Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 04-09-2009, 05:17   #1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Angry Milli Gazete "Başörtüsü Uyarısı"nı Nasıl Kıvırdı
Önceden hazırlanmış senaryo

Düzce'ye bağlı Cumayeri İlçesi'nin yeni seçilen Saadet Partili Belediye Başkanı Yakup Keleş, AKP'li Belediye Meclisi Üyesi Türkan Yağmur'un başörtüsüyle toplantılarına katılamayacağı yönünde yazıyla uyardığına ilişkin haberlerle ilgili olarak; Millî Gazete'ye olayın gerçek boyutunu anlattı.

Düzce'ye bağlı Cumayeri İlçesi'nin yeni seçilen Saadet Partili Belediye Başkanı Yakup Keleş, AKP'li Belediye Meclisi Üyesi Türkan Yağmur'un başörtüsüyle toplantılarına katılamayacağı yönünde yazıyla uyardığına ilişkin haberlerle ilgili olarak; Millî Gazete'ye olayın gerçek boyutunu anlattı.
Öncelikle belediye seçimlerinde ortaya çıkan ilginç tabloya dikkat çeken Keleş, 9 üyeli encümenin 5 AKP, 3 Saadet ve 1 MHP'li üyeden oluştuğunu vurguladı. "1999'da Fazilet Partisi'nden belediye başkanı seçildim. Kaç yıldır siyasetle meşgulüm. İlk defa böyle bir şey görüyorum. Nasıl bir seçim olduysa belediye başkanlığımızı kazanmamıza rağmen, 9 encümenden 5'i AKP'li, 3'ü Saadet ve 1'i MHP'li oldu. Meclis toplantısına kadar her türlü önerimizi veto ettiler. Her türlü çalışmaya engel oldular. Bunun için de önce grup kurdular. Ardından grup kararı aldılar" diye konuştu.
"AKP grubu sansasyon peşinde"

Çalışmaları kilitleyen AKP grubunun sansasyon peşinde olduğunu vurgulayan Keleş, yeni seçilen bir belediye başkanı olarak bütün personelin kılık kıyafet konusunda hassasiyet göstermesine ilişkin rutin uyarının direkt AKP'li üyenin muhatap gösterilerek siyasi rant elde edilmeye çalışılmasına sert tepki gösterdi. Başörtüsüne karşı bir tavrının olamayacağını, böyle bir şeyi kendisine hakaret kabul edeceğini vurgulayan Keleş, "Kapıda sen başörtüsünü çıkaracaksın, çıkarmazsan şöyle yaparım, böyle yaparım gibi ya da oturuma sokmam gibi bir şey söylemedim. Toplantıya kendisi perukla geldi. Ön yargı ile gelmişlerdi. İçeride oluşan olumlu havanın etkisiyle peruğunu çıkardı. Zaten altında başörtüsü vardı. Tamamen kendi yaptıkları bir sansasyon. Ben o konuda çok rahatım. Bunların politikaları böyle mağdur, mazlum rolü oynamak. Karşısındaki insanları sıkıntıya sokmak" diye konuştu.

Milli gazete

Necip Fazıl isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)