![]() |
#1 |
![]() Basın toplantısında yönetime ağır eleştiri getiren Ertuğrul Sağlam, "Adam gibi başladım ve adam gibi bırakıyorum" dedi. "İçimizde, biz sevinirken üzülenler, üzülürken sevinenler oldu" iddiasında bulunan Sağlam, taraftara ise teşekkür etti.
Düzenlediği basın toplantısında görevi bıraktığını açıklayan Ertuğrul Sağlam, özellikle yönetime ‘üstü kapalı’ çok ağır eleştirilerde bulundu. “Kendime olan saygım, Beşiktaş’a olan sevgim ve Türk antrenörlüğünün saygınlığı için istifa ediyorum” diyen Sağlam’ın şok etkisi yaratan açıklamaları şöyle: * Gerek futbolcu, gerekse teknik direktör olarak büyük camiaya yakışır şekilde davrandım. Beşiktaşlılık duruşunu Onursal Başkanımız Süleyman Seba’dan öğrendim. Bundan da taviz vermedim. * Görevdeki teknik direktörü hakkında daha ilk günden açıklama yapan birçok yöneticiyle çalıştım. Bu insanların neye hizmet ettiğini hâlâ anlamış değilim. Rakiplerle mücadele ederken bir de içerdekilerle mücadele ettik. İçimizde biz sevinirken üzülenler, üzülürken sevinenler oldu. * Bugün Beşiktaş’ta kalırsam şampiyon olacağına kesinlikle inanan bir teknik direktör olarak karşınızdayım. Ama Beşiktaş’ın yetiştirdiği bir isim olarak, Türk antrenörlüğünün bir temsilcisi olarak son günlerde bana yapılanları içime sindiremiyorum. Ben görevde iken başka bir isimle görüşülmesinin yanı sıra, bazı medya mensupları ve kuruluşları üzerinden yıpratma kampanyası ile karşı karşıya kaldık. * Yüzüme karşı ‘böyle bir görüşme olmadı’ dense de, ‘arkandayız’ dense de bu kadar inandırıcı olmayan söylemleri duyduktan sonra artık burada olmamız mümkün değil. Türkiye’de yerli hocayla yabancı hocaya yapılan çifte standardın ortadan kaldırılmasını istiyorum * Kendime olan saygım, Beşiktaş’a olan sevgim ve Türk antrenörlüğünün saygınlığı için istifa ediyorum. Bana inanan, destek veren camiaya ve vefakar taraftarlara teşekkür ederim. * 4 gün önce de bırakabilirdim. Karakterim ve iş ahlakım Hacettepe maçını oynamayı ve daha sonra da 3 puanı Beşiktaş’ın hanesine yazdırmayı gerektirdi. * Yönetim, görüştüğü iddia edilen, ama bana sorumlu kişiler tarafından şu toplantıya girene kadar ‘Kesinlikle kimseyle görüşmedik, arkandayız’ diyenler şimdi rahatlıkla yeni bir teknik adamla görüşebilirler. * Benim ağzımdan ‘3.5 milyon Euro isterim’ gibi, ‘paramı almadan gitmem’ gibi beni zor durumda bırakacak şeyler yazıldı. Beni kamuoyu önünde zor durumda bırakan bu haberlerin, yalanların ne tarafını düzelteyim. Rakamlar bile tutmuyor. Bizim Beşiktaş sevgimizi paraya tahvil etmeye çalışanlar bu söylediklerimden sonra utanırlar mı, bilmiyorum. * Konuşacak çok şey var, ama bazı yöneticilerin yaptığı gibi takıma zarar veren yolu izlemek istemiyorum. Kol kırılır yen içinde kalır. İçimizde fırtınalar kopsa da insanların yaptığı samimiyetsizlikleri anlatmak istemiyorum. * Beşiktaş’ın başarıya ulaşması en büyük dileğim. Taraftarlarımız geldiğim günden bu yana bana destek verdi. ‘Adam gibi adam Ertuğrul Sağlam’ dediler. Görevime adam gibi başladım, adam gibi devam ettim ve adam gibi bitiriyorum. İSTİFANIN PERDE ARKASI Başkan küplere bindi Yönetim erken saatlerde Ümraniye’de toplandı. Sağlam toplantı odasına girip, “Sayın başkan, başta siz olmak üzere yönetim bana hayatımda görmediğim desteği verdiniz. Hakkınızı helal edin. Hepinize teşekkür ediyorum. Başarısızlık için de özür diliyorum” dedi. Daha sonra açıklama için basın merkezine giden Sağlam’ın ardından odadaki dev ekran televizyon açıldı. Sağlam’ın, toplantıda başkan ve yönetimi çok sert şekilde eleştirmesine Demirören çok kızdı. Başkan, “Böyle hainlik olur mu, yüzümüze karşı başka, dışarda farklı konuşuyor” dedi. 50 milyon Euro zararı var Bu gelişme üzerine yöneticilerden Şeref Yalçın devreye gridi. Yalçın, “Ukrayna’da açıklama yaptığımız için, başta ben olmak üzere Kenan Öner, Halim Aydın ve Hakan Aksoy’u kast ediyor. Daha geçen gün gelip Beykoz Konakları’nda yeni ev aldım. Ödemesini nasıl yapacağım diye yardım istemişti. Şimdi böyle konuşuyor. Şimdi Abdi Celalettin Kolot’a hak veriyorum. Baştan gelmesi yanlıştı. Ama yanlışın neresinden dönersek kârdır. Kulübe en az 50 milyon Euro zararı oldu” diyerek başkana destek oldu. Kararı yalnız almadı Genç hoca, Hacettepe maçının ardından istifa kararı için eski yöneticilerden ve ortağı Bahattin Demir ile konuştuktan sonra kararını verdi. Ayrıca Cemil Kazancı, İhsan Kalkavan da Sağlam’a bırakması yönünde telkinde bulundu. Yardımcılarından başta Mutlu Topçu olmak üzere hepsi kalmasını istemesine rağmen, Sağlam bırakma kararını verdi. Ankaragücü ile anlaştı Beşiktaş ile yolları ayıran Sağlam’a, Ukrayna dönüşünde Ankaragücü’nün teklifte bulunduğu öğrenildi. Cemal Aydın’ın, “Beşiktaş ile yollarını ayırırsan bizim takımın başına geç” dediği, Sağlam’dan olumlu yanıt aldığı ileri sürüldü. Tazminat yok Sözleşmede Sağlam’ın yıllık 1.8 trilyon, takımı şampiyon yapması halinde ise esktradan 500 milyar daha alacağı yazıyordu. Sözleşme, süresinden önce fesh edilirse ise kulübün Sağlam’a geriye yönelik alacaklarının tümünü ödemesini gerektiren bir madde vardı. Ancak Sağlam istifa ettiği için bu hakkını da yitirdi. Sağlam’ın sadece ocak ayına kadar olan alacağının ödenmesini istediği öğrenildi. Anketten patlak verdi Sinan Engin, yönetimin isteği üzerine Ukrayna dönüşü futbolcular arasında gizli bir anket yaptı. Ankette istisnasız her oyuncu, takım içinde iletişimsizlik ve adaletin olmadığını söyleyip, bu konuda hocayı suçladı. Futbolcuların bu görüşünden Sağlam’ın da haberdar olduğu ve bu yüzden futbolcular ile vedalaşmadan ayrıldığı gözlendi. Kulübün arabası ile ayrıldı Beşiktaş ile yollarını ayıran Sağlam, basın toplantısından sonra kulübün kendisine tahsis ettiği otomobille Ümraniye’den ayrıldı. Sağlam, eşyalarını daha önce götürdüğü için toplantının ardından tesislere uğramadan evine geçti. ![]() SAĞLAM'IN TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ Süper Lig Sezon Takım Sıra O G B M A Y P 2004-05 Samsunspor 12. 34 10 8 16 40 55 38 2005-06 Kayserispor 5. 34 15 6 13 59 42 51 2006-07 Kayserispor 5. 34 13 12 9 54 43 51 2007-08 Beşiktaş 3. 34 23 4 7 58 32 73 2008-09 Beşiktaş 3. 6 4 2 - 11 4 14 Toplam 142 65 32 45 222 176 227 Beşiktaş (Kupa maçları) Tür O G B M A Y Avrupa Kupası 14 8 1 5 19 21 Türkiye Kupası 6 3 1 2 12 7 Süper Kupa 1 - - 1 1 2 Kayserispor (Kupa maçları) Tür O G B M A Y Avrupa Kupası 8 4 3 1 14 8 Türkiye Kupası 12 8 1 3 20 8 Samsunspor (Kupa maçları) Tür O G B M A Y Türkiye Kupası 2 1 - 1 5 3 İMKB’ye de bildirildi Beşiktaş Kulübü, teknik direktör Ertuğrul Sağlam’ın istifasını, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na (İMKB) bildirdi. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’den İMKB’ye gönderilen yazıda, “Futbol A takımımızın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, 07.10.2008 tarihi itibariyle istifa ederek görevinden ayrılmıştır” denildi. UEFA: Sağlam veda etti UEFA, Ertuğrul Sağlam’ın Beşiktaş teknik direktörlüğünden istifasını, ‘Sağlam Beşiktaş’a veda etti’ başlıklı haberle duyurdu. İnternet sitesinde yer alan haberde, Sağlam’ın, Beşiktaş’ın geçen hafta UEFA Kupası’ndan elenmesi nedeniyle istifa ettiği ifade edildi. Haberde, Sağlam’ın basın toplantısında yaptığı değerlendirmeler de yer aldı. fanatik
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|