![]() |
#8 |
![]() Uzun bir aradan sonra yine kitab'a kaldigim yerden devam ediyorum.
Hocaefendi ile alakali kisimlarin bir bölümünü okudum. Burada yazilanlarin muhtevasi hakkinda bir fikir beyaan etmek istemiyorum. Bilakis gereklide görmüyorum. Merak edenlerin bizzat kendilerinin okuyup degerlendirmesi daha hayirli olur. Ancak, su kadarini söyleyebilirimki, su anki kisima kadar ne hocaefendi nede cemaati hakkinda Kadir Misiroglu üstad kendisi birsey uydurmus degil. Bilakis iddialarini kaynaklara dayandirmis ve Ilmi aciklik getirilmesi gereken hususlarida gayet derinlemesine analiz edip Ilmi argümanlarla ispata calismistir...örnegin hocaefendi hakkinda gizli kardinaldir iddiasi bizzat Kadir Misiroglunun iddiasi bile degildir. O yalnizca bunu bir baska kaynaktan nakletmistir. Yani kizilmasi gereken asres yanlistir. ..aslinda bu iddilara kitabinda yer verdigi icin Kadir hocaya kizmamak gerekir. Bilakis sahsi düsüncem bu iddialarin bircogunun asil müsebbibi yine hocaefendi ve cemaatine mensup insanlardir. Kizmak yerine yazdiklarina cevap verilmis olsa toplumu daha fazla aydinlatmis olurlar. Herseye ragmen kitabta bazi noktalar varki yazilmamis olsaydi belkide daha isabetli olurdu düsüncesindeyim. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|