Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05-08-2010, 23:20   #20
Kullanıcı Adı
Mavera
arkadaslar saglik sektöründe özellestirmeden kasit devletin saglik sektöründen tamamen elini, ayagini cekmesí degildir..
sonucta dünyanin her yerinde hastaneler ve saglik sistemi devlete baglidir ve buda böyle olmalidir cünkü saglik bireyin en temel haklarindan biridir ve devlet bireyin bu hakkini en iyi sekilde karsilamak zorundadir..
saglik sistemi özel sektörün takdirine birakilamayacak kadar önemli bir konudur bakiniz ak partinin getirmek istedigi "aile hekimligi" cok önemli bir olaydir..
avrupada da revacta olan aile hekimligi hastanelerdeki yogunlugu azaltiyor ve bireyin gecmisteki rahatsizliklari dahil bütün durumu kontrol altinda tutuluyor..
Mesela ben yasadigim ülkede önce aile doktoruma gidiyorum ve cok acil bir durum olmadigi sürece hastaneyle pek isim olmuyor ve o acil durumlarda hastaneye gittigim zamanda öyle bir yogunluk olmuyor ayrica "e-card" denilen cipli bir kartla benim kronik yada sonradan olusan bütün rahatsizliklarimin dökümani cikiyor ve islemlerim bir o kadar hizli yapiliyor..
Türkiye dede bu sistem getirilmek isteniyor herkesin bir saglik karti olacak ve bu saglik kartiyla kisiler önce ev hekimine gidecen hekim isterse hastayi, hastaneye sevkeder yada ilacla giderilecek bir rahatsizliksa receteyle eczaneye yönlendirilir..
Mavera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)