Hayata Dair Anketler (Ak Parti Forum) Siyasi anketler dışında üyelerin serbetsçe anket açacakları bölüm. |
Anketimiz: Gayrimüslim arkadaşınız oldu mu? | |||
Evet |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 50.00% |
Olmadı ama olabilir.. |
25 | 36.76% |
Hayır. Hatta asla olamaz! |
9 | 13.24% |
Katılımcı sayısı: 68. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor |
![]() |
#11 |
![]() [QUOTE=dilemma;669274[FONT=Comic Sans MS]"Cennete sadece müslümanlar girecektir" diye düşünen kişilerle aynı paydada buluşamayacağız sanırım..[/FONT]
Sevgili dilemma, bu sözüne karşılık, gerçi depare arkadaşımız bir kısım hadislerden bahsetmiş. Ben de bunlara ayetlerle eklemede bulunmak istiyorum.. “Muhakkak ki; Rabbımız Allah'tır, deyip sonra dosdoğru bir istikamet tutturanların üzerine melekler iner, onlara: Korkmayın, üzülmeyin size vaad olunan cennetle sevinin, derler.” (Fussilet sur.30.ayet) Muhakkak Rabbimiz Allah'tır deyip sonra dosdoğru olanların.." buyruğu ile ilgili olarak Ata, İbn Abbas'tan şöyle dediğini rivayet etmektedir: Bu âyet-i kerime Ebu Bekir es-Sıddîk (r.a) hakkında inmiştir. Şöyle ki; müşrikler: Rabbimiz Allah'tır, melekler onların kızlarıdır ve onlar Allah'ın katında bizim şefaatçilerimizdir, dediler ve böylelikle onlar "dosdoğru" olmadılar. Ebu Bekir ise şöyle demişti: Rabbimiz Allah'tır. O bir ve tektir, O'nun hiçbir ortağı yoktur. Muhammed (sav) da O'nun kulu ve Rasûlüdür. Böylece o da "dosdoğru" olmuştur.( İmam Kurtubi, Camiu li-Ahkami’l-Kur’an, Buruc Yayınları) Görüldüğü üzere sadece rabbimiz Allah demek yetmiyor bu inanca şirk karıştırmamak gerekiyor. “Hepsi bir değildir. Onlardan secdeye vararak geceleri Allah'ın ayetlerini okuyup duran bir topluluk vardır.Onlar; Allah'a ve ahiret gününe inanırlar. İyiliği emreder, kötülükten alıkoyarlar. Hayırlara koşuşurlar, işte onlar salihlerdendir.Ne hayır yaparlarsa; ondan mahrum bırakılacak değildirler. Ve Allah, takva sahiblerini bilir.” (Ali İmran 113,114,115.ayetler) Ben bunları, senin söylemiş olduğun cennete sadece müslümanların girmeyeceği fikrine mukabil söylüyorum.. Konu Feride tarafından (09-21-2009 Saat 20:20 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|