![]() |
#30 |
![]() Kaynak milliyet.com
Anneler Günü'nde Çiçeğini Şehit Oğluna Götürecek Van'ın Gürpınarda PKK'lı teröristlerin patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Sivaslı Jandarma Uzman Çavuş Talha Zileligil'in annesi Zübeyde Zileligil, evladı olmadan ilk Anneler Günü'nü geçirecek Şehit annesi diyorki O bana gelemeyecek ben ona gideceğim. O bana çiçek alıyordu, Anneler Günü'nde çiçeğimi ona götüreceğim O her an aklımda. Resimleriyle konuşup sarılıyorum ve yeniden gelecekmiş gibi oğlumu bekliyorum" Van Gürpınarda PKK'lı teröristlerin 32 yaşında şehit ettiği Jandarma Uzman Çavuş Talha Zileligil'in annesi Zübeyde Zileligil diyorki, evladım olmadan ilk Anneler Günüm şehit annesi olmaktan gurur duyuyorum. oğlumun fotoğrafıyla teselli buluyorum dört evladımdan birini vatana şehit verdim "Kader mi yazgı mı bilemiyorum oğlumun acısını unutamam her gün korlanıyor, yüreğimdeki sönmeyen ateş. Şehit annesi olmak Gurur verici ama acı. Şehit annesi olarak gurur duyuyorum Şehit annesi diyorki Arkadaşlarında oğlumun kokusunu arıyorum Allah askerlerimize uzun ömür versin, kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bir oğlum gitti bin tane, yüz bin tane, bütün askerler oğlum oldu. Hepsinde oğlumu görüyorum." Onlar gururumuz, şehitlerimiz vatan için büyüttük." her şehit haberinde aynı acıyı yaşarım oğluma doyamadım, tüm şehit annelerine sabır dilerim Van Gürpınar şehidimiz 32 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Talha Zileligil'in annesi Zübeyde Zileligil diyorki, Oğlum şehit olmadan her Anneler Günü arardı hatırımı sorardı.çok seviyordu askerliği. Ona özlemim bitmiyor Resimlerine, sarılıp gelecekmiş gibi bekliyorum."bütün askerler benim oğlum evladım olmadan ilk Anneler Günüm O gelemeyecek ben gideceğim. O bana çiçek alıyordu, çiçeği ona ben götüreceğim." Oğlum şehit olmadan 5 yaşındaki kızını bana emanet etti Kaynak çaykaragazetesi.com Çaykaralı komiser Ahmet Çamur şehit düştü Çaykara’nın Soğanlı köyünden olan Özel Harekat komiseri Ahmet Çamur 46 yaşında Hakkari Şemdinlide şehit düştü.Şemdinlide yolu kapatan teröristlere müdahaleye giden özel harekat komiseri Ahmet Çamur’un güvenlik kuvvetlerine roketatarlarla saldırı gerçekleştirildi. hemşerimiz Ahmet Çamur hayatını kaybetti.Eşi hakim olan şehit Ahmet Çamur üç kız babasıydı. Çaykara İmam-Hatip Lisesinde okuduktan sonra Trabzon İmam-Hatip Lisesinden 1990 da mezun olan şehit Çamur, uzun yıllar doğuda özel harekat polisi olarak görev yaptı son olarak Ankara’da görevliydi. Eşi Yargıtay’da hakimdi şehit Çamur 45 gün önce Şemdinlide görevlendirilmişti.Şehit komiser Ahmet Çamur daha önce de iki kez girdiği çatışmada yaralanmış, emekliye sevki reddedilmişti facebookta milli ve manevi değerlerimizi öne çıkaran paylaşımlar yapıyordu. Hakkını helal et şehidimiz. Kaynak hürriyet.com TÖRENLE UĞURLANDI Diyarbakır Silvanda, PKK'lı teröristler güvenlik korucusu Kemal Kırıkı şehit etti 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Ve Şehit*Kemal Kırık'ın cenazesi, memleketi Onbaşılar köyü Dorukardı mezrasına uğurlandı.Diyarbakır Valiliği Teröristle mücadelede, Silvan ilçesindeki operasyonda, 13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 01.45 te bölücü teröristlerce yaralanan ve kaldırıldığı Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olan; Güvenlik Korucusu Kemal Kırık, 13 Temmuz 2018 Cuma günü 7'inci Kolordu Komutanlığında düzenlenen törenle Silvan Onbaşılar köyüne uğurlanmıştır. Şehit Güvenlik Korucusu Kemal Kırık'a Allah'tan rahmet, değerli ailesine, silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.* Kaynak trthaber.com Şehit Astsubay İsa Boztoprak Kütahya Jandarma Komutanlığı'ndan görevli geldiği İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Astsubay İsa Boztoprak, son yolculuğuna uğurlandı.Şehit Astsubay İsa Boztoprak için Tekirdağ Çorlu Süleymaniye Camii'nde tören düzenlendi.Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek cenaze namazı kıldırdı.Boztoprak'ın cenazesi, askeri araca taşındı. Boztoprak'ın annesi Bedriye ve babası Vahyettin Boztoprak ile kardeşleri, tabuta sarılarak ağladı.Tören mangası tarafından Çorlu Şehitliği'ne getirilen şehidin cenazesi toprağa verildi. Kaynak www.trthaber.com Şehit Uzman Çavuş Ahmet İmalı Hakkari'de "silah kazası" sonucu yaralanan ve GATA'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet İmalı'nın naaşı, Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Hakkari'de helikopterin ikmal yapması için çevre emniyetini aldığı sırada "silah kazasıyla yaralanan ve kaldırıldığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet İmalı memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı.törene, eşinin üniformasıyla katılan Sultan İmalı, Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı ve "kahramanım benim" diyerek gözyaşı döktü.Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Tekbirler eşliğinde Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.Hakkari'de 12 Haziran'da helikopterin ikmal yapması için çevre emniyeti aldığında silah kazası sonucu bacağından yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ahmet İmalı, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından sevk edildiği Ankara Gülhane Hastanesi'nde şehit olmuştu. Şehit Uzman Çavuş Ali Cevizci Giresun Güce'de güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizci Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit*Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizcinin Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Çiğil Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından, silah arkadaşlarının omuzlarında mahalle meydanına getirildi.şehidin babası ve, annesi şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.Şehidin naaşı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak mahalle mezarlığına götürüldü. Giresun Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda 3 yıldır görev yapan şehit Cevizci'nin 1,5 aylık oğlu Mehmet Akif de babasının tabutunun yanına getirildi. Kaynak hürriyet.com Doğubeyazıt şehidi Uzman Çavuş Semih Korkut, İstanbul Merkezefendi Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.Ağrı Doğubeyazıt ilçesi Kozluk karakolunda el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Semih Korkut için merkez efendi camiinde cenaze töreni düzenlendi. İstanbul valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, camii avlusunda şehit ailesine taziyede bulundu.ikindi namazının ardından cenaze törenine geçildi. cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omzunda top arabasına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verildi. Kaynak habertürk.com Şehit tazminatını bağışladı 15 yıl boyunca biriktirmiş Uşaklı Eşe Eğerci 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminat ve maaşı biriktirip, okul yapılması için bağışladı. Eşme ilçesi Konak köyünde yaşayan şehit annesi Eşe Eğerci Eşme İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasına katkı sağlamak için*Uşak*Valisi Mehmet Ufuk Erden ile protokol imzaladı.800 bin liraya mal olacak okul binası için 250 bin lira bağış yaptı.*Eşe Eğerci, eşinin geçen yıl öldüğünü, köylerinde hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirtti.*Çocuklarından Mustafa Eğreci'nin 15 yıl önce Hakkari Yüksekova'da şehit düştüğünü, devletin şehitlik tazminatı ödeyerek maaş bağladığını kaydeden Eşe Eğerci, ödenen paraların bankada biriktiğini aktardı. Çocuk esirgeme kurumu ile Mehmetçik Vakfı'na bağış yaptıklarını ifade eden Eğerci, ''Oğlumun şehit tazminatı ve maaşına dokunmadık. İsmini yaşatmak için okul yaptırmaya karar verdik. Bankada 250 bin lira birikmişti. Devletin ödeyeceği şehitlik maşını, bundan sonra okulun yapımına harcayacağım'' dedi.*Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Eğerci'nin, Eşme Kaymakamlığına başvurarak şehit düşen oğlu için verilen tazminat ve maaşla okul yaptırma talebinde bulunmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Eşme'deki okula Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci'nin isminin verilecek Vali Erden, ''Oğlunu şehit vermiş bir anne şehitlik maaşı ve tazminatının tamamını okul yapımı için bağışlıyor. Devlet millet kucaklaşmasının en güzel örneği'' diye konuştu.* AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de Eşe Eğerci'nin davranışının çok anlamlı olduğunu söyledi. Kaynak malatyaolay.com Malatya Şehit Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı' Malatya'nın şehidi var...Yürek yakan şehid haberi Malatya'yı yaktı Mardin'in Nuseybin ilçesinde Özel Harekat Polis memuru İsrafil Kargı şehit düştü. Malatyalı Şehit Özel Harekat Polis Memuru İsrafil Kargı Elbistan'dason yolculuğuna uğurlanacak TÜRKİYE VE MALATYA ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR Malatyada yas var...Mardin'in Nuseybin ilçesinden gelen acı haber yürekleri yaktı. Özel Haraket Polis Memuru Polis İsrafil Kargı'nın şahadeti üzüntüye yol açtı.Malatyalı Şehit Pazar günü Elbistan'da son yolculuğuna uğurlanacak.Malatya Darendeli olan aile yıllar önce Elbistan'a göç etmişdi.* Mardin'in Nuseybinde güvenlik güçlerinin operasyonunda PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda meydana gelen patlamada 1'i özel harekat polisi 5'i asker 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Hain saldırıda şehit düşen olmaya Şehitlerden biri 25 yaşındaki İsrafil Kargı.Teröristlerin döşediği patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ağır yaralı kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit düşen özel hareket polisi İsrafil Kargı’nın acı haberi, Elbistan’da baba ocağına ulaştı. Baba Hüseyin ve anne Ayşe Kargı’ya oğullarının acı haberini vermek isteyen Elbistan Kaymakam Vekili ve Afşin Kaymakamı Ali Budan ile Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Başol, aileye acı haberi veremedi. Baba Hüseyin ve anne Ayişe Kargı ile kardeşleri, Elbistan’daki kalabalığı görünce evlatlarına kötü bir şey geldiğini anladı ve feryatlar yükseldi. Şehidin evi ve caddesi dev Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit babası: “ Oğlum aslan gibiydi” Kalleş değildi” cümlesi döküldü. Anne Ayişe Kargı ise, şehit oğlu ile en son sabah konuştuğunu söyleyerek, “Ben sana doyamadım. Senin yerine ben öleydim yavrum” diye gözyaşı döktü. Şehidin eşi Gamze Kargı acı haberi Ankara’daki evinde aldığı Terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki özel harekat polisi İsrafil Kargı Ankara’nın Gölbaşında görev yapıyordu, terör operasyonlarında geçici görevle Mardin’in Nusaybine gitti. Aslen Sivas’ın Gürün ilçesine kayıtlıydı şehit babası olduğu Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi’nde çalıştığı bildirildi. 4 yıl önce emniyet teşkilatında göreve başlayan ve 2 yıl önce evlendiği öğrenilen şehit polis Kargı’nın cenazesi ailenin isteği üzerine Elbistan’a defnedileceği belirtildi. Şehidin naaşı, 3 Nisan 2016 Pazar günü ikindi namazından sonra Gariplik Mezarlığına defnedilecek MARDİN/ NUSAYBİN'de 6 ŞEHİD.* 1. Bekir Kelleci j. Uzm. Cvs. 2.Mehmet Polat j.uzm. Cvs. 3. Aycan Özdil j. Uzm. Cvs. 4. Israfil Kargı . Polis memuru 5. Atilla Kaya j. Ast. Cvs. 6. İbrahim Akdemir uzm. j. IV. Kaynak haberler.com Nusaybin Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı Nusaybin'deki terör operasyonu PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kaya'nın cenazesi, Balıkesir'de toprağa verildi Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın cenazesi, memleketi Balıkesir'de defnedildi. Şehidin cenazesi, Altı eylül ilçesine bağlı Kuyu alan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenazenin getirildiği sırada şehidin annesi babası eşi duygulu anlar yaşadı.*Evin önünde "helallik" alınmasının ardından şehidin naaşı, mahalle meydanında tören alanına götürüldü.*Törende, 25 yaşındaki şehit Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın özgeçmişi okundu.*Şehidin cenazesi, ikindi vakti namazının ardından Kuyualan Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi. Nusaybin' Şehiti Uzman Çavuş Bekir Kelleci Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Bekir Kelleci'nin naaşı, Ordu-Giresun Havalimanına getirildi Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit olan Bekir Kelleci'nin cenazesi, askeri kargo uçağıyla Ordu-Giresun Havalimanı getirildi. Şehidin akrabaları ve yakınları,gözyaşı döktü. Uçaktan indirilen şehidin cenazesi, askerlerce taşındı cenaze nakil aracına alındı. Türk bayrağı açıldı.*Cenaze nakil aracında helallik alındı Şehidin naaşı, Eynesil ilçesindeki Merkez Eski Camisi'nde kılınacak ikindi namazından sonra toprağa verilecek Kaynak ensonhaber.com 24 şehidin hayat hikayeleri Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe teröristlerin ağır silahlarla saldırısı sonucu şehit düşen 24 askerimizin baba ocaklarına ateş düştü. Hepsinin hayali vardı. Kimisi Kurban Bayaramı için kurbanlığını almış bekliyordu, kimisi asker dönüşü evlenecek, evini kuracaktı. şehitlerimiz yürek burktu... Üsteğmen Murat Bek (Yozgat) Yozgat Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve sağlık ekibi Söğütlüyayla Köyü'ndeki aileye acı haberi verdi. anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizi geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz'e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek merdivenlere düşüp sinir krizi geçirdi. Zorla sakinleştirildiler. Oğlunun şehitlik olduğu haberiyle yıkılan acılı anne ağıtlar yaktı gözyaşı döktü. Şehit Üsteğmen Murat Bek nişanlıydı evlilik hazırlığı yapıyordu Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer - Konya Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 36 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Geçer'den geriye Çukurca'daki timiyle çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in acı haberini Yazla Beldesi'ndeki 60 yaşındaki annesi Fatma Geçer'e, Akşehir Garnizon Komutanlığı'ndaki subaylar ile Yazla Belde Belediye Başkanı Ömer Pınar verdi. Acı haberi alan Fatma Geçer, sinir krizi geçirdi. yakınları tarafından sakinleştirilirken Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası'ndan emekli 65 yaşındaki eşi Mehmet Geçer'in 1.5 yıl önce karaciğer kanserinden yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehit Er Adem Çolakoğlu - İstanbul İstanbul'daki annesine izne gelmeyi planladığını söyleyen Şehit Er Eyüp Çolakoğlu'nun görev yaptığı birlik telefon görüşmesinden bir kaç saat sonra saldırıya uğradı. Ve İstanbul Avcılar'daki evine acı haber ulaştı. Saldırının ardından Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evine gelen askeri yetkililer şahadet haberini verdi. Şehit erin evine balkonuna Türk bayrağı asıldı yakınları başsağlığına geldi Şehit er Çolakoğlu'nun üvey babası Yaşar Ergin, şehidin dün annesiyle konuştuğunu zamanda izine geleceğini söyledi. Ama şehadet haberi geldi" Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban Aksaray 21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, memleketi Aksaray’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit onbaşı Çoban’ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi. Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, kriz geçirdi. Dürdane Çoban, sağlık görevlilerince sakinleştirildi Şehit Çoban’ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban’ın işteydi. Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban’ın, bekardı kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul ise Hakkari’de vatani görevini yapıyordu Şehit Çoban’ın Aksaray’da toprağa verilecek Jandarma Er Koray Özel - Adana (Feke) Jandarma Er Koray Özel’in acı haberi, memleketi Adana’nın Feke İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu. Feke’ye Süphandere Köyü’nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel’in annesi 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel’e Sakinleştirici iğne yapıldı Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel’in bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları yanına gitti. şehidin tek katlı ahşap evine gelen yakınları ve köylüler teröre tepki gösterdi. Jandarma Komando Er Mehmet Çetin - Aydın Şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beğerli Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. bir barakada yaşayan anne Şerife ve baba Bekir Çetin, gözyaşlarına boğulup "Kara oğlum nerede" diye feryat ettiler. Beğerli Köyü'nün tek askeri, beş çocuklu Çetin Ailesi'nin de en küçüğü olan şehit er Çetin'in, dağıtım iznine geldikten sonra bir daha izin kullanmadığı, terhisine 90 gün kaldığı öğrenildi. Jandarma Komando Er Süleyman Kalkan - Isparta Çatışmada şehit düşen 21 yaşındaki jandarma komando er Süleyman Kalkan’ın acı haberini alan Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ndeki ailesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. şehit haberini Yalvaç’ın Sücüllü Beldesi’nde oturan ailesine, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, Müftülüklen birlikte verdi. Şehit annesi Şerif Kalkan’a Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman’ım. Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. Jandarma Er Mesut Cengiz - Hatay (İskenderun) Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz'in (20) Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var. Askeri yetkililer, şehit Mesut Cengiz'in baba evine gelerek anne Sultan ve baba Ahmet Cengiz'e acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sultan Cengiz, gözyaşlarıyla ''Oğlumuzu vatana kurban verdik'' dedi. Şehidin amcası Emin Cengiz ise 'Evladımız vatan için şehit oldu. Vatan sağolsun'' diye konuştu. Bekar olduğu belirtilen şehit er Mesut Geçer'in askere 4 ay önce gitti şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı Jandarma Er Mehmet Ağgedik (Elazığ) Çukurca'da PKK saldırısında şehit olan 21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik'in Elazığ Olgunlar Mahallesindeki ailesine acı haber Kolordu Komutanlığı tarafından, verildi. Acı haberi alan şehit babası Bekir Ağgedik, üzüntü yaşadı. gözyaşları döktü ve yakınları onu teselli edmeye çalışdı. Baba Ağgedik, Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok. Milletimizin başı sağ olsun, ne yapalım. Yeter artık" dedi. 3 kardeş olduğu belirtilen Şehit Ağgedik askere gitmeden bir avukatın yanında çalıştı yaz aylarında ise Ağın İlçesi'ne dedesine tarlada çalışarak yardım etti 8 aylık asker olan Mehmet Ağgedik'in evine Türk bayrağı asıldı. Uzman Çavuş Reşit Eracan (Elazığ) Çukurca'da şehit olan uzman çavuş Reşit Ercan'ın Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. 1 yıllık uzman çavuştu 1 ay önce amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandı Acı haberi alan Ercan ailesi fenalık geçirdi. Jandarma Çavuş Birol Elmas - Sakarya Şehit jandarma çavuş Birol Elmas'ın Sakarya'daki baba ocağında hüzün var. Sakarya Garnizon Komutanı Piyade Albay Kutluay Önay, şehit askerin Adapazarı ilçesindeki aileye acı haberi iletti. Oğlunun şehit haberini alan anne Mübyen Elmas, baygınlık geçirdi. sağlık ekiplerince ambulansa alındı Sakarya Hastanesine kaldırıldı. şehit askerin ilköğretim okulu öğrencisi yeğeni Melisa Elmas, dayısı ile birkaç gün önce telefonda konuştu Birol Elmas'ın babasının bir kaç yıl önce vefat ettiği, 3 kardeşi olduğu öğrenildi. Piyade Er Ufuk Bozkurt - Kırklareli (Vize) Şehit Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor. şehidin, ailesine acı haber verildi. Oğulunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, gözyaşlarına hakim olamayıp, ''Oğlum oğlum gitti'' diye feryat edti Sağlık ekipleri müdahale etti teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk iki gün önce babasını arayıp, ''Baba ben izine gelmek istiyorum'' dediği öğrenildi. Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop) 41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun şehit oldu Sinop yasa büründü. Afganistan'daki Türk Birliği'nden Hakkari'ye atanan Uzman Çavuş Özdoğru'nun ailesi gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran baba Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştü Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin" dedi. Anne Şehri Özdoğru ise gözyaşlarını tutamayarak, oğlunun fotoğrafına sarılıp, "Bu da mı başımıza gelecekti" diyerek ağıtlar yaktı. 3 çocuk babası piyade Uzman çavuş Halil Özdoğru'nun eşi Nuray Özdoğru ise sinir krizi geçirdi. Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum) Erzurum'un Konaklı Mahallesinde yaşayan onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine haber vermeye Kolordu Komutanlığından subayları Palandöken Dağında bir çocuk, asker selamı vererek karşıladı. Subaylar, doktorlarla birlikte Maşuka- Şevket Kazanç çiftinin evine doğru gittiler. Tüm köyden ağlama sesi yükseldi beş kız babası Şevket Kazanç, tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca baygınlık geçirdi ve kendini yerlere attı. Anne ve kız kardeşleri, gözyaşlarına boğuldu subaylar ve sağlık personeli aileyi teselli etti Bekar ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan 91/1 tertip onbaşı Mesut Kazanç'ın anne, baba ve kız kardeşleri rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Beyin damarlarında rahatsızlık olan Şevket Kazanç ile eşi ve 5 kızı Meraşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit Onbaşı Mesut Kazanç’ın 24 yaşındaydı Facebook’ta annesine "Eskiden düşerken dizim yaralanır acı çekerken ‘Dur öpeyim de geçsin yavrum’ derdin anne. Şimdi ise kalbim çok ağrıyor öp de geçsin anne" şeklindeki mesajı herkesi duygulandırdı. Jandarma Er Ramazan Akın (Ağrı) Çukurca'da şehit olanlardan birinin de Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı A. Yenigün köyünden 20 yaşındaki er Ramazan Akın olduğu açıklandı. Köy Muhtarı olan babasına acı haber verildi Ramazan Akın 8 kardeşten 5'inciydi. Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli) Hakkari'de şehit olan askerler arasında Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde oturan 24 yaşındaki Hüseyin Güldal'ın da vardı Hüseyin Güldal'ın Kocaeli Üniversitesi mezunu olduğu ve terhisine de 6 ay kaldığı öğrenildi. Şehit nişanlıydı ve düğün için terhisini bekliyordu Jandarma Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin) Ülkenin yüreğini yakan şehit acısı Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne de düştü. Hakkari'de şehit olan jandarma piyade onbaşı Soner Ateş saçan'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. aileye acı haber verildi. Baba Mehmet ve anne Fatma Ateşsaçan ile kardeşleri feryat etti, küçük kardeşlerini kaybetmenin acısıyla gözyaşı döktü. 6 çocuklu ailenin en küçüğü 20 yaşındaki Soner Ateşsaçan'ın, 6 ay önce askere gitti Hakkari Geçitli Dağ Komando Tugayı'nda sıhhıye görevlisi olarak göreve başladı. Sağlık Meslek Lisesi mezunu şehit piyade onbaşı Soner Facebook sayfasında, bir kadın askerin gözyaşı görüntüsüne yer vermişti Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce şehit edildi Çorum'daki baba evine ateş düştü. Çorum anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan sinir krizi geçirdi. Anne Aslan, şehidin son sözlerini haykırarak söyledi. Anne Samiye Aslan Türk bayrağına sarılarak, "Oğlum seni buna mı sardılar?" diye ağıt yaktı. Evli 2 çocuk babası olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın Çorum'da yaşayan eşi Pınar Aslan da sinir krizi geçirdi. Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara) Hakkari’ Çukurca ve Yükseovada PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Yunus Yılmaz’ın, Ankara Pursaklar’daki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan Yılmaz ailesi sinir krizleri geçirdi, şehit Yunus Yılmaz’ın, gece saat 02.00’de babasını aradığı ve çatışmayı haber verdiği öğrenildi. Hakkari Çukurca ve Yüksekovada düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden biri de Çavuş Yunus Yılmaz’dı. Şehit Yılmaz’ın askerliğini bitirmesine 3 ay kalmıştı. tezkeresini alamadı, hain kurşunların hedefi oldu. Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun) Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Er Fikret Özer'in Samsun'daki baba evine ateş düştü. İki kızı ve bir oğlu olan baba Celal Özer, tek oğlunu şehit vermenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştü Göreve çıkacağız baba. 8 gün arayamam' dedi. Oğlum 8 aylık askerdi. Aziz Türk milleti sağ olsun. Dostlar sağ olsun. Hainlere fırsat vermesinler. Hainlerin bir an önce işini bitirsinler" diye konuştu. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|