ehlini Zillete Dücar Etmek Için Farz Kıldı. Babam Hz.Muhammed (Sav) Insanların Hidayeti Için Kıyam Etti, Onları Sapıklıktan Kurtardı, Körlükten Basiret Verdi Onlara; Sağlam Bir Dine Hidayet Etti, Doğru Yolu Gösterdi Onlara. Allah, Ümmetlerin Dinde Parçalandığını, Ateşde Ibadete Durduklarını, Putlara Tapdıklarını Ve Allah’ı Inkar Ettiklerini Görünce Babam Hz.Muhammed (Sav) Vesilesiyle Karanlıkları Aydınlattı, Kalbdeki Düğümleri Ve Gözdeki Şaşkınlığı Giderdi. Allah’ın Kitabı. Kendisine Uyanı Allah’ın Rızasına Götürür. O’na Kulak Vereni Kurtuluşa Sevkeder. Kitapla Allah’ın Farzlarına, Haramlarına Nişanelerine, Delillerine, Erdemlerine, Ve Şeriatlarına Ulaşılır. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|