Nedense artık Gülenciler de gülenci olduklarını saklıyorlar
Gülenciler mi Güce tapmıyorlar?
Yahu her zaman Türkiye de ve dünya da güçlünün yanında duran Fethullah Gülen ve gülencilerdi.
Küresel çapta başta ABD ve İsrail olmak üzere Batıya türkiye de de Ecevit gibi solcu bile olsalar iktidarlara ve çevik bir , Kenan Evren gibi darbeci generallere güçlüden yana olmak için yalakalık yapan Fetullah Gülen in ta kendisiydi !
şimdi ise senelerce iyi geçindiği Tayyip Erdoğan a savaş açmalarının sebebi ise hak , hukuk , adalet değildir! Menfaatlerinin kesilmesi ve ABD nin de desteğiyle kendilerini artık Hükümet'i devirebilecek kadar güçlü görmeleridir.
Ama yaptıkları darbe girişimleri başarılı olmayınca şimdi kelleleri alınıyor. Devletin arkasından iş çevirip devlete kılıç çekersen ve çektiğin kılıçla devleti yıkmayı veya ele geçirmeyi başaramazsan devlet de senin Kafanı kopartır!
Ben bir geziciyim. Öyle 'ilk üç gün ben de destekledim'cilerden değil baya başından sonuna...
Solcusundan sağcısına, liberalinden komunistine gezi parkı Türkiye'nin gördüğü en geniş yelpazeli kitleyi harekete geçirmişken, "dünyanın desteğini" arkasına almışken, 'the cemaat' hükümetten yana tavır takındı. Cemaat "dış güçlerin piyonu" olsaydı, sözüm ona "dış güçlerin oyunu" olan Gezi parkı eylemlerinde kendilerini görürdük.
Yolsuzluk soruşturmalarını hükümete darbe yapmak istediler diye yansıtman da ayrı bir komiklik. Hükümet gerçekten masum olsaydı, kim yolsuzluk yaptıysa yargılansın ve cezasını bulsun derdi ve yargılamaya karışmazdı. Bunun yerine yargıdan kaçıp, yasamayı kendilerine bağlayıp, askerle de "size kumpas kurulmuş yanlış anlamışız" diye anlaşıp, iç güvenlik yasasını çıkarmayı tercih ettiler. Cemaat küresel bir örgüt, zaten gezi olaylarından mimli böyle bir grupla birlikte hareket etmeyi dünyaya açıklayamazdı. O nedenle geç de olsa doğru olanı yaptılar.
Konu jhebe tarafından (04-28-2015 Saat 12:29 ) değiştirilmiştir..