Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-16-2008, 14:07   #11
Kullanıcı Adı
EdeB
Standart Bu Çocuk "Terörist" Olsa Ne Kadar Suçludur?
Alıntı:
Evet ikisi de suçlu. İsteyerek düşenin suçlu olduğu zaten aşina yorum yapmaya gerek yok. Zorla düşürülene gelince...
İnsanın kendi iradesi var mıdır? Vardır... O vakit attığı her adımdan da sorumludur. Zorla bu suçu işlemesi en fazla hafifletici sebep olabilir o da dünya mahkemelerinde....

Bahsettiğiniz yazı buydu bir önceki sayfada yer alıyor. Bu yazıya dair gerekli açıkmayı alıntı yaptığınız yerde yapmıştım yeniden tekrar etmeye gerek yok.

Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı

Sonuçlarına katlanma meslesine gelince; misal çocuk duvarları karaladı ona iki saat oda cezası vermek değil ona kirlettiği duvarı temizletmek arasında bir fark vardır. İksine de ceza denmez, sonuçlarına katlanmak denir. ki çocuk böylece o duvarı kirletmesinin neden yanlış olduğunu öğrenir, der ki; "demekki bu duvarı karaladığımda annem bunu silmek için bu kadar eziyet çekecekmiş, bende çok zorlanıyorum temizlemekte , keşke karalamasaydım"der içinden doğruyu bulur. ama bu çocuktan bu doğruyu tek başına bulmasını istemek işin içinden kendimizi kolayca sıyırmak oluverir.
Bir önceki yazıda da sordum. Yaptığının sonucuna katlanmak ne demek? Bu da bir nevi ceza değil mi? Öyleyse şu şekilde sorayım. Ceza nedir? Bunun tanımını yapabilir misiniz? Bahsettiğiniz olayda size göre çocuk yaptığının sonucuna katlanmış oluyor ama kimse buna ceza değil diyemez....

Alıntı:
ismihan Nickli Üyeden Alıntı

Tamam o zaman sizin dediğiniz gibi çözülecekse olaylar zorla dağa çıkarılan her çocuğa müebbet verelim! zorla çıkmış kandırılmış olsada! Misal ereoini çaktırmadan bir çocuğa verenle değil o eroine bilmeden bağımlı olanlarla uğraşalım. o eroini ona verip her pisliği yaptıranı değil, çocuğu yıllarca hapislerde tutalım.
Olayı farklı yerlere çekip bambaşka bir boyut kazandırmaya çalıştığınızın farkında mısınız? Baştan beri yazdığım yazılara bir daha göz atarsanız tek suçlunun yapan olmadığını, bizlerin de bu durumda suçlu olduğunu, ama suçlama yapılırken de o şahısların kendi iradelerinin gözardı edilmemesini söyledim....
Alıntı:
"olmaz deyip geçmemiz, olabilecek şeylerin sırırlarını bildiğimizi ileri sürmek olur, haddimizi bilmeden, Allahın isteyip yapabileceği her şeyin sırırlarına varan bir kafa üstünlüğü görmek olur" diye bir cümle okumuştum geçenlerde bir yerlerde.Çok hoş bir cümle.
Haklı bir söz. Altına imzamı atarım....

Vesselam........
EdeB isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)