Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Oncelıkle cıddıye alıp somut verıler getırdıgınız ıcın cok tesekkur ederım...Ben demek ıstedıgınızı anladım ama yıne de kafamda oturmayan seyler var....
Sımdı demıssınız kı turkıyedekı kurt-alevıler 1,2 mılyon..dtpnın oy nufusu ne 1,8 mılyon..demekkı dıyorumkı ben sunnı olupta oy verenler 600 bın..yanı daha az..ben bu ısın sehırınde falan degılım genelden bahsedıyorum..
anlamıyorum benım kacırdıgım yer neresı....benmı sızı anlamıyorum kendımımı anlatamıyorum
|
kardes yine hesaplama hatasi yapiyorsun..1,2 milyon nüfusun ancak yarisi oy kullanabilir o yarisininda hepsinin dtp ye oy vermesi lazim..
birde eger sizin dediginiz gibi alevi-kürt orani diyarbakirda yüzde 50 olsaydi orayi haritadan silmek lazimdi..ak partinin alevi orani yüksek olan tuncelide aldigi oya birde diyarbakirda aldigi oya bakin ne demek istedigimi anlayabilirsiniz..
|
tamam anladım  sımdı oturdu... yanlız bır seyı duzelteyım alevı kurt oranı degıl yanlız alevı oranından bahsetmıstım...
|
kardes onunda saglamasini yapabiliriz..5 milyo alevi yasadigini ele alalim Türkiye de bunlarin sadece 6,3 ü güneydogu anadolu bölgesinde yasiyor buda 350 bine filan denk geliyor hepsi dtp ye oy verse yine pek kayda deger birsey cikmiyor kaldi ki türk alevileri asla dtp ye oy vermez onlarin adresleri bellidir ;)