Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Siyaset Siyaset haberleri bu bölümde paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 09-25-2010, 17:46   #1
Kullanıcı Adı
Cihan_ŞümuL
Standart Hakim bile isyan etti: Kayyum değil çağrı heyeti
Hakim bile isyan etti: Kayyum değil çağrı heyeti

'Erbakan SP'yi Kayyum'a devrettirdi' türünde mağduru oynamak maksatlı yaptığı pişkin açıklamalara Sulh Hukuk Mahkemesi Yargıcı Mustafa Altunbaşak bile isyan etti.

.
"Erbakan SP'yi Kayyum'a devrettirdi" türünde mağduru oynamak maksatlı yaptığı pişkin açıklamalara Sulh Hukuk Mahkemesi Yargıcı Mustafa Altunbaşak bile isyan etti.

310 oyla Genel Başkan seçilmeyi demokratik olarak görüp içine sindiren Numan Kurtulmuş’un, 800’e yakın delegenin kongre talebini görmezden gelmesi ve GİK’in kongreye gitmemesi üzerine Milli Görüşlülere mahkemeye gitmekten başka alternatif bırakmayan Numanistlerin, “Erbakan SP’yi Kayyum’a devrettirdi” türünde mağduru oynamak maksatlı yaptığı pişkin açıklamalara Sulh Hukuk Mahkemesi Yargıcı Mustafa Altunbaşak bile isyan etti.

YARGIÇ BİLE İSYAN ETTİ

Gazetecilerin hadiseleri yanlış ve yanlı olarak aktardığını ifade eden Altunbaşak, Saadet Partisi’ne kayyum değil çağrı heyeti atandığını Partiye kayyum değil, çağrı heyeti atandığını söyledi.

"KAYYUM" DEĞİL "ÇAĞRI HEYETİ"

Sulh Hukuk Mahkemesi Yargıcı Mustafa Altunbaşak, gazetecilere yaptığı açıklamada “Kayyum kararı mı verdim? Parti yönetimine el mi koydum? Başkan halen başkan, Genel İdare Kurulu, halen Genel İdare Kurulu. Ben onlara (çağrı heyeti) yönetim görevi mi verdim? Kayyum değil, çağrı heyeti” diye konuştu.

KURTULMUŞ GELSE ONU ATARDIM!

Davalı avukatı Kanpolat’ın, çağrı heyeti olarak hazır bulunan kişilerin atandığını söylemesi üzerine Altunbaşak, “Numan Kurtulmuş’u getirseydiniz, çağrı görevini ona verirdim. Onlar hazır olduğu için görevi onlara verdik” dedi.

KARAMOLLAOĞLU: MAHKEMENİN KARARI ‘KAYYUM’ DEĞİL

Temel Karamollaoğlu, mahkemenin verdiği kararı ve son gelişmeleri değerlendirirken, Numan Kurtulmuş ve ekibini, “Erbakan’ı tasfiye etmekle” suçladı. Karamollaoğlu, mahkemenin kesinlikle “kayyum” kararı vermediğini, Genel Merkez yönetiminin kamuoyunu yanıltmak ve tahrik etmek için “kayyum” ifadesini kullandığını öne sürdü. Bundan sonra olacakların belli olduğunu dile getiren Karamollaoğlu, “Olağanüstü bir kongre yapılacak, başka yolu yok” diye konuştu. 11 Temmuz’da yapılan SP Olağanüstü kongre sırasında ve sonrasında yaşanan süreci hatırlatan ve değerlendiren Temel Karamollaoğlu şöyle dedi: “Kongrenin yapıldığı sırada; bizim bugüne kadar alışık olmadığımız liste çıktı. Beklenmeyen bir hava çıktı. Genel Başkan 310 oyla seçildi. Uygun olmayacağını ve 4. turda bir genel başkanın seçilmesinin uygun olmayacağını düşündük. Onun için 650 delegenin imzasıyla kongre talep edildi. Genel Merkez yönetimi istifaları bahane ederek kongre yapmama kararı aldı. Ne oldu hukuki yola başvuruldu. Adli tatil olduğu için gecikti karar. Dün karar açıklandı. 650 imza geçerlidir kongreye gidilmeli.”

İvedihaber.

Cihan_ŞümuL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)