![]() |
#4 |
![]() istanbul'a kent ormanı kurulması talimatını veren başbakanımızın, taksim meydanı yanındaki gezi parkına, ''tarihi yapıyı yeniden inşa etmek'' amacıyla alışveriş merkezi yaptırmasına anlam veremiyorum.
gezi parkının arazisinde bir zamanlar yer alan topçu kışlası değerli bir yapıydı, yıkılması büyük bir hata olmuştur. ama orası şu anda halkın soluklanmak, dinlenmek amacıyla gittiği bir parktır. şu an orası halka hizmet etmektedir. boş bir arazi olarak bırakılsaydı eyvallah derdim ama orada 70 yıllık ağaçlar olduğu için karşı duruyorum. alışveriş merkezi de halka hizmettir ama zaten o bölgede bir yığın alışveriş yapılacak yer varken, o bölgede son kalan yeşil alanlara dokunup alışveriş merkezi yapmak mantıklı değil bence. kent ormanları kuruluyor, başbakanımızı takdir ediyorum bu konuda, ama bu kent ormanları şehir dışlarına kuruluyor. acaba insanların kaçı oralara gidebilecek. İstanbullu olup da denizi göremeyen onbinlerce insan var. yenilerini yaparken elde olanları koruyamazsak bir arpa boyu bile ilerleyemeyiz. başbakanın sıfırdan yaptığı hizmetlerin bir bölümünü takdir ediyorum. ağaçlandırma, duble yollar, sağlık alanında yaptığı yenilikler konusunda teşekkür ediyorum. ama hali hazırda halka faydası olan yeşil alanların bozulup imara açılması konusunda karşı duruyorum. bu sitedeki ilk yazım. bu siteye gelme amacım kesinlikle siyasi çekişmelere girmek değildir. memlekette yapılan hizmetlerle ilgili görüşlerimi belirtmek, yeri geldiğinde önerilerde bulunmak amacıyla geldim. şu anda Türkiye'deki muhalefetin memleketi ileriye götürmesini mümkün görmüyorum. ancak iktidarın da yapıcı eleştirilere açık olması gerektiğine inanıyorum. Muhammed peygamberimizin ''Ümmetimin ihtilafında rahmet vardır'' hadisinden yola çıktım. tartışmadan doğruları bulmak mümkün değildir arkadaşlar... |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|