Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Anketler Tüm anketlerimizi burada paylaşıyoruz.

Anketimiz: Erdoğan'dan sonra başbakan kim olsun?
Abdullah Gül 28 25.93%
Bülent Arınç 13 12.04%
Numan Kurtulmuş 26 24.07%
Ahmet Davutoğlu 26 24.07%
Ali Babacan 7 6.48%
Suat Kılıç 6 5.56%
Diğer 2 1.85%
Katılımcı sayısı: 108. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 10-02-2012, 02:46   #11
Kullanıcı Adı
Cihannur
Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet Suat Kılıç olacak soy ismi yanlış yazılmış.
Benim Gönlüm şahsen Abdullah Gül'den yana
Eğer Cumhurbaşkanlığından sonra Başbakanlık yapmayı kabul ederse
Tartışmasız bir isim olur
Koltuğu ve Başbakanlığı doldurur
Ancak Gül bunu kabul etmez ise
O zaman
Örneğin Arınç-Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Numan Kurtulmuş
Veya Ali Davutoğlu Numan Kurtulmuş kıyaslanırsa
Yine Numan Kurtulmuş özellikleri ile ağır basıyor.
Erdoğan'ın eski siyaset arkadaşı olduğunu da eklemek gerek
Ama yine de katılıyorum
Eğer daha önce Partiye katılmış olsaydı Başbakanlık şansı daha fazlaydı.
Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül eğer derse ki, 'partiye geri dönüyorum ve AK Parti Genel Başkanlığı'na adayım'; hemen hemen hiç itiraz gelmeden AK Parti Genel Başkanı olur inşaallah. AK Parti Genel Başkanlığı için Ahmet Davutoğlu'nu destekleyen ben bile, genel başkanlığa Abdullah Gül aday olursa itirazda bulunmam.

Numan Kurtulmuş meselesine gelince.. Numan Kurtulmuşla Ahmet Davutoğlu kıyaslanırsa Numan Kurtulmuş'un ağır basacağı fikrine katılmıyorum. Her ne kadar Numan Kurtulmuş da değerli bir siyasetçiyse de, Ahmet Davutoğlu bana göre özellikleriyle daha ağır basar.

Hem şu da var. Numan Kurtulmuş, 11 sene boyunca AK Parti'ye muhalefet etti. AK Parti'ye 11 sene muhalefet ettikten sonra partiye katılıp 2 sene içinde genel başkan ve başbakan olmak yakışık almaz. İçinde bulunduğumuz tarihten 2 sene bile geçmeden Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra AK Parti Genel Başkanlığı'na Numan Kurtulmuş'un geçmesi parti içinde de rahatsızlık ve huzursuzluk oluşturur. Pek çok partili, 'biz bu partiye yıllarımızı verdik; o geldi 1-2 yıl içinde genel başkan oldu.' diye huzursuzluklarını dile getirebilirler. Numan Kurtulmuş da böyle bir hareketin yanlış olacağının farkındadır. Numan Kurtulmuş, AK Parti içinde kendini sevdirirse ve destek görürse, ileride 5-10 sene sonra AK Parti Genel Başkanı olabilir elbette.

Alıntı:
BENHUR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ahmet Davutoğlunun dışişleri bakanı olarak daha uzun yıllar görev yapacağını düşünüyorun.
Onun Başbakan olacak liderlik özelliği de olmadığı kanaatindeyim
Arınç'ın ise yaşından dolayı tercih edileceğini sanmıyorum.
İlla herkesin Recep Tayyip Erdoğan gibi karizmatik lider olmasına gerek yok. Türkiye'nin en önemli 3 bakanlığından (İçişleri, Dışişleri, Milli Savunma) biri olan Dışişleri Bakanlığı'nı maşaallah üstün başarıyla yürüten Ahmet Davutoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı görevini de başarıyla yerine getirir inşaallah.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)