![]() |
#1 |
![]() ![]() Bir öğretmen, üç ay önce kaçırılan ABD vatandaşı çocuklarını, Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak bulabildi. Kütahya'da İngilizce öğretmenliği yapan Ö.B'nin velayeti kendisinde olan iki kızı 3 yaşındaki C.N.E ile 5 yaşındaki C.E, babaları tarafından kaçırılınca çocukların annelerine kavuşması için devreye Başbakan Erdoğan girdi. Aynı zamanda ABD vatandaşı olan çocuklarına üç ay ulaşamayan talihsiz kadın Başbakan Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi. Başbakanlık İletişim Merkezi BİMER'e mektup yazan genç anne mektubunda şunları yazdı: "Sayın Başbakanım, lütfen beni çocuklarıma kavuşturun. Artık inanın hiçbir çarem kalmadı. 40 yaşındaki bir adamla, iki küçük kız çocuğu nasıl bulunamaz? Gerçekten çok mağdur olmuş bir anneyim. Çocuklarımın nerde, nasıl olduklarından bihaberim. Bu yüzden mesleğimi de arzu ettiğim gibi yapamıyorum. Umarım bu mektup size aracısız ulaşır." ÇOCUKLAR ABD VATANDAŞI Mektubunda eski eşiyle ilgili bilgiler de veren talihsiz kadın, Erdoğan'a çocuklarının aynı zamanda ABD vatandaşı olduğunu yazdı, "Ama ben kendi ülkemde gidip ABD konsolosluğundan yardım isteyemem. Lütfen bana siz yardım edin" diye not düştü. Mektubun BİMER'e ulaşması üzerine Başbakanlık harekete geçti. Içişleri Bakanlığı ile Kadın ve Aileden sorumlu Devlet Bakanlığı arasında yapılan yazışmaların ardından, çocukların Sakarya'da olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Sakarya valiliği de devreye sokulurken, Sakarya 1. Sulh Ceza Mahkemesi, çocukları kaçıran eski eş hakkında Değişik İş Sayılı Çocuğun kaçırılması ve Alıkonulması suçlarından yakalama kararı aldı. EMNİYET İKİ İLDE ÇALIŞTI Yakalama kararıyla yetinilmezken babanın çocuklarla birlikte yurtdışına çıkabileceği gözönüne alınarak arıca yurtdışı çıkış yasağı da kondu. Emniyet güçleri araştırmalarını Sakarya üzerine yoğunlaştırırken, gelen bir ihbar üzerine mercekler İstanbul'a çevrildi. Emniyetin titiz çalışmaları meyvelerini vermeye başlarken, babanın iki küçük kızla İstanbul Fatih'te görüldüğü duyumu alındı ve Emniyet operasyon için düğmeye bastı. Iki çocuğun babası yapılan operasyonla gözaltına alınırken, çocuklar velayetin sahibi anneye teslim edildi. Üç ay boyunca çocuklarından haber alamayan genç kadın, başbakan Erdoğan'dan yardım istedikten bir ay sonra çocuklarına kavuştu. Okan Haksever / Ankara Kulisi
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|