Cihannur kardeşim, 9.sayfada yazdığım mesajıma öyle cevaplar vermişsin ki oldukça şaşırdım. takılmış plak gibi hep aynı şeyleri söylüyorsunuz. bizler bu plakı ne kadar düzeltmeye kalksak da hiçbir işe yaramıyor siz bozuk telden çalmaya devam ediyosunuz. Doğrusu sizin 35 yaşında olduğunuza insan inanamıyor. meseleye "benim görüşüm doğru" şeklinde bakıp inat etmektense "hangimizin görüşü doğru" şeklinde yaklaşırsak, ve doğru olana ya da olması gerekene ulaşmayı çabalarsak daha yararlı olur.
Siz baştan beri Anadoluda yaşayan ve Türk olmayan bütün ırkların varlığını reddediyorsunuz. Bu izan sahibi birinin kabul edeceği bir durum değildir. İşin ilginç olanı bazı mesajlarınızda kendinizle de ters düşüyorsunuz. MHP seçim zamanında Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı şehirlerimizde Kürtlerin içini gıdıklatıcı ifadeler kullanıyor. Kürtler benim kardeşimdir diyor. Kürt diline vurgu yapıyor fakat daha sonra üniversitede açılacak bir Kürdoloji bölümüne bile karşı çıkıyor. (Bu bölüm Avrupanın birçok üniversitesinde var) E hani kardeştiniz? hem kardeşim diyeceksin hem de kardeşinin dilini kullanmasına izin vermeyeceksin. Siz de Anadoluda yaşayan Kürtleri Türk olarak gösteriyorsunuz sonra da Kürtlükten bahsediyorsunuz. Madem ki Kürtlüğü, Kürtleri veya herhangi bir ırka mensup bireyleri tartışıyorsak demek ki bu ırkları kabul etmiş oluyoruz. Öyleyse ülkemizde yaşayan yaklaşık 26 farklı etnik kökene mensup insanları Türk olarak göstermenin mantığı nedir? Bunları Türk olarak göstermek midir Türklük kavramı? Böyle bir davaya hizmet etmek ülkemizin selameti için iyi değildir. Siz de ülkemizin selametine balta vurmuş oluyorsunuz, dolayısıyla kendinizce milliyetçiliğin bir gereği olarak gördüğünüz ve bu şekilde ülkenizi düşündüğünüzü sandığınız kavramlarla gerçekte bölücülüğe, ayrıştırıcılığa, kavgaya, fitneye, farklı etnik mensuba insanların Türklere olan bakışının olumsuz yönde değişmesine sebep oluyorsunuz.
|