![]() |
#25 |
![]() İslam dini rejimler ile yok olacak bir din değildir.Din derdine düşerek karşımızdakine ateş püskürmek yerine niçin onu anlama gayreti göstermiyoruz ?
Burada kimsenin bir ideoloji,doktrin,parti,din,etnik grup mensubu olmadığını düşünelim ? İnsanların bir arada birlik ve kardeşlik içinde yaşayabilecekleri bir toplum hayal edelim ? Hırsızlık olmayan,tecavüzler olmayan,açlıktan insanların ölmediği,etnik kökenleri yüzünden ayrımcılığa maruz kalmadığı,günde 1 dolara köle olarak çalıştırılmadıkları,kadına bir meta gözüyle bakılmadığı,özgür düşüncenin hakim olduğu,herkesin eşit ve hukuki olarak muamele gördüğü,herkesin doyduğu bir toplum ![]() Eğer bu toplum komünizm ile sağlanıyorsa komünizm gelsin ? Eğer bu toplum faşizm ile sağlanacaksa faşizm ile gelsin ? Eğer bu toplum şeriat ile sağlanacaksa şeriat gelsin ? İlk önce insan olarak iyi olanı istemek gerekmez mi ? Herkes dindar olmak zorunda değil ? Mevlana bile gel demiş sen kimsinde din adına ahkam kesiyorsun derler adama sonra ![]() Karşımızdaki insanın neye yada kime inandığının bir önemi olmamalı bizler için ? Komünizm sosyalizm hatta faşizm taraftarı bile olabilir ? Neden olabilir diyorum ? Çünkü insandır olur ![]() Dünyada kaç farklı din var haberiniz var mı ? Dünya sadece islamiyet yada yahudilikten ibaret değil ? Geriye kalan insanları nasıl hazmedeceksiniz ? Bir dine mensup olmayan insanları nereye koyacaksınız ? Farklı ideolojilerin peşinden gidenleri ne yapacaksınız ? Budistleri,Brahmaları,Hristiyanları,Alevileri,Süry anileri,Kürtleri,Şamanları,Dinsizleri ve daha nice farklı insanı Asacak mısınız ? yoksa özgür bir birey olarak yaşamalarına izin mi vereceksiniz? Sahi siz kimsiniz ? Birey hayatını yaşamak için niçin sizden destur alıyor ki yada bizden,ondan bundan,öyle yaşamak istiyor ve öyle yaşıyor kime ne ? Biz,siz onlar bu tarz insanları ne yapalım ? Düşünme mi diyelim,biz ne istiyorsak sende onu mu iste diyelim ? ne diyelim ? Düşmanlarınızı anladığınız vakit onlara asla kin duyamazsınız... Ne söylediğinden çok,niçin bu şekilde bir savunma içinde olduğunu sorgulamak insanları kazanmak için en doğru yoldur... *Sen niçin komünizmi savunuyorsun nelerin değişmesini umuyorsun? *Sen komünizm taraftarı değilsin ama niçin değilsin ? vs.. Bizler ne istiyoruz ? Kimiz ? Hepimiz insanlığın iyi olmasından yana değilmiyiz ? Çocuklarımızın,küçük bebeklerimizin huzurlu bir ortamda yaşamısını istemiyor muyuz ? Yahu biz kimiz ? Bizi bir birimize düşüren ideolojik yaklaşımlar değil ideolojik saplantılardır.... Siz burada birbirinizi yerken parayı elinde tutan bir avuç insan parasına para katıyor ? O parasına para kattıkça Afrika'da anneler çocuklar aşı olamadıkları için ölüyorlar.Sizlerin çalışıpta kazandım dediğiniz mallarınız evleriniz arabalarınız ? Kaç saat çalıştınız da kazandınız ? Oradak ki fakir insanlar, aç insanlar emin olun günde 20 saat sizden daha kötü koşullarda çalışıyorlar.Peki onların niye evi arabası yazlığı yok ? Senin günde 1 saat çalışman 5 ekmeğe denk geliyorsa ? Onların günde 8 saat çalışması bir ekmeğe denk geliyor. Yahu emeklerimiz aynı,ama ben daha fazla kazanıyorum ? Bu hangi dine,imana,mantığa,ahlağa sığar soruyorum ? Kendimiz için istediklerimizi başkaları için de isteyelim ? Tartışmamızı istiyorlar zaten ve tartışıyoruz işte ? Hakkaten de uyuyoruz vesselam... Konu ercaneren tarafından (04-10-2010 Saat 20:07 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|