Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Siyaset Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 01-26-2008, 15:17   #2
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Standart dünyanın yedi harıkası
Alıntı:
özlem Nickli Üyeden Alıntı
Babil'in Asma Bahçeleri
Babil'in Asma BahçeleriMilattan önce 7. yüzyılda Babil kralı Nebukadnezar tarafından yaptırılmıştır. Babil'in çorak Mezopotamya çölünün ortasında, ağaçlar, akan sular ve egzotik bitkilerin bulunduğu çok katlı bir bahçedir. Coğrafyacı Strabo'nun 1. yüzyıldaki tanımına göre:

"Bahçeler birbiri üzerinde yükselen kübik direklerden oluşuyordu. Bunların içleri çukurdu ve büyük bitkilerin ve ağaçların yetişebilmesi için toprakla doldurulmuştu. Kubbeler, sütunlar ve taraçalar pişmiş tuğla ve asfalttan yapılmıştı. Yüksekteki bahçeleri sulamak için Fırat Nehri'nden zincir pompalarla su yukarılara çıkarılıyordu. Bu şekilde üst seviyelere taşınan su, bahçeleri sulayarak teraslardan aşağıya doğru akıyordu"

Söylentiye göre Nebukadnezar bu yapıyı sıla hasreti çeken karısı Semiramis için yaptırmıştır. Semiramis Medes kralının kızıdır. Söylentiye göre Mezopotamyanın düz ve sıcak ortamı onu bunalıma itmiş, kral da karısının hasretini sona erdirmek için yapay dağların olduğu, suların aktığı yemyeşil bir bahçe yaptırmıştır. Bu yüzden bazen Semiramis'in asma bahçeleri olarak da anılır.
[i][b]Başka bi söylentiyide şöyle okumuştum...

Babil kralları kendilerini ilah olarak görürler ve halklarıda onlara tapardı...
Fakat bir gün Babil halkı arasında Allah inancı yayılmaya başladı ve insanlar gerçek Allah'a tapmaya başladı...
Bunun üzerine Nebuhadnezar bu insanlardan en bilginlerini çağırıp:

''Neden benim ilahlığımı terkedip başka bir ilaha tapıyorsunuz?'' diye sordu!

Çağırdıklarından birisi:

''Çünkü inandığımız Tanrı bize öldükten sonra, kimsenin hayal bile edemeyeceği bahçelerde yaşamayı vadediyor'' diye cevap verdi...

Bunun üzerine Nebukadnezar:

''Ben size ölmeden öncede bunu verebilirim'' dedi...

Sonra Nebukadnezar o güne kadar görülmemiş güzellikte ki Babil'in Asma Bahçelerini inşa ettirdi...

Babil'in Asma Bahçeleri'nin daha sonra Moğol istilaları sırasında yıkıldığı söylenir...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)