![]() |
#1 |
![]() İletişim uzmanı Diana Booher 20 maddelik bir liste sunuyor.
Maddeler ondan, yorum (!) Yunus Emre'den. Buyurun... * Ortak yanlar bulun; birbirinize yaklaşın. (?Kuru idik yaş olduk / Kanatlandık kuş olduk / Birbirimize eş olduk / Uçtuk elhamdülillah?) * İlgi ve şefkat gösterin. (?Vardığımız illere / Şol safa gönüllere / Halka Tapduk ma'nisin / Saçtık elhamdülillah?) * İyi niyetli işbirliği içinde olun. (?Beri gel barışalım / Yad isen bilişelim / Atımız eyerlendi / Eştik elhamdülillah?) * Tutarlı olun. (?Ariflerden nişan budur / Her gönülde hazır ola / Kendini teslim eyleye / Sözde kıyl ü kâl olmaya?) * Yeteneğinizi kanıtlayın. (?Görmez misin sen arıyı / Her bir çiçekten bal eder / Sinek ile pervanenin / Yuvasında bal olmaya? ) * Düzgün olun. (?Asilzâdeler nişanın / Eğer bilmek diler isen / Özü çocuk da olursa / Sözünde vebal olmaya?) * Bilmediklerinizi kabul edin. (?Dürr-ü cevher ister isen / Bilginlere hizmet eyle / Cahil bin söz söyler ise / Ma'nîde miskal olmaya?) * Eksiksiz olun. (?Bu dünya bir lokmadır / Ağzında çiğnenmiş bil / Çiğnenmişe ne tutmak / Ha sen onu yuttun tut?) * Güncelleşin. (?Ömrün senin ok gibi / Yay içinde dopdolu / Dolmuş oka ne durmak / Ha sen onu attın tut?) * Açık seçik olun. (Gözsüze fısıldadım / Sağır sözüm işitmiş / Dilsiz çağırıp söyler / Dilimdeki sözümü?) * Abartıdan sakının. (?Bir sinek bir kartalı / Salladı vurdu yere / Yalan değil gerçektir / Ben de gördüm tozunu?) *Eleştiri ve itirazları değerlendirin. (?Dinlemeden anladık / Anlamadan eyledik / Gerçek erin bu yolda / Yokluktur sermayesi?) * Sorumluluğu başkasına atmayın. (Yetmiş iki dilceydi / Araya sınır düştü / Ol bakışı biz baktık / Yermedik âm u hâsı?) * Sır saklayın. (?Dilsizler haberini / Kulaksız dinleyesi / Dilsiz kulaksız sözün / Can gerek anlayası?) * Kimseyi atlatmayın. (?İnce Sırat köprüsü / Sıfat imiş bu yolda / Dosta giden kişinin / Doğruluktur çaresi?) * Samimi ve sahici olun. (Kimde kim doğruluk var / Hak Çalap onu sever / İki cihana yarar / Ol erin sermayesi?) * Şeffaflık riskine katlanın. (?İman aldangıçları / Bilin çoktur bu yolda / Nefsine uyanların / Gitmez yüzü karası?) * Görünüşünüz sizi yüceltsin. (?Bende baktım bende gördüm / Benim ile bir olanı / Suretime can vereni / Kim olduğun bildim ahî?) * Bilgeler gibi düşünün, halk gibi konuşun. (Yunus kim öldürür seni / Veren alır tatlı canı / Bu canlara hükmedeni / Kim olduğun bildim ahî?)
![]() |
|
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|