Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyasi Değerlendirme Hükümet, Muhalefet, Cumhurbaşkanı, YÖK, Danıştay,Ergenekon ve gündemdeki diğer bütün siyasi değerlendirmeleri burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-27-2008, 02:00   #29
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Size şu dtp husunda katılmıyorum muhterem..Mazlum rolü oynayan bölücü bir gurup.. Benim annemde kürt.. Kürt sorunu vardı ama eğitimsizlik ve maddiyatsızlıktan dolayı gelişen bir sorundu..Halada bunun izleri yaşanıyor..Örneklerle açıklayayım dilerseniz..

Kürt kardeşlerimize zamanında yeterli yatırımlar yapılmadı.. Özellikle eğitim konusunda yeterli destek sağlanmayan kürt kardeşlerimiz mensubu oldukları Türkiye Cumhuriyeti'nden uzak yetiştiler..En önemli sorun olarak türkçeyi öğrenemediler.. Eğer zamanında eğitim yeteri kadar o bölgelerde desteklenseydi bu sorunlar olmazdı..

Benim kürt kardeşimin bir çoğu türkçe bilmiyor..Dağdan bir kaç hain geliyor..(pkk) Onlarla aynı dili konuşuyor akıllarını çeliyor ve ellerine para tutuşturup akıllarına giriyorlar..Ne oluyor..? Benim saf iyi niyetli kürt kardeşlerim bunlara kanıyor..Kimisii maddiyatsızlıktan kabul ediyor o yardımları kimide cehaletten,bilgisizlikten.. Sonuç olarak yavrularını onlara esir veriyorlar,kendilerini onlara teslim ediyorlar..

İşte bu sorunun başlangıcı zamanında verilmeyen maddi ve manevi destektir..Bunun sonucunda kürt sorunu baş göstermeye başlamıştır ve önüne geçilmesi çok zorlaşmıştır..Benim annem kürt babam arap kökenli..Annemde anlatır vaktinde nelerle karşılaştıklarını..Aslında kürt kardeşlerimiz çok temiz düşünceli,iyi niyetli..Batılı insanlara gösterilen kolaylıklar zamanında doğulu kardeşlerimizede gösterilseydi sorunlar bu denli acı çektirmezdi hiç kimseye..Zamanında eğitim hakkıyla verilmiş olsaydı o insanlar blgisiz olmazlardı..İşte asıl sorun eğitimsizlik ve yetersiz maddi destek..

Ve DTP .. Pkk'lı dağlıların şehirdeki borazanları.. Onların amaçları kürtlere destek olmak değildir emin olun.. Bir kere pkk lılar gerçek kürt değildirler..İçlerinde kandırılmış istisnalar dışında.. Bunun örnek ve kanıtlarını defalarca gördük..Dış güçlerden beslendiğine şahit olduk..Kamplarından,inlerinden abd'li askerlerin kullandığı silahlar bombalar çıktı.. Dağ başında yaşayan bu adamlar milyarlaca dolarlık silahları ne şekilde elde edebilirlerdi..? Biraz mantıklı düşünelim..Pkk dış güçlerin emri altında..Dtp ise pkknın.. Dolayısıyla dtp mağdur değildir..Her ne kadar chp ve mhp yi tasvip etmesemde bu konudaki tavırlarına destek veriyorum..
selametle..

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
çağrıştıyor, neyi, partiler, tc, tc'de

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)