![]() |
#9 |
![]() ONLAR KUDÜSLÜLER. ÜLKESİ OLMAYAN ŞEHİRLİLER…talha uğurluel
bir Kudüs kitabı yazayım dedim, sadece 450 sayfada avluyu anlatabildim, Arzın kapısı Kudüs. 2. cildi hazırlıyorum o Kudüs’ü anlatacak. 3. cilt de*bütün Filistin topraklarını. O topraklarda o kadar çok izimiz, eserimiz, hatıramız var ki şaşırırsınız. Bunların farkında olmak zorundayız. Kudüsü bilmeyen bir gençlik var, Arap’ın memleketi bize ne diyen ırkçı bir gençlik var, Irkçı, benimle o toprakların alakası yok diyen gence Kudüs’teki Selçukluyu anlatınca şaşırıyor. 25 yıl Kudüs’ün Selçuklulara başkentlik yaptığını bilmiyor bu gençlik.Orası Arap’ın Kudüs’ü değil. Artuk Bey’in mezarı Alparslan’ın oğlunun kitabesi* Memlük medreseleri Altınordu’nun son hükümdarı Berke Han’ın mezarı Kudüs’te* Kudüs Müslüman toprağıdır ve kalmaya da devam edecektir. Kudüs’ü anlamak lazım, Kudüs’ü hissetmek lazım, Kudüs için yanmak lazım. Bu kutlu direnişe can verecek nefes olmak lazım…Kudüs bir sınav kâğıdı, her mü’min kulun önünde… Cahit Zarifoğlu Ah Kudüs, can Kudüs. Ne çok çektin, acılara zalimin zulmüne boyun eğmeyip tek başına direniyorsun. Affet bizi, İslam âlemi olarak birbirimize düşmekten seni unuttuk… |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|