![]() |
#1 |
![]() Mustazaf Der `Tesettür Seferberliği` Başlattı
'Tesettüre Çağrı' Etkinliklerinin startı verildi. Tesettür Seferberliği Başlatılmalıdır Çağrısına İcabet! 'Haydi Kızlar, Eylül'de Başörtüyle Okula Gitmeye' Sevgi Der' den Tesettür Semineri Sevgi-Der (Sevgi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği) bayanlara özel "Tesettürü Sevme ve Sevdirme Etkinliği" düzenliyor. BATMAN - Sevgi-Der (Sevgi Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği) tesettür semineri düzenliyor. 14 Temmuz Perşembe günü Saat: 14.00'da Vural Konferans Salonunda bayanlara özel ve ücretsiz olan "Tesettürü Sevme ve Sevdirme Etkinliği" seminerine tüm bayanlar davet edildi. Seminerde, Kur'an-ı Kerim Tilaveti, Sinevizyon gösterimi, ilahi ve marşlardan sonra Türkçe ve Kürtçe konuşmalar yapılacak. Kısa tiyatro gösterimi, örtü yasağı mağdurlarının hatıraları ve şiirlerle devam edecek olan seminer, okunacak duayla son bulacak. 14 Temmuz Perşembe günü düzenlenecek olan seminer ile ilgili açıklamada bulunan Batman Sevgi-Der Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ortaç amaçlarının, Allah'ın emri olan tesettürün Müslüman kadınlar ve kızlar üzerindeki farziyetine, dünya ve ahiretlerine yönelik olumlu neticelerine değinmek, halen kamusal alanda devam eden haksız ve saçma örtünme yasağına dikkatleri çekmek olduğunu belirtti. "Tesettürü Sevme ve Sevdirme Etkinliği" semineriyle vicdanlarda derin yaralar açan yasak aleyhinde kamuoyu oluşturmayı amaçladıklarını belirten Ortaç, "Amacımız bir sivil toplum kuruluşu olarak, toplumun her katmanına, başta bu işin çözüm mercii meclis olmak üzere halkımızın yasak aleyhindeki mesajını sunmaktır." dedi. (M. Salih Özcan -İLKHA) ![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |