![]() |
#11 | |
![]() Alıntı:
![]() Bunları bilgin olmadan yorumlayamazsın. Ama din konusunda mantığını kullanabileceğin pek çok konu var.. Birde Dilekcim ben burada her yazılan doğru demedim. Benim anlatmak istediğim tartışmanın gerekliliğiydi.. İster yanlış olsun ister doğru tüm fikirler ortaya serilmeli ki, bunlardan pay çıkarabilelim. Kimse durduk yere şunu araştırıyım bunu araştırıyım demez. Ama tartışma ortamlarında insanların merakının uyanma olasılığı oldukça yüksek.. Belki sizin etrafınızda bu konulara ilgi duyanlar ya da size yol gösterecek insanlar vardır. Sizin ilginizi uyandıracak. Ama ülkemizde ki bi çok insan böyle bir ilmin olduğundan bile habersiz. Tartışmanın önemini toplum olarak bi türlü kavrayamadık. "Doğrular, düşüncelerin çarpışmasıyla ortaya çıkar." Diye bir söz varıdır.. Tartışma da bir nevi paylaşımdır. Farklı bakış açılarının olduğunu fark etmemizi sağlar. Her şeyin zıddıyla var olduğunu düşünürsek, düşünceler karşıtlarını alarak zenginleşir.. Bi konuyu tartışmadan onun artılarını ve eksilerini görmemiz çok zor.. Gerçi biz hala tartışmada ki amacın üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi olduğunu anlayamamış insanlarız… Tartışmayalım demek yerine nasıl tartışmalıyız onu anlatmak lazım. Cahilce fikirleri yok etmek için, ‘cahil’ insanlara önce cehaletlerini fark ettirmek gerek.. Bırakın halkın kafası karışsın belki o zaman ne kadar bilgiden yoksun bi toplum olduğumuzu fark ederler… |
||
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|