![]() |
#1 |
![]() Ak Parti tarafından geçen yıl uygulanmaya başlayan, bütün düz liselerin anadolu lisesi yapılmasını protesto ediyorum!
Bütün liseler Anadolu Lisesi olacak, daha ne istiyorsun diyebilirsiniz. Ama burada kaçırılan bir durum var. O da; Liselerin düz lise yapılmasında bir kriter var, nüfus kriteri, bu kritere uymayan liseler Çok Programlı Lise yani endüstri meslek lisesi yapıldı. Böylece kasabalarda bulunan liselerin hepsi ÇPL oldu. En yakın Anadolu lisesi kilometrelerce uzak olan bir kasabada aileler çocuklarını özellikle de kızlarını buralara göndermeyeceklerine göre, daha önceden kasabasında okuyup üniversite kazanan, öğretmen, doktor, mühendis olan çocuklar, artık endüstri meslek liselerinde okumaya mahkum edildiler. 5-6000 nüfuslu bir kasabaya baktım, her sene mezunlarının %95'ini üniversiteye yerleştiren bir lise, artık ÇPL olmuş, hangi bölümler var diye sordum. Erkekler için Muhasebe, Kızlar için sekreterlik. Düşünebiliyormusunuz, 5000 nüfuslu bir kasabada erkeklerin hepsi muhasebeci, kızlarda sekreter olacak. Artık o kasabadan ve o kasabaya benzer binlerce kasabadan üniversiteye öğrenci gitmeyecek. Dışarıdan bakıldığında, taşralı çocuklar okumasa da olur diyerek yapılmış bir icraat gibi geliyor. Bu bence Ak Partinin Eğitimde yapmış olduğu EN KÖTÜ icraatlardan birisidir.O nedenle de PROTESTO EDİYORUM. İnşallah yaptıkları hatadan bir an önce dönerler.....
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
anadolu lisesi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|