Siyaset Forum - Siyasetin Kalbi
Tartışıyorum Tüm Partililerin,Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-13-2014, 21:26   #14
Kullanıcı Adı
Özgür Suriye
xfce, yazılanı anlayamıyorsun galiba.

ben ekonomi öğrencisiyim. az buçuk faizden de bankadan da anlarım.

anlayacağın şekilde net bir şekilde yazıyorum: eskiden bankalar faiz üzerinden çok daha fazla para kazanıyorlardı (çünkü eskiden faizler çok daha yüksekti) ama o zaman birçok banka sahibi kendi bankasını hortumladığı ve de istikrar ortamı olmadığı için bankalar zarar ediyordu.

yani bankanın patronu bankadaki başkalarına ait parayı kendi cebine atınca banka batıyor ama kendisi köşeyi dönüyordu.

Ak Parti iktidarı ise bankaların hortumlanmasına izin vermediği ve de istikrar ortamı sağladığı için şuan bankalar kar ediyor.

Sadece özel bankalar değil; eskiden zarar eden birçok devlet bankası da şuan kar ediyor.

üretim demişsin. biz ayrıca üretim yapan bir şirketin sahibiyiz. yatırım yapmak amacıyla bankalardan kredi alıyoruz ve aldığımız kredileri ödüyoruz. faizlerin yükselmesi bize çok fazla zarar veriyor.

mesela gezi olayları ve 17-25 aralık darbe girişimleri faizleri ve döviz kurlarını zıplatarak bize çok zarar verdi. eğer sen de bankacı değilsen veya döviz alıp satmıyorsan sana da zarar vermiştir bu olaylar. Nitekim Türkiye nüfusunun çok büyük çoğunluğunu ekonomik olarak kötü etkiledi bu olaylar.
Özgür Suriye isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)