![]() |
#2 |
![]() Hayatımda çamur atmadım asla!
Yaşadığım toplumun bir ferdine Zâlimlere alkış tutmadım asla! Ortak oldum mazlumların derdine Özümden yanmakta kusur etmedim *** Tezâhür edince olgunluk şekli Küçükleri koydum kendi yerime Farklı pencereden baktım sürekli Nezâket gereği büyüklerime İhtiram sunmakta kusur etmedim *** “Seçkin”lerin semiz katırı için Sürmedim eşeği kurdun önüne Geleceğin basit hatırı için Gitmedim geçmişi inkâr yönüne Ceddimi anmakta kusur etmedim *** Gözden, gösterişten kaçtığım hâlde Çektim üzerime olanca hıncı Yükselişe kanat açtığım hâlde Yükseklerde gördüm alçak basıncı Engine konmakta kusur etmedim *** Meylim vardır cömertlerin safına Cimrilerdir esas nefret duyduğum Hırsla, azgın nefsin tam hilâfına Kanaat aşıdır yiyip doyduğum Çok şükür kanmakta kusur etmedim *** Alnım ak, başım dik Hakkın katında Böyle girmek istiyorum mezara Despotların devr-i saltanatında Sezar’ın hakkını verdim Sezar’a Asil davranmakta kusur etmedim Ahmet Süreyya DURNA Konu misbah tarafından (08-08-2011 Saat 13:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|