Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 06-21-2008, 23:59   #18
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Diyanet Görevlileri Futbolizm Misyoneri Gibi
Dini konularda,kanunlarda sence bence olmaz..Ben sadece camide dua edilmesini hoş karşılamıyorum..Herkes dilediği duasını tabiki yapar ama Allah dilerse,hayırlı görür ise o duaya icabet eder.. Futbol bir oyun..Bir oyun için sonucu ne olursa olsun(parada kazandırsa adımızıda duyursa) cami içinde dua etmek bana hoş gelmiyor..Dünyevi ihtiyaçlar için dua etmek başka dünyevi zevk,gurur meselesi için dua etmek daha bir başka..Gayrimüslimler karşısında üstün olmak bir çok açıdan güzel..Ama çokta önemli ve gerekli değil..Ahir zamandayız dua etmemiz gerken daha önemli şeyler var bence.. Herkes öyle düşünmeyebilir..Ben bencil olmak istemiyorum.. ülkemin ekonomisi düzelsin diye dua ederim..Düzelsin ki fakir ülkelere yardım etsin,kendi içindeki fakirlere el uzatsın..Allah ilim öğrenin diye emrediyor..İlim konusunda tüm gayri müslimleri geçmek için dua edebilirm..Etmeliyim ki dinimziizn ilime verdiği önem ortaya çıksın,müslümanların yobaz,ilim düşmanı cahil insanlar oldukları gösterilmesin.. Başbakanımızıa dua ederim sağlığı yerinde olsun ki ülkemiz adına daha çok hayırlar işlesin.. İşlesin ki tüm diğer ülkeler kıskansın..Dinine bağlı aklı selim,zeki bir başbakana sahip olduğumuz için.. vs. vs.
Ama futbol bir oyun,bir eğlence..Bunun için dua etmezsem Allah benden hesap sormaz..Günaha girmem.. sadece bu dünyada tatmin eder bizi.. Neden..? Çünkü diğer ülkeleri geçip adımızı duyurmuş olmak koltuklarımızı kabartır bizleri mutlu eder,gururlanırız... ;) Yani eğlencemiz için,cami içinde dua etmek bana hakkaten hoş gelmiyor..Dünyevi ihtiyaçlarımız için dua etmek ayrı dünyevi zevklerimiz için dua etmek apayrı...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)