![]() |
#1 |
![]() Erdoğan'dan ayaklanma tepkisi /canlı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Tunceli İl Kongresinde konuşuyor. Pankartları indiren DTP'li belediyeye sert çıkan Erdoğan şöyle konuştu: ![]() AK Parti Tunceli Merkez İlçe Kongresi'nde konuşan Başbakan Reep Tayyip Erdoğan, halkımız gerilim değil istikrar istiyor diyerek sözlerine başlayan Erdoğan insanlarımızı hak ettikleri imkanlara kavuşturmak için mücadele ederken ilermeden rahatsızlık duyanların bu bölgenin insanlarını düşünmediklerini söyledi. "Bizim derdimiz insanımıza hizmet etmek" diyen Başbakan Erdoğan, Pülümür depreminde devletin anında bölgeye gelerek yaptığı yardım ve kurduğu konutlarla bölgenin yanında olduğunu gösterdiği söyledi. Tunceli'nin yerel yönetim belediye başkanı ile kendisini muhatabı olmamasına rağmen Ankara'da görüştüğünü ve belediyenin daha iyi hizmet vermesi için imkanlar sağladığını belirterek, "Buna rağmen onun benim buraya gelişimde takındığı tavrın hangi insanı kriterlere uyduğunu Tunceli halkının insafına bırakıyorum" diye konuştu. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: BİZDE AYRIM YOK Halkımızı ayaklanmaya çağıran açıklama yapmak doğru değildir. Biz etnik milliyetçiliğe karşıyız. Çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Bölgesel milliyetçiliğe karşıyız.. Yatırımda da bölgesel milliyetçiliğe karşıyız.. 780 kilometrekarenin tamamına yatırım yapacaksın: AK Parti iktidarı bu konuda bir ilk. İster az oy alalım ister çok oy alalım. Bizde ayrım yok. Türkiye'nin her yerini ihya edeceğiz. TUNCELİ ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLDU Herkse söz veriyordu. Üniversite! Üniversite! Biz gelirken 81 ilimize de ünversite kuracağız dedik ve kurduk. Bugün Tunceli ilimizin üniversite var mı? Var! Tunceli bizim dönemimizde üniversite ili haline geldi. Bugün Tunceli'yi sevdiğini söyleyenler niçin bu adamı atmadılar. Halep oradaysa arşın Tunceli'de. Ayrım bizde yok. Biz ayrım yapamayız. HİZMET GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜN Buradan çağrı yapıyprum; Belediye Başkanları iedeolojik yaklaşımları bıraksınlar da, Tunceli'nin halkına, toprağına, suyunu nasıl yatırım yapacaklar, nasıl hizmet götürecekler onu düşünsünler... DİNSEL MİLLİYETÇİLİĞE KARŞIYIZ Etnik ve bölgesel milliyetçiliğe karşı olduğumuzu söylemişitk. Dinsel milliyetçiliğe de karşıyız. Demokatik lakik sosyal bir ülke olarak kimse bizi bu anlayışımızdan saptıramaz. kimse bu konuda yalan yanlış haberler yaparak bizi anlayışımızdan geri adım attıramaz... Ayrıntılar gelecek... (Haber 7) 25 Ekim 2008 13:10
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|