Alparslan Türkeş başkanlık sistemini savunmuştur ama nasıl savunmuştur.. Bunda şaşılacak bir şey yok ben hala o sistemin arkasındayım.. Bölünmeye götüren sistemin karşısındayım..
Türkeş'in başkanlık sistemini savunması 60'ların sonu 70'lerin ortaları gibi baya bir geride kalmış bir dönemdedir.. Bu dönemden sonra Türkeş başkanlık sistemini ağzına almamış fakat 9 Işık kitabının eski sayfaları yeni baskılarında yer almaya devam etmiştir.. Türkeş'in başkanlık sistemini savunması o kadar eskidir ki, Başbakan'ın okuduğu 9 Işık sayfalarında " Senatonun kaldırılması" savunulmakta, " Tek Meclis" istenilmektedir.. 1980'de Senato zaten kaldırımış, Türkiye " Tek Meclis"e dönmüştür.. Alparslan Türkeş'de vefatına kadar " Başkanlık Sistemi " dememiştir..
Hal böyledir.. Lafı çevirmenin bir manası yoktur.. Gelelim diğer meselelere..
Alparslan Türkeş'e laf edenlere yalnızca gülüyorum.. Recep Tayyip Erdoğan gibi dış destekli hareket etmediği için mi Bahçeli'den bin beterdir ?
Pkk'ya karşı gerekirse kan dökeriz ama size tek bir toprak parçası vermeyiz dediği için mi bu kininiz ?
Dönemin MSP'lileri , Akıncıları bilmem necileri piyasada yok iken Üniversitelerin girişine " Muhammed'in P*çleri Giremez " flamalarını asanlara karşı " Gerekirse öldürün " diyen Türkeş midir bin beter olan...
Alparslan Türkeş'in, RTE'den daha bilgili ve üstün olduğu ortadadır öyledir ki.. Partinin başına gelmiş darbe olması dindar kesimin tek alternatif seçimi...
Ve darbe.. Biraz düşünün.. RTE Böyle bir olay ile yargılansaydı.. O Mahkeme dosyalarını hakime fırlatabilirmiydi
Fırlatamazdı...
Hepsini geçiyorum.. Şu yukarıda konuşan arkadaş ve onun mensubu olduğu parti yani sizlerinde oy vermiş olduğunuz parti " Ülkücülere, faşist " damgası vuran kişilersiniz.. Eee kardeşim bir faşist diyorsunuz bir örnek veriyorsunuz artık bir karar verin.. Referandumdan önce Mustafa Pehlivanoğlu'nun mektubunu okuyanlar , referandumdan sonra Ülkücüleri faşist ilan ettiler...
Durmak yok yanar dönerliğe devam..